AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-12-2009, 14:02   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart Şensoy hakkında şoke eden iddia

Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un istifasına yönelik yeni iddialar ortaya atıldı.İddialara göre Başbakan'ın ABD ziyareti öncesinde Amerikan kongresinde Türkiye'yi karalayan oturumları organize eden Şensoy, CHP'den siyasete atılmaya hazırlanıyor.

Star gazetesinde yer alan bir iddiaya göre Başbakan Erdoğan'ın Beyaz Saray görüşmesi öncesi kararlaştırılan bazı talimatları ABD tarafına iletmeyince merkeze alınan Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy Mayıs ayında yaş haddinden emekli olarak İstanbul'a yerleşme planları yapıyor.





ŞENSOY SİYASETE Mİ ATILIYOR?

Şensoy'un henüz doğrulamadığı iddialara göre Şensoy "CHP'den siyasete atılacak"

Sabah gazetesinde yer alan bir habere göre ise Büyükelçi Şensoy'un merkeze dönmesinde, ikili görüşme krizinin yanısıra başka faktörler de etkili oldu. Buna göre, Büyükelçi Şensoy dış politikadaki değişime, AK Parti'nin açılımlarına uyum sağlayamadı.

Ayrıca Şeker hastalığının da etkisi ile mesai saatlerinde sorun yaşandı. Mesaiye 11'de başlayan, 15'te bitiren büyükelçi profili Bakan Davutoğlu'nu tatmin etmedi.

Yine medyada yer alan başka iddialara göre Şensoy, Amerikan kongresinde Türkiye'yi karalayan bir oturumu organize etmişti.

Oturuma katılan Sedat Ergin ve Rıza Türmen, ABD Kongresi'ne bağlı İnsan Hakları Komisyonunun da bulunduğu toplantıda Doğan Grubu şirketlerine vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle kesilen cezayı örnek göstererek hükümeti basın özgürlüğünü kısıtlamakla suçlamıştı. Türmen bundan bir hafta önce yine ABD'de bir düşünce kuruluşunda konuşmuş ve Ergenekon davasının muhalefete baskı amacı güttüğünü iddia etmişti.

Nabi Şensoy'un ardından belirlenecek yeni isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından, Türkiye'nin yeni Washington büyükelçisi olacak.(SAMANYOLUHABER)

 

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi