|
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı
Peki sınav sistemi kalktı diyelim.Nasıl bir sistemle öğrenci seçilecek?
|
Herkesin Boğaziçi Üniversitesinde okuma gibi bir hakkı olmadığına göre bir şekilde bir puanlama sıralama şart olacaktır.Korkum şu ki:Okunan liseler ve öğretmenler üzerinden öğrenci dosyasından bir puanlama yapılabilir.Hatta bir "olgunluk sınavı" tutturulmuş gidiyor.Bu sınavın böyle birşey olduğunu düşünmek istiyorum yoksa istediğimiz kadar ismini değiştirelim sınavlarda türev-integral-tarih,coğrafya çıkacaksa veliler çocuklarına özel ders aldıracaktır.Sistemin iyi işleyeceğinden yola çıkaraksak öncelikle böyle bir ihtiyacın ortadan kaldırılması gerekiyor.Öğrenci üzerinde bir öğretmen değerlendirmesi olacaksa buda ciddi bir şekilde öğrencilere torpil yapılmasına fırsat verecektir.Yetkiyi ne kadar yayarsanız kontrolüde o kadar zor olacaktır.Biz böyle konuşuyoruz ama belkide çok farklı bir sistemle karşımıza çıkacaklar.
Kendimden yola çıkarak genel bir eleştiri yapmak istiyorum;ben bugün üniversite 1. sınftayım Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler okuyorum.Lise benim için zaman kaybından başka birşey olmadı.Lisede öğrendiğim tek şey okul ve ilçe temsilciliği yaptığım sırada kürsüde heyecanlanmadan konuşmaktan başka birşey olmadı(onuda kendi çabalarımda yaptım kimse burak gel okul başkanı ol demedi) .Şuan lise1'e başlamış Burak'ı alsak getirsek üniversite 1. sınıfa koysak şu an ki halimden daha iyi okuyacağından eminim.. liseler bomboş tamamen 4. yılın sonunda yapılacak sınava odaklanmış bir durumda milletin vaktinin çalındığını düşünüyorum.
Kendi çocuğum olsa bu sistemde okutmam.
|