![]() |
#1 |
![]() Geçti mi çocukluğun mermilerin ışığında ?
Yayıldı mi köyüne kan kokuları? Babanı dövdüler mi köy meydanında, Annenin havar çığlıkları altında? İsmini soranlara ez tirki nizanım ( Türkçe Bilmiyorum) dedin mi hiç? Bir gece yarısı evin basıldı mı senin? Annen müzik kasetlerini toprağa gömdü mü ? Abinin hiç gidip bir daha gelmediği oldu mu ? Bir sabah ezanında köy meydanına toplatıldın mi? Size akşama kadar müsade sıktırin gidin diyen oldu mu? Yakıldı mı köyün en sevdiğin kuzunda kaldı mı yangınlarda? Sende terkettin mi toprağını taşını suyunu kuzularını? seninde baban negri gıro mı negri émé vegerın rojké (Ağlama oğlum birgün döneceğiz)dedi mi? Kan döktü mü gözlerin sonra şehirlerde kıro diyen oldu mu? Annenle sokak sokak ev ararken kürde vermiyoruz kiraya diyen oldu mu? Sende yaşadın mı yoksulluğu iliklerine kadar? Cam sildin mi sakız sattın mı ayakkabı boyadın mı? Sahi be! Sende aşık oldun mu çocukken bir türk kızına? Konuşmak istediginde dilinle alay edildi mi ? Okulda andımızı okurken senide sardı mı cılgın duygular? Ama ben kürdum diye bağırmak istedin mi? Seni çeviren polisler alın bunu kaşları yapışık : Kürt olduğu her halinden belli dediler mi? Dövüldün mü ölürcesine karakollarda? Ah ah soracak çok şey varda son olsun Sahi be! Sen hiç Kürt oldunmu? Alıntı....
![]() Konu Ahmet Yasin tarafından (01-30-2012 Saat 19:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() teşekkürler
bunları yaşamasamda yaşayanların hikayesi ile büyüdüm bu da biz kürtler üzerine oynanan oyunun bir bölümü birileri eylensin güzel vakit geçirsin diye birilerine göre oyun işte |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() malesef çok üzücü ve gerçek ,bunlar zamanında yaşatılmış.. ve
bazıları malesef,hala bu cahilliğe devam ediyor.. kimsenin kimseye üstünlüğü yokken, insan olmayı kendi iç dünyalarında 2.plana attıkları için insanca bakamayanların büyük ayıbı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Gaz politikası
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ne gibi??
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Güzel bir yazı lakin içindeki Kürtçe ifadeler kime hitap etmeye çalıştığını unuturcasına...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
![]() Yanlış anlamışsın beni. Yazıda hep sen, sen, sen diye hitap ettiği kişi Kürt'leri anlayamanlardır.Bİrde işin içine Kürtçe girince hiç anlayamayacaklar demeye getirdim.Yani Kürtçe ifadeler yerine Türkçe'lerinin konulması daha faydalı olur.Sonuçta anlayamayanlar Kürt değil ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() parantez kullanmış sıkıntı olmaz. :D |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |