![]() |
#1 |
![]() Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta,
Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.): “Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun.” demesi uzerine: “Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında Ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.” (Ramuz:357/9) diyerek bu hakikate işaret ettiğini biliyor muydunuz?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ayet mi hadis mi ? Ona göre yorum yapcam çuvallamayım sonra.
Hadis sanırım. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Uydurma hadis olabilir mi ? Sonuçta 'ayşe ile evlenecek' diye bir şey yazılacak değil insanın kaderine,'evlenecek' diye yazılırsa yazılır gerisi insnın seçmimine kalmıştır ? Mesela ben evlenmicem %100 bu,evlenmem de yazılı değil bana göre,insan ne isterse on gerçekleştirir bir nevi,zemin hazır olsun yeterli.
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
biri levhi mahv-ı isbat diğeri levhi mahvı azam... levhi mahvı isbat insanın iradesine bırakılmış bir kader defteridir, Rabbimizin tabiri caizse yazar bozar kader tahtasıdır. bu defterde Rabbimizin şart koşması vardır. örneğin: ahmet adında bir adam eğer kalp ameliyatı olursa ömrü 50 yıl, kalp ameliyatı olmazsa ömrü 40 yıl olacak yazar. eğer bu adam kalp ameliyatı olursa 2. şık silinir. insanın cüzi iradesi ön plandadır. 2. defter olan levhi mahvı azamda ise Rabbimizin külli iradesi söz konusudur. bu defterdede kesinlik vardır. Rabbimiz Alim ve ezel ismi tecellisi ile yani sınırsız ilmi ile Ahmet adındaki kulunun kalp ameliyatı olcakmı olmıycakmı bilmesidir. konuya daha geniş bakmak cihetiyle paylaşmak istedim bu bilgiyi. ![]() konuya bağdaştırıcak olursak, bir erkeğin veya kadının evlenmek için karşısına çıkıcak olan şahsiyetlerin kimler olduğu 1. kader defterinde yazar, insanın iradesine bırakılmıştır. ama neticesini Rabbimiz sınırsız ilmi ile bilir ve 2. kader defterinde yazılıdır. Konu _Ednâ_ tarafından (10-05-2011 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Birşey anlamadım,insan ya evlenir ya evlenmez kişiyi kendisi tayin eder bunu bilir bunu söylerim
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
“Hasbiyallahü lâ ilahe illâ hü, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azîm” bu günlük dua'lar ile yaşayan kimsenin isteği ömrü kaderi'yatı bitse bile , ahirette fazlasıyla bu faziletten yararlanır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Peygamber tarafından adalet dağıtmakla görevli Hz.Ömer işinden öğle yemeğine evine giderken yolundaki çeşmede su dolduran genç kızdan içmek için su ister.
Çirkin, aksi, huysuz, suratsız kız tasa doldurduğu suyu, söylenerek Hz Ömer’e verir.Suyu için Hz. Ömer kalbinden; -ALLAH sana çok iyi, çok düzgün, dürüst namuslu bir koca versin” diye dua eder. Evden yemekten dönüşte aynı çeşmede su dolduran çok güzel, kibar, iyi huylu, bir kıza rastlar ve içmek için su ister. Güzel kız büyük bir özveri ile tası doldurur gülümseyerek verir. Hz.Ömer suyu içtikten sonra da afiyet olsun der, giderken de güle güle der ama Hz. Ömer kalbinden; -ALLAH sana çirkin, huysuz, aksi bir koca versin” diye dua eder. İçinden ettiği bu duayı ermiş bir ahbabına anlatır. Ahbabı da şaşırarak der ki; -Ya Ömer, iyi, güzele çirkin koca dedin, kötü ve çirkine de iyi koca dedin. Neden ola ki bu adaletsizlik. Sen ki adalet dağıtırsın. Hz. Ömer cevap verir. -Kötü olana Allah iyi koca versin ki onu idare etsin, iyi olanda kötü kocayı idare eder. Nasıl olsa bir iyi bir kötüyü sürükler denge temin eder. kaynak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|