AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-16-2011, 20:38   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Senfonik mevlit Sultanahmet'te
Selman Ada’nın, Süleyman Çelebi’nin “Mevlit” isimli kasidesini bir senfonik eser olarak bestelediği “Mevlid Kantat”ın dünya prömiyeri, 20 Nisan’da Sultanahmet Meydanı’nda yapılacak.

Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin 1400’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Selman Ada’nın, Süleyman Çelebi’nin “Mevlit” isimli kasidesini bir senfonik eser olarak bestelediği “Mevlid Kantat”ın dünya prömiyeri, 20 Nisan’da Sultanahmet Meydanı’nda yapılacak.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilecek olan “Mevlit Kantat Dünya Prömiyeri”nin tanıtım toplantısında konuşan Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Rengim Gökmen, dünya evrensel müzik tarihinin zaman zaman dinsel ve din dışı eserlerle örülmüş zengin bir tarih olduğunu söyledi.

Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı ve Hz. Peygamberi konu alan “Mevlit” isimli eserin Selman Ada tarafından ilk kez batı formlarında ve evrensel bir dilde bestelenişinin yakın bir zamana dayandığını belirten Gökmen, bu eserin dünya prömiyerinin özel olması için yola çıktıklarını kaydetti. Gökmen, eserin bütün haklarına sahip olan organizatör Ahmet San’ın, eserin tanıtımı için yapılacak dev organizasyonda, kurumlarına destek verdiğini söyledi.

320 KİŞİLİK OPERA KORUSU

Eserin, kurumlarının bir projesi olarak ortaya çıktığını ifade eden Gökmen, eserin, DOB müdürlüklerinin orkestralarından meydana gelen 110 kişilik opera orkestrası ve korolarından oluşan 320 kişilik opera korusu ile iki solist tarafından sahneleneceğini kaydetti. Rengim Gökmen, dünya prömiyerinde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da özgün bir eserin müzikal sunumunu İngilizce olarak da izleyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu proje belki yıllarca sürecek. Ulusal anlamda Türkiye’de çeşitli turneleri olacak. Dünyada da önemli merkezlerde tekrar etmesini arzu ettiğimiz bir etkinlik. İstanbul’un adını sanatla ve kültürle duyurabileceğine inanıyoruz. Bu projenin de bunda önemli bir payı olacağı düşüncesindeyiz.”

ZİDANE, DEPARDİEU VE ÖZDEMİR KASİDE OKUYACAK JACKSON SUNACAK

Organizatör Ahmet San da 400’ün üzerinde sanatçıyı aynı sahnede buluşturmanın yoğun bir çalışma gerektirdiğini vurgulayarak, eserin İstanbul’da 15-18 Nisan tarihleri arasında yapılacak toplu provaların ardından sahnelenmeye hazır hale geleceğini ifade etti. Projenin, Türkiye’de 10 şehirde, dünyada da 12 ülkede sergileneceğini ifade eden San, şunları kaydetti:

“Bu yıl Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin 1400’üncü yıl dönümü. Dünya prömiyerinde Mevlid Kasidesi’nin şiirsel İngilizce sunumunu sahnede Jermaine Jackson yapacak. 3 dilde daha kayıt yapacağız. Almanca için Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e konuyu ilettik, memnuniyetle karşıladı. Fransızca için eski futbolcu Zeyneddin Zidan ile zaman problemi nedeniyle bu kaydı Fransa’da ya da İspanya’da gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda ikinci bir versiyonu için Gerard Depardieu’ya öneride bulunduk. ’Niye olmasın?’ dedi. İngilizce bir ikinci önemli starla daha görüşme halindeyiz, onayını aldık.” San, Jackson’ın teklifi hemen kabul ettiğini söyledi.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-16-2011, 22:49   #2
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Biraz yeşillik katıp yavaş ve nazikçe işlersen işte böyle tokatları yesen dahi kendine gelmen çok zorlaşır...

Bugün bahçeye yarın içeriye evet şu uydurma(!) hadisleri gerçek çıkartmak için epey uğraş veriyorlar doğrusu
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2011, 21:25   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Trt Türk bu utancı canlı yayınlıyor.
Devlet eliyle yapılması daha bi utanç verici.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi