AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 04-27-2009, 01:53   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Saylan’ın Heykeli Dikilecekse

Saylan’ın Heykeli Dikilecekse

Emine FİKRİYE

Eğer Beşiktaş belediye başkanı söylediğini yaparsa, Beşiktaş parkından bir daha geçmek istemeyeceğim.
Ülkemin insanlarını asıllar ve diğerleri diye ayıran bir kadının heykeli orada olduğu için.
Bu kadının, taştan varlığıyla Parkın doğallığı ve huzuru bozulduğu için.
Hem genç kızları, kazandıkları üniversitelerin kapısından döndüren hem de kız çocukları okumalı bunun için çalışıyorum diyebilen bir karaktere sahip olduğu için.
Hem Atatürkçüyüm diyen, hem milletin eğemenliğinden rahatsız olan biri olduğu için.
Sürekli gerginlik oluşturma peşinde koştuğu, huzursuzluk kaynağı olduğu için.
Türk milletinin katmanları arasına nifak tohumları serptiği, toplumu ayrıştırmaya çalıştığı için.
Kendisiyle aynı düşünceye sahip olmayanlara zarar vermeyi amaçladığı için.
Gençleri, amaçları için birer araç haline getirdiği için.
Çağdaş yaşam adı altında ilkel bir uygulamayı savunduğu için.
Katı, önyargılı ,uzlaşılmaz bir kişiliğe sahip olduğu için.
Toplum vicdanında Ergenekon soruşturmasından çok önce mahkum olmuştur Türkan Saylan.
Hastadır, yaşlıdır. Mümin yüreğimiz bu yönüyle ona acır. İhtiyacı olursa bu açılardan ona yardım da ederiz. Size kötülük edene de iyilik ediniz diyen bir Resulün ümmetiyiz çünkü.
Ama, acıma duygularımızın aklımızı örtmesine izin vermeyiz.
Yandaşlarının onu anlatabilmek için, inanmadığı melek kavramına sığınmaları da trajik. Saylan’ın melek dediğimiz o ulvi yaratılmışlarla hiçbir benzerliği yok.
Eğer yeteneğim olsaydı, cübbesini giymiş Saylan’ı, bir tarafında başörtülü kızlar, bir tarafında başı açık kızlar olduğu halde resmederdim.
Bir kolunu başı açık kızlara sarılmış şekilde, diğer kolunu başörtülü kızları hırsla geriye iter halde ebedileştirirdim.
Yüzünün başörtülü kızlara bakan tarafını haşin, asık,kırıcı, aşağılayıcı ve sevimsiz, başı açık kızlara bakan yüzünü sevimli ve güleryüzlü çizerdim.
Heykel dikilecekse gerçekleri göstermeli.
Ve gerçek budur...

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-27-2009, 02:07   #2
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Dikilme ihtimali gerçekçi mi? Bence değil. Fakat dar zihniyette iyi yüzmeyi becerenler,boğulmamak adına ve akıllarınca nispet etmek adına böyle bir gereksizliği yapabilirler.Zaman gösterecek bunu,yağmaz ama gürler misali olup olmadığını...
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)