AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 10-27-2008, 16:49   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Senin beddua ettiğin kişi bizim baştacımızdır dualarımız onunla .....


Başbakan Erdoğan'a ağır itham !

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı halkın iradesine ipotek koymakla itham etti.

Türk, ''Siyaseten gerginliğin yaratıcısı o. Kendisi bu ortamın gerginleşmesi konusunda her türlü gayretin içinde. Ama çok ucuz politika yaparak.'' dedi.

Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu'nda özel görüşme yapmak için Brüksel'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. DTP'nin terör örgütü PKK'nın destekçisi bir parti olduğu sözleri üzerine Ahmet Türk, ''Biz Türkiye partisiyiz. Halkın taleplerini, toplumsal realiteyi görerek siyaset yapan ve toplumsal realiteye uygun demokratik açılımların arayışı içinden olan bir partiyiz. Bu konuda düşüncelerimiz açık.'' görüşünü belirtti.

Türk, Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine de şu karşılığı verdi: ''Ama sayın başbakan maalesef meseleyi tırmandırarak, yine bölgede belediyeler üzerinde hesap yaparak bir gerginleşmesinin adeta mesajını vermeye başladı. Biz tam tersi halkın iradesine saygılı olmak ve gerçekten halk idaresini ortaya koyarken nasıl kullanacağını halka bırakmak gerekir diyoruz. Ama sayın başbakan siz de görüyorsunuz ki, Diyarbakır'ı, Tunceli'yi şurayı burayı istiyorum diyerek halkın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Yani siyaseten gerginliğin yaratıcısı o. Kendisi bu ortamın gerginleşmesi konusunda her türlü gayretin içinde. Ama çok ucuz politika yaparak. Halkın tepkisi ile karşılaştığı zaman DTP'yi suçlayarak olaylardan sıyrılmayı esas alan bir mantığa sahip.''

Her DTP mitinginde olaylar çıktığının hatırlatıldığın da ise Türk, ''Biz halkın demokratik tepkilerini göstermesini doğal olarak, demokrasi sonucu olarak karşılıyoruz. Ama kışkırtmalara, halka, çevreye zarar verecek boyutta olmasını hiçbir zaman istemeyiz. Ve bu konuda her mitingde, her konuşmamızda bu uyarıları yapıyoruz'' izahını yaptı. DTP lideri, kasım ayı başında Diyarbakır'da yapılacak oturma eylemine ilişkin de, arkadaşlarının bu konuda açıklama yaptığını söyledi.

CİHAN

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi