AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 10-08-2011, 13:43   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Serdar Turgut - Türkiye Sosyalist Cumhuriyeti
Serdar Turgut

Türkiye sosyalist cumhuriyeti

Bugün AKP ancak bir sosyalist partinin başarabileceğini düşündüğümüz bazı reformları yapıyor ve sanki Türkiye'de kesintisiz bir devrim gerçekleşiyor.

Bugünkü iktidar sayesinde sağlık sistemimiz neredeyse tüm dünyadaki en eşitlikçi sistem olmaya doğru gidiyor.

Eğitimde de buna benzer adımlar var.

Benim gibi insanlar bazen, "Bunlar bizim hayatımızı ilgilendirmez." diyerek bu büyük değişim ve dönüşümü görmezden gelebiliyoruz. Hata bizim ama bunu düzeltmek de bizde olsun.

Bazılarımız ise gerçeği görmekten korkuyorlar. Çünkü olan biteni anlarlarsa geri dönüşü olmayan biçimde değişeceklerini ve benim gibi AKP destekçisi olacaklarını düşünüyorlar.

Ama korkmaya gerek yok. Tersine korkularımızdan tamamen arınıp bugün ülkemizde yapılan güzel şeylerin farkında olalım ve ülkemizin gittiği güzel yöne destek verelim.

ÖZLEDİĞİMİZ İSYAN

Türkiye'nin büyük devrimi dış ilişkilerinde fazla ses getirdiği için çok tartışılıyor, biliniyor. Türkiye ilk önce bölgesinde, daha sonra dünyada yeni merkez ülke olma yoluna doğru ilerliyor.

Kapitalist dünya sistemine ilk kez sistemin içinden bu kadar büyük bir isyan geliyor. Ama çok tartışılmayan fakat her şeyden daha önemli olan asıl değişim bizim gündelik yaşamımızda gerçekleşti.

Ben, Türkiye'nin sağlık sisteminde ne kadar büyük bir devrim gerçekleştirildiğini ancak yakınlarda fark ettim. Bu gayet tabii ki benim ayıbım, ama şimdi gecikmemi telafi ediyorum ve bunu gerçekleştiren Başbakan Erdoğan'ı vizyonu için gerçekten kutluyorum.

GÖRDÜKLERİME İNANAMADIM

Geçenlerde dar gelirli bir arkadaşımızı evinden alıp bize getirecektim. Hasta olduğunu söyledi ve mahalle doktoruna gitti. Hiç beklemeden muayenesini oldu, testlerini yaptırdı. Reçetesini aldı, ilaçları için de sadece 12 buçuk lira ödedi, yani tüm süreç ona yaklaşık 13 liraya patlamıştı.

Dediğim gibi bunu daha önce bilmemek benim ayıbım, kendimi savunacak bir şeyim gerçekten yok. Bütün bunları bizzat görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı, hayretler içinde kaldım ve bunu gerçekleştiren yönetime ve liderine hayran oldum ve müteşekkir kaldım.

BENİM MUTLULUĞUM DA BURADA

"Sana ne, sen zaten ilgilenmiyordun bu olayla; çünkü senin hayatına dair değil bu işler." diyebilirsiniz, ama ben başka insanlar mutsuz olduğunda mutsuz olan bir insanım. Ancak etrafımda mutluluk olunca mutlu olabiliyorum. Etrafta mutsuzluk olunca, kazandığım parayı da hak etmemiş gibi hissediyorum.

O gördüklerim birçok kişiyi mutlu ettiğinden beni de mutlu etti. Bir gün ihtiyacım olursa kendimin de bakılacağını düşünmeye başladım ve yine müteşekkir oldum. Bunlar benim ancak bir sosyalist rejimde olabileceğini düşündüğüm türde dönüşümlerdi.

Bir başka örnek ise eğitimden. Yine başka bir arkadaşımız, çocuğunun okulda yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyordu. Ders aldırmak istiyordu, ama özel ders aldıracak bütçesi yoktu. Sonunda başkalarından öğrendik, bir numara alıp telefon ettik.

Belediyenin örgütlediği bir öğrenci yardım sistemi var. Burada öğretmenler, ihtiyacı olan öğrencilere ayda sadece 20 liraya ders veriyorlar. Üstelik konuştuğumuz kişiler çok nazik ve işlerini çok seviyorlardı.

Hem sağlık ocağındaki doktorlar hem de öğretmenler çok kaliteliydiler. İlgili, iyi yürekli ve yardımcı olmak için canla başla çalışan insanlar gördüm.

Çok kısa süre önce hastane kapısından dönmek zorunda kalan ve çocuğuna iyi eğitim verdirememenin üzüntüsünü yaşayan insanların ülkesiyken bugünkü Türkiye'ye gelebilmemiz gerçekten bir mucize değil mi? Bütün bunlar olağanüstü değil mi?

Bir yanda dünyadaki güç ilişkilerini sorgulayıp dönüştüren güçlü bir ülke, öte yanda halkına eşitlikçi, mutluluk verici imkânlar sunan bir rejim.

İşte bu nedenle artık kendimi AKP'li olarak tanımlıyorum ve bütün bunlara imkân veren vizyonu nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'a büyük saygı duyuyorum.

Yıllar önce bir sosyalist olarak düşlediğim işlerin bugün yapılmaya başlanması bana çok büyük heyecan veriyor.

Hemen kalem kâğıda sarılıp bana "yalaka" gibi lafları döşeyeceklere de şimdiden şunu söyleyeyim: Peki dediğiniz olsun, eğer rahatlayacaksanız ben bir yalakayım tamam da yukarıda anlattığım değişimler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz ve neden hâlâ görmekten korkuyorsunuz. Asıl bunu merak ediyorum.

CHP, Ege'yi kaybediyor

AKP'nin yukarıda anlattığım başarılarını görmezden gelen CHP, halkın neden AKP'yi tercih ettiğini bir türlü anlayamıyor ve anlamadan bakarken bu arada en sağlam durduğunu sandığı yerleri de kaybetmeye başladı. Örneğin, ben yakında Ege Bölgesi'nde CHP'den AKP'ye büyük miktarda geçişler bekliyorum.

Bodrum Yalıkavak'ta bazı önemli isimler CHP'den AKP'ye geçti, bunların hepsi de yerelde iyi tanınan, prestijleri yüksek insanlar. Bu trendin Ege genelinde süreceği, hatta İzmir'de de bir hareketlenmenin beklendiği söyleniyor.

AKP'nin iş yapma, halka ulaşma ve yürek kazanma gücüne hayranlık duyan CHP'lilerin bu yaptıkları bana hiç de şaşırtıcı gelmiyor. AKP bütün kozları, özellikle sağlık ve eğitim alanında yaptıklarıyla CHP'nin elinden tamamen almış durumda. Gündemi AKP belirliyor, CHP ise sadece bakıyor.

Habertürk 06.10.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-08-2011, 13:44   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Dertlere Derman AK Parti.
Alt 10-08-2011, 13:58   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Serdar Turgut yapılan icraatları yerinde görmeden inanmamış demek ki...geçde olsa sosyalist bir partinin yapılacağına inandığı hizmetleri partimizde görüp AK partinin hakkını iade etmesi ve AK patiliyim demesi güzel gelişme...
Darısı diğer yazarlarımızın başına
Paylaşım için teşekkürler

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-08-2011, 14:14   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
bu adamin duygularima tercuman olacagina hic ihtimal vermezdim...
cok guzel yazmis ak partinin bir sag parti olmadigini hep savunmusumdur...
Alt 10-08-2011, 14:28   #5
Kullanıcı Adı
anatolienmaan
ERDOĞAN SAYESİNDE KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM
AK PARTİ CUMHURİYET'İN TEK KURTARICISI
SERDAR TURGUT

darısı.. kendi önyargılarını hayatına empoze etmekle kalmayıp, sadece bu önyargılar ile olaylara bakan insanların başına..
anatolienmaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2011, 18:51   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Gönülden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Serdar Turgut yapılan icraatları yerinde görmeden inanmamış demek ki...geçde olsa sosyalist bir partinin yapılacağına inandığı hizmetleri partimizde görüp AK partinin hakkını iade etmesi ve AK patiliyim demesi güzel gelişme...
Darısı diğer yazarlarımızın başına
Paylaşım için teşekkürler
Amin. Rica ederim.

Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu adamin duygularima tercuman olacagina hic ihtimal vermezdim...
cok guzel yazmis ak partinin bir sag parti olmadigini hep savunmusumdur...
AK Parti isterse kendine sağ parti desin isterse demesin; fikriyatıyla olsun, siyasette bulunduğu konum itibariyle olsun, politikalarıyla olsun bir merkez sağ partidir.

Alıntı:
anatolienmaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ERDOĞAN SAYESİNDE KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM
AK PARTİ CUMHURİYET'İN TEK KURTARICISI
SERDAR TURGUT

darısı.. kendi önyargılarını hayatına empoze etmekle kalmayıp, sadece bu önyargılar ile olaylara bakan insanların başına..
Amin.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)