AK Gençliğin Buluşma Noktası
Film Tanıtım ve Fragmanları Film Tanıtım ve Fragmanları bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-10-2009, 14:17   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Sen ölürsen şehit ben ölürsem terörist/ Bu filmTürkiye’yi sarsacak !
Bu filmTürkiye’yi sarsacak

Beyaz Melek” le büyük beğeni kazanan Mahsun Kırmızıgül yine iddialı bir yapımla izleyici karşısına çıkıyor

Gizem COŞKUNARDA / MAGAZİN

Eleştirmenler Mahsun Kırmızıgül’ün, Güneydoğu sorununu konu alan yeni filmini yorumladı: Her açıdan cesur, tabuların üzerine giden bir çalışma

Yönettiği ilk film “Beyaz Melek” le büyük beğeni kazanan Mahsun Kırmızıgül yine iddialı bir yapımla izleyici karşısına çıkıyor. Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği “Güneşi Gördüm” filmi bu perşembe gösterime giriyor. Filmi dün ilk izleyen sinema yazarlarına göre, Güneydoğu sorununun anlatıldığı çalışma, “Türkiye’yi sarsacak” nitelikte. Kürt kökenli bir askerin dağdaki PKK’lı kardeşiyle karşılaşması ise filmin en etkileyici sahnesi. İşte sinema yazarlarının filmle ilgili görüşleri...

Ön yargımızı eleştiriyor

Atilla Dorsay: Film, kürt meselesinde devlete ciddi bir eleştiri getiriyor ama öte yandan devletin dağılmış ailelerin çocuklarını koruma çabalarına alkış tutuyor. Kürt meselesinde tabuların üzerine cesurca gidiyor. Ayrıca cinsellikten, kadına yapılan baskıya birçok ön yargımızı eleştiriyor. Her açıdan çok cesur ve yürekli bir film yapmış Mahsun.

Mesajını çok iyi vermiş

Uğur Vardan: Filmde anlatılan bütün acılar, bu topraklarda yaşayan insanların başına gelebilir. Bu arada film, Güneydoğu’daki ’kirli savaş’ hakkında bugüne kadar yapılmış en cesur yapımlardan biri. Ateşin, her iki tarafa da aynı oranda düştüğü konusunda dengeli ve gerçekçi bir yaklaşımı var. Umarım filmin mesajları, çok sayıda insana ulaşır. Özellikle de ’devlet baba’ya...

Yürekleri yakacak

Burak Göral: Beyaz Melek’ten daha başarılı buldum. Hikayenin omurgası daha oturmuş. Devlete gerektiği yerde eleştiriler yapılmış. Tartışılacak pek çok sahnesi var ama özellikle iki kardeşin biri orduda asker, diğeri PKK’lı. Bu iki kardeşin karşılaşması derinden etkiliyor insanı. Baba iki kardeşin arasında kalıyor. Anne baba olanların yüreğini yakacak bir çok sahne var.

Beyaz Melek’ten güzel

Murat Özer: Mahsun’un, Güneydoğu sorununu ele alması dikkate değer bir çaba. Beyaz Melek’ten daha güzel buldum. ’Mahsun üçüncü filminde ne yapacak’ diye merak ettiriyor. Güneydoğudaki meselenin sorumlusu olarak devleti gösteriyor. Bir yandan devleti iyi yanlarıyla ön plana çıkartırken diğer yanda kötü yanlarını gösteriyor. İki açıdan da bakabilmiş.

Var mı daha iyisi?

Cüneyt Cebenoyan: Duygusal tonunu bazen çok fazla buldum. Yine de önemli şeyler söyleniyor filmde. 12 Eylül’den tutun da Diyarbakır Cezaevi’nde 80’lerde yaşananlara dair birçok şey söylüyor. Konuya güzel bir eğilimi var. Daha iyisini yapabilen varsa yapsın.

Kırmızıgül: Filmde herkes kendini sorgulayacak

Mahsun Kırmızıgül yeni filmi için şunları söyledi: “Güneşi Gördüm, Beyaz Melek’in Tarlabaşı’ndaki setinde yaşlı bir amcayla karşılaştıktan sonra yazmaya karar verdiğim bir filmdir. O amcanın çok gerçekçi bir hikâyesi var. 21 nüfuslu aile, 15 yıl önce terör nedeniyle göçe zorlanmış. Çıkış noktamız yaşlı amca ama filmin içinde daha pek çok konu var. Film hepimizin hikayesi. Güneşi Gördüm herkesin üzüleceği ve salondan çıkarken kendini sorgulayacağı bir film olacak.”

‘Güneşi Gördüm’ün galasında izdiham yaşandı

Mahsun Kırmızıgül’ün ikinci filmi ’Güneşi Gördüm’ün galası dün gece İstinye Park’ta yapıldı. Sanat camiasından birçok ismin katıldığı galaya 2 bin 500 davetli akın etti. Heyecanı gözlerinden okunan Kırmızıgül ise “Bu ikinci filmim ancak bu kadar heyecanlanacağımı zannetmezdim. Bugün burada amacımız filmi hep birlikte izlemek. Bütün oyuncularla da birlikte izleyecek. Bu büyük ekibe çok teşekkür ediyorum. 12 Mart’ta vizyona girecek ve film bizim olmaktan çıkıp, halkla bütünleşecek. Bu filmi çocuklara ve umuda adadık” dedi. Öte yandan, galaya gösterilen yoğun ilgiden dolayı davetliler ezilme tehlikesi yaşadı. Fuaye alanında adım atacak boş yer kalmayınca yürüyen merdivendeki kalabalıkta birçok kişinin sıkıştığı görüldü.

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-10-2009, 14:37   #2
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Dün akşam tv de fragmanını görmüştüm gitmeyi düşünüyorum..
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:38   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
AY IŞIĞI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dün akşam tv de fragmanını görmüştüm gitmeyi düşünüyorum..

Yaa ne acelen var korsana düşer yakında zaten...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:38   #4
Kullanıcı Adı
*AZRA*
evet bende merak ettim bende inş izlemeyi düşünüyorum
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:43   #5
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaa ne acelen var korsana düşer yakında zaten...

Emeğe saygı ..
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:47   #6
Kullanıcı Adı
*AZRA*
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:52   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Mahsun Kırmızıgül'ün ilk sinema filminde gerek vermiş olduğu mesajlar gerekse filmin senaryosu itibari ile mükemel bir giriş yapmıştı Türk sinemasına..İkinci filmi Güneşi Gördüm ile tekrar Türkiye'nin karşısına çıkacak olan Kırmızıgül gerçekten harikülade bir film hazırlamış.Dürüst ve samimi bir yaklaşımla Türkiye'nin kanayan yaralarına değindiği filmi mutlaka izleyin.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 14:52   #8
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
*AZRA* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yandaş medya...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 15:55   #9
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Aksiyon filmlerini severim giderim bu filme çok güzel gözüküyor.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2009, 16:36   #10
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Fragmanlarını sinemada izlemiştim ve o günden beri itibaren dört gözle bekliyordum.Çünkü gerçekten çok etkilenmiştim fragmanından.İzlenilmesi gereken bir film diye düşünüyorum.
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
güneşi, gördüm, mahsun

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)