AK Gençliğin Buluşma Noktası
Önden Giden Atlılar Önlerinde okyanus, Kızgın bir çöl arkada, Asıl içlerindedir, Zaptedilmez bir deniz, Önden giden atlılar...

Stil
Seçenekler

Alt 01-30-2012, 01:08   #1
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Thumbs up Şeyh Şamilin Ahlaksız Teklife Cevabı
Çar Birinci Nikola, yıllardır Kafkasya'da yapılan savaşlarda başarılı olamadığını ve Şeyh Şâmil'in düzenli ordu kurarak hücumlarını sıklaştırdığını görünce, bu memleketi bir de sulh yoluyla elde etmeyi denemek istedi. Şâyet Şeyh Şâmil'i elde edebilirse, bu işin çabucak biteceğine inanıyordu. Kafkasya'daki müslümanları bir bayrak altında toplama sevdâsından vazgeçerse, kendisine en büyük makamların, rütbelerin verileceğini, başına krallık tâcı giydirileceğini, Çarlık hazînelerinin ayakları altına serileceğini bildiren göz kamaştırıcı şeytânî bir teklif hazırlatıp, en güvendiği generallerinden Viyanalı Kluk Von Klugenav'a verdi ve Şâmil'i sarayına dâvet etti.

Şeyh Şamilin cevabı şöyle idi:

"General! O Nikola'ya git ve de ki: Senin yerinde şu anda kendisi olsa ve bu alçakca teklifleri bana bizzat yapmak cesâretinde bulunsaydı, ona ilk ve son cevâbı şu kırbacım verirdi." İyice hiddetlenen Şeyh Şâmil şöyle devâm etti: "Ona söyle! Kahraman tebeamın kalblerinde kök salan bu eşsiz zafer inancını kökünden kazımadıkça, bu mübârek vatan topraklarını en son kaya parçasına kadar karış karış müdâfaa etmekten bizi men edemeyeceksiniz. Dînim ve vatanım uğrunda, bütün çocuklarımı ve âilemi kılıçtan geçirseniz, zürriyetimi kurutsanız, en son tebeamı öldürseniz, tek başıma son nefesimi verinceye kadar sizinle savaş edeceğim. Nikola'yı tanımıyorum. Son cevâbım budur." - Kafkas Kartalı Şeyh Şamil

http://www.sevde.de/Tarihe_san_ver/SEYH_SAMiL.htm ==> Cimri muharebesi

Konu mehmetakif24 tarafından (01-30-2012 Saat 01:18 ) değiştirilmiştir..
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-30-2012, 01:09   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Kaynak ?
EDİT : Teşekkür ederim .

Konu EZEL tarafından (01-30-2012 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2012, 01:15   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
şeyh şamilin mücadelesi osmanlının en zayıf dönemlerinden birisine rast gelmiş olacak ki yardım isteğine karşılık yardım alamamış...
Alt 01-30-2012, 02:50   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
osmanlı kendine yardım edemiyordu ki mesela libya trablusgarp ve bir çok yer yardım istemesine rağmen yardıma gitmemiştir.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2012, 12:35   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Trt nin güzel bir belgeseli var.Şeyh Şamil'in İstanbul'a gelmesini de konu edinmişler.
Alt 01-30-2012, 12:54   #6
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Trt nin güzel bir belgeseli var.Şeyh Şamil'in İstanbul'a gelmesini de konu edinmişler.
adı nedir acaba ?
Alt 01-30-2012, 12:57   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kafkas kartalı sanırım,tv sinema bölümüne konusunu açmıştım.
Alt 01-30-2012, 12:58   #8
Kullanıcı Adı
Ammar
tamam bakıyorum. trt belgeselde mi ?
Alt 01-30-2012, 13:11   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
trt haberde mi ne verilmişti.Veya trt türk.
1 de olabilir.
Alt 01-30-2012, 14:46   #10
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Buyrun hayatını konu alan bir belgeseli paylaştım...
http://www.akpartiforum.com/seyh-sam....html?t=159573
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)