AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-31-2009, 07:28   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Şehid Ailelerinden ÇAĞRI: >>> Provokasyonlara rağmen açılımdan vazgeçilmemeli <<<
Provokasyonlara rağmen açılımdan vazgeçilmemeli


Akan kanın durması için başlatılan 'demokratik açılım'a şehit ailelerinin desteği sürüyor. "Provokasyona rağmen açılım devam etmeli." diyen şehit yakınları, teslim olan 34 PKK'lının DTP tarafından şova dönüştülülen karşılanma törenlerinin barışa engel olmaması gerektiğini belirtiyor.

Sivaslı şehit babası Halit Koçyiğit "Akan kanın durması için dağdan inenleri kucaklamaya hazırım." diyor. Açılımı iki aşiretin kavgasına benzeten bir diğer şehit babası Yavuz Alphan ise "Senelerce birbirini öldüren aşiretleri bile bir kaymakam, bir vali araya girip barıştırıyor. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Demokratik açılım da aynı." ifadesini kullanıyor.

DTP'nin kötü bir şov yaptığını ve halkı kızdırdığını vurgulayan Alphan, görünen tablodan sonra da milletin kızgınlıkla, "Biz niye öldük ki?" dediğine dikkat çekti. Senelerdir insanların birbirini öldürdüğünü hatırlatan Alphan, "Bataklığa bir parmak su akıyor. Biz elimize almışız tüfeği, bataklıktaki sinekleri vurmaya çalışıyoruz. Bitmez ki. Oraya giden suyu kesersen ancak bataklık kurur ve sivrisinek biter. Bu da ona benziyor, çünkü büyük rantlar var. Bu paralar gittiği müddetçe insanlar da oraya gider." diye konuştu.

Şehit babası eski hâkim Hasan Aslantürk ise bugün gelinen noktadan herkesin ders çıkardığını ifade etti. DTP'nin özellikle şehit ailelerini çok kızdırdığına dikkat çeken Aslantürk, "DTP, sanki galip kendileriymiş gibi davrandı. Bu hataydı. DTP'ye rağmen demokratik açılımdan vazgeçmemek lazım." şeklinde konuştu.

"Ateş bizim evimize düştü, bundan sonra artık analar ağlamasın." diyen şehit annesi Fatma Ağmil de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin geri adım atmamasını istedi. Tek çocuğunu teröre kurban verdiğini söyleyen şehit anası, "Ben yıllardır gözyaşı döküyorum ama artık ana kuzuları ölmesin, analar ağlamasın. Akan kan durdurulsun. Bunun için de herkes elinden gelen çabayı göstersin." ifadelerini kullandı.

Oğlu Halil İbrahim Koçyiğit'i 2001 yılında Bitlis'te şehit veren Sivaslı baba Halit Koçyiğit, akan kanın durması için açılımın önemli bir adım olduğunu savundu. Koçyiğit, şehit yakınları ve gazilerin açılıma tepki göstererek madalyalarını geri vermek istemelerini 'yanlış bir davranış' olarak niteledi.

ZAMAN

 


Konu Üç mevsim tarafından (10-31-2009 Saat 14:46 ) değiştirilmiştir..
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-31-2009, 07:28   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2009, 14:46   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Şehit Aileleleri "Açılıma Devam" Diyor
Şehit babasından tarihe geçecek sözler



Demokratik açılım sürecine destek veren şehit yakınları da var

>>> Sivaslı Şehit Babası Halit Koçyiğit, "Akan kanın durması için dağdan inenleri kucaklamaya hazırım"


Oğlu Halil İbrahim Koçyiğit'i 2001 yılında Bitlis'te şehit veren Sivaslı baba Halit Koçyiğit, akan kanın durması için açılımın önemli bir adım olduğunu savundu. Koçyiğit, şehit yakınları ve gazilerin açılıma tepki göstererek madalyalarını geri vermek istemelerini 'yanlış bir davranış' olarak niteledi.


>>> Şehit Babası Yavuz Alphan ise "Senelerce birbirini öldüren aşiretleri bile bir kaymakam, bir vali araya girip barıştırıyor. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Demokratik açılım da aynı."

"Bataklığa bir parmak su akıyor. Biz elimize almışız tüfeği, bataklıktaki sinekleri vurmaya çalışıyoruz. Bitmez ki. Oraya giden suyu kesersen ancak bataklık kurur ve sivrisinek biter. Bu da ona benziyor, çünkü büyük rantlar var. Bu paralar gittiği müddetçe insanlar da oraya gider."


>>> Şehit Babası Eski Hâkim Hasan Aslantürk "DTP, sanki galip kendileriymiş gibi davrandı. Bu hataydı. DTP'ye rağmen demokratik açılımdan vazgeçmemek lazım."


>>> Şehit Annesi Fatma Ağmil de "Ateş bizim evimize düştü, bundan sonra artık analar ağlamasın." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin geri adım atmamasını istedi. Tek çocuğunu teröre kurban verdiğini söyleyen şehit anası, "Ben yıllardır gözyaşı döküyorum ama artık ana kuzuları ölmesin, analar ağlamasın. Akan kan durdurulsun. Bunun için de herkes elinden gelen çabayı göstersin."


31 Ekim 2009
SamanyoluHaber
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım