![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Nerde gördüğümü çıkaramıyorum ama, Taksim olaylarındaki bir görüntü çok daha iğrençti. Yere yatırılmış bir kişi ve dizleriyle ve olanca ağırlığıyla üstüne çıkmış bir sivil polis...Gözaltında öldürülen genç konusunda özür dilenmesi polisin bu orantısız güç kullanma durumunu hiç hafifletmiyor. Bu şiddet kullanma yöntemi giderek yerleşiyor ve kanıksanır bir hale geliyor.
Siyasal iktidarın demokratikleşme gibi bir hedefi yoktur. Çünkü demokrasi ve özgürlük kavramı burjuva nitelikte de olsa belli bir altyapı ve belli bir entelektüel birikime ihtiyaç gösterir. Ne yazık ki, bu siyasal iktidarda ne demokratik bir gelenek ve ne de bunu kavrayacak bir birikim var. Demokrasi ve özgürlük sadece kendi sınıfına, kendi yandaşlarına ve kendi siyasal görüşüne içkin. Ötesi boş. 2002'den beri yaşayarak gördüğümüz her süreçte bu niteiğiyle öne çıktı. YÖK olayında da, Tuzla cinayetlerinde de, 1 Mayıs'larda da ve hatta AKP'nin kapatılması görüşmeleri sırasında da hep bu özelliği ile ortaya çıktı. Yolsuzluklar konusunda bile "benim hırsızım, senin hırsızın" durumu yok mu, sanki... Elitlerden yakınan liberal kesim, elit olmayanların iktidarında nelerin yaşandığını da görmelidir. Ülkemizdeki burjuva siyasetinin temel sorunu elit-halk ikilemi değil, sistemin kendi elitini bir türlü yaratamamasıdır. Demokrasiyi araç olarak gören bir zihniyet, sonradan "değiştim" dese ve gerçekten değişmiş olsa bile, o değişimin demokrasi ve özgürlük kavramlarını ne kadar içselleştirebileceği tartışılır. Bu görüntüleri giderek çok daha sıklıkla göreceğiz. Burjuva siyasetin demokrasi ve özgürlük anlayışı bu görüntüleri değiştirmeye yetmiyor çünkü... Değiştirme amaçları var mı, sorusu ise işin bir başka acıklı yanı... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Eğer izinsiz yapılan bir eylem varsa tabiki bu şekilde bir karşılık olacaktır..
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bAkın şimdi ülkemizde seçme ve seçilme hakkı var diymi.bu demokratik haklarımızla beğenmediğimiz yönetime oyumuzu vermeyip başka tercihler yapabiliriz.Eğer yönetimi beğenmiyorsanız Seçimlerde oylarınız kullanırsınız Böyle çirkinlikler,hakaretler yapmaya gerek yok..Hem bu öğrencilere ne oluyor ben anlamıyorum.Rahat rahat okuyorlar.Başörtümüz yüzünden eğitimden mahrum kalan biziz.
Konu çilik tarafından (10-25-2008 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Bunun demokrasiyle alakalı bir tarafı yok. Eğer gösteri izinliyse, "“Gençlik AKP’den hesap soracak” pankartında bir mahsur yok. Gelsin sorsunlar :-)) Ama "“Hırsız, gerici, zam şampiyonu AKP’yi aklamıyoruz” pankartı hükümete hakaret niteliği taşıdığından açtırılmamalıdır. Ne kadar birikimli olduğunuz açtığınız pankartlardan belli ![]() Birikimden bahseden size bir kendi pankartlarınıza bir de Özgür-Der'in pankartlarına bakmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca, ülkemiz entelektüellerinin Özgürlük ve Demokrasi anlayışı hususunda AK Parti'yi destekledikleri aşikar. Yoksa Baykal'ı ve CHP'yi destekliyorlar da bizim mi haberimiz yok :yehoo: Bu noktada Ahmet Altan'ın bir yazısından alıntı yapma gereği duyuyorum, Ahmet Altan bu kouda başörtüsü özgürlüğünden bahsediyor biz bunu genele yayıp düşünebilirz. Bugün türban özgürlüğünü savunmayan bir Alevi, yarın kendi çocuğunun eğitim özgürlüğünü nasıl savunacak? Türban özgürlüğünü savunmayan bir solcu, fikir özgürlüğünü nasıl savunacak? Türban özgürlüğünü savunmayan bir Kürt, anadilde eğitim özgürlüğünü nasıl savunacak? Ve, bugün türbanı savunan dindar, Alevinin, Kürdün, solcunun özgürlüğünü savunmazsa, türbanı nasıl savunacak? Eğer bütün bu ezilenler elele vermezse, Ankara’daki dokuz yargıç hepsinin canına okuyabilir. Kendini yıllar yılı statüko tarafından eziliyor hissedenlerin bu yazıdan alacağı çok ders var.. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Başörtüsü yüzünden okula sokulmayan biziz diyor çilik, size ne oluyor ![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Sanki geçmiş Hükümetlerde yapılmadı başörtülüye böyle şeyler.Bak arkadaşım Eğer sen T.C başbakanına İftira atıyorsan hakaret ediyorsan buna İzin verilmez.Hemde bizim başımızda sadece jop kırılmasıyla kalsaydı keşke,Bizi başörtümüzü çıkartmaya,o gururumuzu bir kenara attırmaya bile kalkıştılarr...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|