AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 11-16-2007, 00:54   #1
Kullanıcı Adı
tolay
Standart Serbest Kürsü..GençLik nereye gidiyor??
“İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlılığında anlatır”. Gençliğini uyumakla, boş işlerle, aylaklıkla geçirenler, acaba yaşlanınca geriye baktıklarında ne anlatacaklar?

Kimse size mutluluğun anahtarını vermeyecek.Geleceğiniz düşlerinize benzemeyecek.Kendinizi yüceltecek ya da yerin dibine batıracak olan sizsiniz.Dünya’yı değiştirecek veya onu kaosa sürükleyecek olan da sizsiniz.

İslamiyet’den önce Araplar putlara tapardı.Onlara bu inancın yanlışlığı ve saçmalığı anlatıldığında yanıtları şöyle olurdu: “Atalarımız putlara tapardı. Biz de onları gördük ve uyduk.Siz atamızdan iyi mi bileceksiniz?”İşte gençliğin de durumu böyledir.Günümüzde adaletsizliğe, yağmacılığa itiraz etmeyen gençlik; demek ki ataları putlara tapsaydı, putlara tapacaktı.

Yıllardır ülkemizin genç nüfusuyla övünürüz.Genç nüfusun gücünden ve ülkeyi kalkındıracağından söz ederiz.Japonya dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olduğu halde ilerleyebiliyorsa, gençliğimizde bir sorun var demektir.Yoksa gençlik 20’li yaşlarda bunamış mıdır?

Gençliğe doğduğu günden beri bir ilaç verilir.Bu ilaç düşünmeyi kısıtlar ve onları uyutur.Onları saçma sapan şeylere yönlendirir ve koyunlara benzetir.Başlarında sopasıyla bir çoban bulunur.Onları otlatır ve beyinlerini yıkar.Bu çobanlara milletvekili, belediye başkanı da denir.Bazen çoban açgözlülük yapıp onlara ot vermez.Onlar da ağlaşmaya meleşmeye başlarlar.Sopayı yiyince de korkar, susarlar.

Atatürk gençliğe hitabesinde çok önemli konulara değinmiş, gençliğe büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Gün gelecek, iktidara sahip olanlar, kendilerini ülkelerinden üstün tutabilecektir.Gün gelecek, devletin toprakları dolaylı yoldan işgal edilebilecektir.İşte o zaman gençlik toplumunu korumalı, özgürlüğünü kazandırmalıdır.

Gençlik annesinin, babasının omuzlarından inmelidir.Yıllarca onları sömürüp bencillik ederek, onları yoksulluğa iten ve hiç merhamet göstermeden bitmez tükenmez isteklerde bulunan; okulu bitirdikten sonra da bir baltaya sap olamayıp, yine onlardan medet uman gençlik; sen ne kadar acımasız ve cahilsin.Sen insanlığın yüzkarasısın! Sen kendinden başka kimseyi düşünmez, durumun düzelince de ailene vefasızlık edersin.Şimdi de çıkıp hangi yüzünle dünyayı kurtaracağını iddia ediyorsun?

“Gençlik, gençlik! Her zaman adaletten yana ol.Sana bizim yasalarımızın adaletinden söz etmiyorum.Benim söz ettiğim adalet kavramı daha yücedir.Nereye gidiyorsunuz gençler.Gençliğin yiğitliğini ve umudunu kısır çekişmelerin ortasında harcayarak nereye gidiyorsunuz böyle öğrenciler?”

Yolunuz doğruluk yolu olsun.Gerçeğin farkına varıp, uykunuzdan uyanın.Gerçek önünüzde duruyor, yeter ki ulaşmak isteyin.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-28-2007, 09:52   #2
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
gençlik gözü kapalı uçuruma koşuyor koşmaklada kalmıyor depar atıyor...
tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2007, 11:52   #3
Kullanıcı Adı
romakudüs
gerçekten genç nesil buüyük bir bataklığın içinde çırpınıyor çırpındıkçada batıyor Allah yardımcımız olsun inşallah boğulmadan kurtulabiliriz
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)