![]() |
#1 |
![]() Almanya’da Türkçe anadille eğitimi yasaklayan başkan, bedelini böyle ödedi.
Türkçe’yi yasaklayan Rastatt Belediye Başkanı tam bir seçim şoku yaşadı. Hemen organize olan Türkler başkanı koltuğundan etti. Almanya’da bir yıl önce Türkçe anadille eğitimi yasaklayan Rastatt Belediye Başkanı Klaus Eckhard Walker, bu kararının bedelini ağır ödedi. 16 yıldır belediye başkanlığını yürüttüğü Rastatt kentinde tekrar seçileceğini uman Walker, Türkler’in hezimetine uğradı. Seçimler için azınlıkları da örgütleyen Türkler, çevre kentlerden 2 bin 900 kişiyi Rastatt’a kaydettirdi. 30 Eylül’deki seçimde sandık başına giden azınlıklar, verdikleri oylarla Walker’i devirip, kendi adaylarını koltuğa oturttu. Yeni başkan Türkçe’yi serbest bırakacak.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() helal olsun oradaki türklere cevaplarını gerektiği gibi vermişler...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() helal olsunlar ama burda bence bi ince nokta var bakın birileri almanyalarda gurbet elde anadili için savaşıyor ve bunu destekliyoz peki, türkiyede kendi vatanında azınlık olmayan vatandaşlarımızın kullandığı kelimeler diller birilerine batıyo ya işte bundan utansınlar...
|
|
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Azınlık olmayan doğru !.Kullandığı kelimeler derken ? |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
#6 |
![]() Dilimiz Bir tane.Şükür Türkçe bilir Türkçe konuşuruz.
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
#8 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#9 |
![]() benim vatanım yaşadığım yerdir ... sen demeye çalışıyorsun... biz bu vatan için neler feda ettik ben .. ALLAHU EKBER FATİHİ CELALİ HASANIN TORUNUYUM vatanım benim anadolum.... buranın yabancısı değilim ayrıca türkçe yabancı dilim değil ... oda nenemin dili yapancısı değilim :D... fakat bu konuda espiri yapmak abest ... beni bu vatandan kovaçak adam yok benim sancağım Al ZEmim üzerine beyaz hilalim ve yıldızım ... ben osmanlı torunuyum miliyetçi değil ümmetçiyim ama beni vatandan teçrit etmeye çalışanı affetmem...
|
|
![]() |
#10 | |||
![]() Alıntı:
şimdi anadili türkçe olmayıp okulda öğrenmiş bir insan anadilim türkçe mi diyecek... bence abartma.... |
||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|