AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 03:32   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Şeyh Said'ten Ergenekon'a
Ergenekon sürecinde dinlenen Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün soy ağacı oldukça ilginç.


Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından "AKP'nin kapatılma davası ile ilgili yaptığı telefon görüşmeleri"nde suç unsuru görülme şüphesi ile hakkında inceleme başlatılan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün soyağacı oldukça ilginç. Dedesi Ali Çetinkaya ve Babası Emin Paksüt'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktaları denilebilecek zamanlarda yaptıkları ile yakın tarihe damga vurdular.

İTTİHATÇI ALİ ÇETİNKAYA

1878 yılında doğan Ali Çetinkaya İttihat ve Terakki'de kuruluşundan itibaren önemli görevler üstlenmiş bir kişiydi. Atatürk ile tanışmaları da bu sebeple olmuştu. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Atatürk tarafından Afyonkarahisar milletvekili yapılan Ali Çetinkaya hep Atatürk'ün yakınında oldu. Atatürk ile girdiği sert bir tartışmadan sonra suikaste kurban giden Ardahan Milletvekili Halit Paşa'yı öldürmekle suçlandı. Atatürk'e karşı yapılacak İzmir suikasti olayında Kazım Karabekir'i yargıladı. Tarihçilerin iddialarına göre İsmet İnönü'nün araya girmesi ile Kazım Karabekir idam cezası almaktan kurtuldu.

ŞEYH SAİD İSYANINDA KURULAN MAHKEMENİN BAŞKANLIĞINI YAPTI

Hilafetin kaldırılmasına tepki olarak başlayan ve bir anda Güneydoğu'da yayılma eğilimi gösteren
Şeyh Said isyanının bastırılmasından sonra kurulan İstiklal Mahkemesi başkanlığını yaptı. 1934 yılında Bayındırlık Bakanlığı, 1939-40 yılında Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 1949 yılında İstanbul'da ölen Ali Çetinkaya'nın oğlu Emin Çetinkaya da 1960 yılında ön plana çıktı

EMİN ÇETİNKAYA 1960 ANAYASASI KOMİSYONUNDA

Dede Ali Çetinkaya'nın İstiklal Mahkemelerine başkanlık yapmasından sonra oğlu Emin Paksüt de hukukçu kişiliği ile gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin en özgürlükçü anayasası olarak bilinen 1960 Anayasasını hazırlayan komisyonun başkan vekilliğini yapan Emin Paksüt Muammer Aksoy, Doğan Avcıoğlu, Mümtaz Soysal gibi hukukçularla birlikte çalıştı.
Anayasa Mahkemesinin hukuk sistemine ilk defa girişine öncülük eden Emin Paksüt, İsmet İnönü hükümetinde Bayındırlık Bakanı olarak da görev almıştı.

ÜÇÜNCÜ KUŞAK HUKUKÇU OSMAN PAKSÜT

1953 yılında Ankara'da doğan Osman Alifeyyaz Paksüt ilk, Orta ve Lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde yaptı. 1974’te Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1975’te Ankara Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak bir süre çalıştıktan sonra askerlik dönüşü 1977’te Dışişleri Bakanlığı’na girdi.

Türkiye’nin Tokyo, Lefkoşe (KKTC) Büyükelçiliklerinde ve Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile NATO Daimi temsilciliklerinde Katip, başkatip, Müsteşar ve Daimi Temsilci yazmanı olarak çeşitli dış görevlerde AGİT Daire Başkanı, Birleşmiş Milletler İşleri Genel Müdür Yardımcısı gibi merkezi görevlerlnde bulunduktan sonra, Kasım 2002’de T.C. Bağdat Büyükelçisi, Kasım 2004’te de T.C. Helsinki Büyükelçisi oldu.
Helsinki Büyükelçisi iken, Temmuz 2005’te Cumburbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Üst Düzey Yönetici kontenjanından
Anayasa Mahkemesi Asıl Üyeliği’ne seçildi.

FİZİKİ TAKİPTEKİ POLİS EKİBİNİ YAKALADI

Ancak Eşi Ferda Paksüt,
Ergenekon soruşturma sürecinde aranan eski milletvekili ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Turhan Çömez ile yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle teknik takibe alındı. Telefonları dinlendi. Kendisi de eşi fiziki takibe de alındı. Kendisini izleyen polis ekibini yakalayınca Türkiye gündemine girdi. Bu durumu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesi ile şikayet etti.

Beni Kalleşçe dinlediler

Yasadışı olarak dinlendiğini ve izlendiğini ileri sürerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünü bastırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcığının talimatı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesinde bulunan, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünü müfettişlere arattırdı.

EŞİ ERGENEKON'DA SANIK OLDU

Eşi Ferda Paksüt'ün
Anayasa Mahkemesindeki sekreterini arayarak kapatma davası ile ilgili bilgi aldığı bu durumu gazetecilerle ve Ergenekon soruşturmasında aranan sanıklarla paylaşarak kulis yaptığı, bu kulislerin de Ergenekon soruşturması kapsamında dinlendiği, 2. İddianamede Ferda Paksüt'ün sanık olması ile ortaya çıktı. 2. İddianamede bu detayların ortaya çıkması ile Osman Paksüt'ün Anayasa Mahkemesindeki sekreteri kendisinden habersiz ve onaysız olarak Haşim Kılıç tarafından değiştirildi.

Kendisi hakkında da eşinin telefonu üzerinden, AKP'nin kapatılma sürecinde yaptığı konuşmalarda suç unsuru olabileceği iddiasıyla
Anayasa Mahkemesi tarafından inceleme başlatıldı.

Gazeteport

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi