AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-18-2009, 12:40   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Sezer'in ödüllendirdiği skandal isim
O JİTEM'CİYE MADALYA VERMİŞ


Sezer'in ödüllendirdiği skandal isim
Oğlu JİTEM rarafından öldürülen Diyarbakırlı acılı baba: "Oğlumu öldüren JİTEM'ciye A. Necdet Sezer madalya verdi"..

Diyarbakırlı İzzettin Aslan'ın oğlu Murat (25) kaybolduğunda takvim yaprakları 10 Haziran 1994'ü gösteriyordu. Elektrik faturasını yatırmak üzere Diyarbakır'daki evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Görgü tanıklarının anlatımına göre evinin iki sokak ötesinde beyaz bir otomobile zorla bindirilip götürülmüştü.

Aile, oğullarının izini 11 Mart 2004'te bir televizyon programında buldu. Ekranda eski bir PKK itirafçısı anılarını anlatıyordu. Konu onların yabancısı değildi: "Diyarbakır'da Murat Aslan isimli bir genci Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın emriyle aldık. JİTEM merkezinde işkenceyle sorgulandı. Sonra Silopi'ye götürüldü. Orada Çukurca köyünün yakınındaki mezarlığın altında bir dere yatağında yakılarak öldürüldü."

Baba İzzettin Aslan eşine döndüğünde karısı Güli'nin çoktan bayıldığını gördü. Evde herkes şok içindeydi. Aile hemen şikâyetçi oldu; ancak Kırca'nın ifadesi bile alınamadı. Baba, itirafçının tarif ettiği yere gitti, köylülerle konuştu. Olayı doğrulayanlar cesedin mezarlığın hemen dibine gömüldüğünü söyledi. Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Mezar açıldı. Kendisi de başında durdu. Sonra DNA testi yapıldı. Sonuç yüzde 99,99 tutuyordu. Yıllardır aradığı oğlunun cesedini nihayet bulmuştu. Baba İzzettin Aslan, ceza almasını bekledikleri Abdülkerim Kırca'yı yıllar sonra dönemin Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer'den 'Devlet Övünç Madalyası' alırken gördü: "Oğlumun cesedinin yerini tarif eden PKK itirafçısı, Murat'ı o zaman binbaşı olan Abdülkerim Kırca'nın öldürdüğünü söylüyor. Biz şikâyetçi olduk tabii. Ama, hiçbir şey yapılmadı. 4 yılda ifadesi dahi alınmadı. Kırca'yı tanımam. Ama bir kere televizyonda gördük. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer madalya takıyordu."

İzzettin Aslan'ın bahsettiği ödül töreni 23 Aralık 2004 tarihinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Sezer aralarında Kırca'nın da bulunduğu gazileri 'Devlet Övünç Madalyası' ile ödüllendirmişti. Kırca'nın ismi Diyarbakır'da görülen JİTEM davası dosyasında da geçiyor. JİTEM elemanları ile birlikte 28 ayrı cinayet olayından yargılanıyor.

Murat Aslan'ın cesedinin yerini tarif eden PKK itirafçısının anlatımları doğrultusunda dönemin JİTEM Grup Komutanı emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca hakkında şikâyetçi olunmuş. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre Silopi Cumhuriyet Savcılığı 17 Mayıs 2005 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı göndererek Abdülkerim Kırca'nın ifadesinin alınmasını talep etmiş. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da talebi 13 Haziran 2005'te bir yazıyla Kırca'nın oturduğu Ankara Güvercinlik Askerî Lojmanları'nın yönetimine bildirmiş. Ancak geçen süreye rağmen Kırca'nın ifadesi alınamamış. Baba İzzettin Aslan en son avukatları aracılığı ile 25 Ocak 2007 tarihinde soruşturmanın akıbeti ile ilgili bilgi almak için savcılığa başvurmuş. Savcılığın 31 Ocak 2007 tarihli yazılı cevabında 'soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü' bilgisi yazılı. Aile, dosyayı Haziran 2008'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürdü.

ZAMAN

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım