AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 08-28-2014, 21:22   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Serpil Çevikcan - Veda Değil Vefa
Serpil Çevikcan

Veda değil vefa

Siyasi partilerde olağanüstü kongrelerin nedeni çoğunlukla parti içi krizlerdir ve amacı da lideri devirmektir. AK Parti’nin ilk olağanüstü kongresinin nedeni başarı ve amacı da liderini cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya uğurlamaktı.

Tayyip Erdoğan
ın bugün cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı “selef”inin de dün genel başkanlığı devrettiği “halef”inin de Ak Partili olması tarihe not edilecek önemde bir başarıya işaret ediyor.

Sanıyorum Ak Parti’nin yeni Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Bu bir veda değil vefa kongresi, Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz” dedirten de bu başarıydı.

Fikir birliği

Hemen şunu belirtmeliyim ki veda konuşması yapan Erdoğan’la vefa konuşması yapan Davutoğlu’nun gönderdikleri “selam”lar, aynı ufuk çizgisini gösteriyordu.

Selam yollayarak çizdikleri sınır, Osmanlı’nın sınırlarına dokunuyordu. Bu selamlara bakarak, pergelin bir ucu Ankara’ya sabitlense diğer ucuyla bir daire çizilse, Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin, sadece Anadolu’ya hâkim değil; Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Afrika’da, Ortadoğu
da, Orta Asya’da etkili bir Türkiye hedefledikleri kolayca görülür.

Her iki konuşma da siyasi sınırları değiştirmeden Ankara’yı, Osmanlı’nın toplum ve kültür olarak yaşadığı her yere uzanabilecek merkez olarak görüyor.

Bu bakış açısı Davutoğlu’nun, “Türkiye köprü değil merkezdir, yakın kara havzaları ve daha uzaktaki kıta havzalarında etkili olmalıdır” diye özetleyebilecek “Stratejik Derinlik” teziyle örtüşüyordu. Bu durum, Erdoğan’ın Davutoğlu tercihinin bir tesadüf olmadığını da gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu’nun, bu “fikir birliği” üzerinde yürüyeceklerini tahmin etmek zor değil.

Erdoğan ve Davutoğlu’nun konuşmalarında dikkati çeken üç ortak vurgu, çözüm sürecini sonuçlandırmak, paralel yapıyla mücadele ve yeni anayasaydı.

Erdoğan, bu üç maddeyi bir yol haritası olarak kongreye sunarken, Davutoğlu da bunları başbakanlığının ilk üç hedefi olarak kabul ve ilan etti.

Emanetçi değil

Erdoğan, Çankaya’ya doğru yola çıkarken, yerine bir “emanetçi” bırakmadığını yüksek sesle ifade ederek Davutoğlu’na önemli bir güç verdi. Kongre öncesi kulisleri meşgul eden “emanetçi modeli”, “Akbulut modeli” gibi yakıştırmaları, “Davutoğlu bir emanetçi değildir” sözleriyle tekzip etti.

Davutoğlu da Erdoğan’ın bu önemli desteğine, “Bizim emanetimiz, Erdoğan’ın bıraktığı mirastır, bu miras şerefimizdir” diyerek, “vefa” sözüyle karşılık verdi.

Reis ve Hoca

Bir devir-teslim şöleni şeklinde geçen kongrede, Erdoğan ve Davutoğlu, parti jargonundaki, “sembol” isimleriyle sunuldular. Erdoğan “Reis”, Davutoğlu “Hoca” olarak anıldı kongre salonunda.

Çankaya ‘Reis’e, parti ve hükümet ‘Hoca’ya emanet edildi.

Uzun atlama gibi

Erdoğan ve Davutoğlu’nun konuşmalarında dikkati çeken bir vurgu da üç adımda gerçekleştirilen, “uzun atlama” hedefiydi. İlk adım 2015, ikinci adım 2019 ve en uzunu olan üçüncü adım 2023’tü...

Erdoğan, en yakın hedefin 2015 seçimleri olduğunu vurguladı. Arkasından 2019 seçimlerini ve nihayet 2023 seçimlerini gösterdi ki bu üç adımda varılacak hedef, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Çankaya’da ve iktidarda olmaktı.

Ak Parti, duygusal bir ortamda gerçekleşen 1. Olağanüstü Kongresi’nde Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlığa, Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına uğurladı.

Kaynak

Milliyet 28.08.2014

Konu Cihannur tarafından (08-31-2014 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-29-2014, 04:19   #2
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Türk siyasetinde, hayatım boyunca (54 yaşındayım) ben hiçbir zaman vefa ve sadakat görmedim.Mesele, koltuk ve mevki hırsı ve hevesi olunca herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor.Bakalım AKP önümüzde ki seçimlerde Tayyipsiz oylarını koruyabilecek mi?.Eğer koruyabilirse ne ala, koruyamazsa tıpkı ANAP gibi birkaç sene içinde eriyip gidebilir.

Temennimiz odur ki, İnşaallah AKP teşkilatında birbirine kenetlenmeler olursa ilelebed payidar olur.Lakin ben yine de bunda endişelerimi henüz yenmiş değilim.

AKP'nin yeni genel başkanı, ve başbakanıımız sayın Ahmet Davutoğlu için vatan ve milletimiz uğruna hayırlı uğurlu olsun.Bu arada Cumhurbaşkanımız Tayyip beye de hayırlı uğurlu olsun diyorum.Allah ikisini de utandırmasın ve yar ve yardımcısı olsun...
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)