Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-20-2012, 18:21   #35
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sözlerinizde tavizkarlık var.Bir kimse samimi olarak namaz kılıyorsa ve tövbelerinin kabulü için Allah'tan af istiyorsa bu kızın veya kadının tesettürsüz dolaşması akla uygun değildir.Zira tövbe edilmeki ve onu bozmamak için azami gayret sarfetmelidir.Ancak bu kadın devlet memuresi ise başka bir işe girmesi onu zora soksa bile bu Allah katında pek çetin imtihan meselesidir.Dinde taviz verilmez ancak ruhsat vardır.

"Birilerine süslü püslü görüneceğim" diye komplekse kapılmak saplantılıktan öte birşey değildir.Tesettürlü giyinmeyi hafife almak emr-i ilahiyi dinlememek demektir.Zira küçük günahları küçük görmek büyük günahlara sebebiyet verir.Büyük günahları ise küçük görmek küfürdür.Her bir küçük günahı önemsemeden onu işlemeye devam edilirse Maazallah yarın hesap gününde dev gibi günahlarla gelmesi onun akibetinin korkunç olmasına sebep olur.Bu yüzden tesettürü İslam'a göre uygulamalı öyle süslü püslü dolaşarak ne idüğü belli olmayan moda tipi tesettürlerle kendilerini kandırmasınlar.Zira bu tip giyimlerden asla Allah'ın rızası yoktur.

Aşağıda ki ayetler üzerinde çokça tefekkür etmeliyiz..

NİSA SURESİ-17. Allah'ın kabul edeceği tevbe, ancak bilmeden kötülük edip de sonra tez elden tevbe edenlerin tevbesidir; işte Allah bunların tevbesini kabul eder; Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir.
18. Yoksa kötülükleri yapıp yapıp da içlerinden birine ölüm gelip çatınca "Ben şimdi tevbe ettim" diyenler ile kâfir olarak ölenler için (kabul edilecek) tevbe yoktur. Onlar için acı bir azap hazırlamışızdır.
Bazı hususlarda düşünce olarak ayrılıyoruz,
o yüzden bu mihverde tartışmak zarar getirebilir..
yinede düşüncelerinze saygı duyuyorum..
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla