AK Gençliğin Buluşma Noktası
Spor Spor ile ilgili köşe yazılarımızı burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-17-2009, 06:31   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Selçuk YULA-Bunları da görün
Kazım'a küfürden 4 maç. Mustafa Sarp bir maçla yırtıyor. Fener son 5 maçta açık ofsayt, faullerden goller yiyor. En basit harekete aleyhine penaltı veriliyor


Aziz Yıldırım'ın Eskişehir maçındaki çıkışından sonra Fenerbahçe'ye (lehte, aleyhte) çalınacak her düdüğün sene sonuna kadar tartışılacağını söyledim. Daha ilk maçta ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Yorumların taraflı yapıldığını söylememe gerek yok. Mesela Özer'in çıkardığı topu tartışanlar, goldeki Bilica'ya yapılan faulü görmezden geliyorlar. Normaldir. Havadaki topun tamamının çizgiyi geçtiği kanısına nasıl varılıyor? Pozisyon net değil, piero çekilmiyor. Nasıl görmek istersen, öyle bir durum mevzu bahis. Ama teknolojinin bu kadar ilerlediği zamanda iki boru, bir tuvalet kağıdıyla ortaya net bir fikir çıkartılıyor. Bu konuyu Erman Toroğlu'nun 06.12.2008'de Denizli'deki maçta Deivid'in vurup da verilmeyen golünden sonra yaptığı yorumla kapatalım: "Kamera insanı aldatır. Top havadayken yukarıda Allah var, yorum yapamazsınız. Yani versen de olur, vermesen de." O maçta Deivid'in vuruşu direğe çarpıp iki metre içeri girmiş, hakem golü vermemiş, piero çekilmiş, Toroğlu ona "gol" demişti ama "eğer top havada kalsaydı" diye başlayan yorumunu da bu şekilde yapmıştı. Şimdi neler değişiyor, bilemiyorum. Aslında maçta tartışılmayacak tek pozisyon var. O da Ankaragücü'nün attığı golden önceki faul pozisyonu. İki haftadır Bilica'ya yapılan açık fauller sonrası goller yeniliyor. Medyanın hedef gösterdiği futbolcular tek tek kurban oluyorlar. Emre, Kazım, Lugano, Bilica hep bıçak sırtındalar. Öyle bir hale getirdiler ki kamuoyu yaratılmış bile. Millet "oh olsun" diyor. Mesela Kazım küfürden 4 maç yerken, aynı küfürü Türkçe eden Mustafa Sarp bir maçla yırtıyor. Fenerbahçe son 5 maçta açık ofsaytlar ve faullerden goller yiyor. Penaltıları verilmiyor. En basit harekette aleyhine penaltı çalınıyor. Bunlar gündeme gelmiyor. Çünkü hâlâ Anelka'nın Konya'daki golü tartışılıyor. Bir de federasyondan bahsediyorlar. Ama bu federasyonla Fenerbahçe'nin tek bir kupa bile alamadığını hatırlatmıyorlar. "Hakemlerimiz yeterli değil. Bütün kulüpler şikayetçi" demişti Aziz Yıldırım, Eskişehir'de. Bu hafta Diyarbakır'da, Sivas'ta, Manisa'da futbolcuların çıkarttığı olaylara bir bakın. Hepsi hakem hatalarına isyan ediyorlar. İşin gerçeği; bu kurum tam profesyonel hale getirilmedikçe hakemler her zaman futbolumuzun gerisinde kalacaklardır.

 

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım