Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2012, 17:46   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Karma Eğitime Veli Tepkisi

Adana Yüreğir’den Ali Uslu adlı bir veli, Habervaktim.com’a gönderdiği mektupta, Ömer Refika Halıcılar İlkokulu öğrencisi olan kızının, istemediği halde erkek bir öğrenci ile oturtulduğunu, bunun kızına yönelik “psikolojik şiddet” olduğunu belirterek, karma eğitim uygulamasından vazgeçilmesi için yetkililere seslendi.

Ali Uslu adlı velinin, sitemize gönderdiği mektubu aynen yayınlıyoruz:

“DEMOKRATİK (OLMAYAN) EĞİTİM VE ŞİDDET

Öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçildi. Okulda öğrencilerin fikir ve görüşlerini almak için okul meclisleri oluşturuldu. Eğitim sistemimizin dayandığı ilkelerden biriside demokratik eğitimdir.

Bir öğrenci velisi olarak demokratik eğitimden sözden öte gitmediğini gördüm. Karma okul (kız-erkek karışık) ve eğitim istemiyorum. Hadi karma eğitim mecburi en azından sınıflar kız-erkek ayrı ayrı olsun. Maalesef sınıflarda karma eğitim yapılıyor. Dahası eskiden yok idi yeni zuhur etti; artık sırada oturmada karma oldu. Sıralara bir erkek, bir kız yan yana oturtuluyor.

Öğrenci demokratik hakkı olan kız okulu istiyor, yok deniliyor. Kızların devam ettiği bir sınıf istiyor, olmaz deniliyor. Sırasını hemcinsi bir kızla paylaşmak istiyor. Sınıf düzenini sağlama adına karşı çıkılıyor. Sınıf Yönetimini bilmeyen veya yönetmeyen öğretmen, erkek öğrencinin yanına kız oturtarak düzeni sağlamaya çalışıyor. Yani bir nevi kızları erkekleri durdurabilmek için kullanıyor.

Evet, ben bir öğrenci velisiyim. Kızım Adana Yüreğir'de Ömer Refika Halıcılar İlkokulu'nda 4. sınıfta okuyor. Öğretmeni ders yılı başından bu yana kızımı yaşça kendisinden daha büyük bir erkek öğrenci ile oturtuyor. Üstelik erkek öğrenci kaynaştırma öğrencisi ve kızımı rahatsız ediyor. Kızım oturmak istemediğini söylemesine rağmen ısrarla erkekle oturtmaya devam etti. Eşimi gönderdim, eşim rica etti. “Yapabileceğim bir şey yok, tüm kız öğrenciler erkekle oturuyor, düzeni sağlamak için buna mecburum” diyor. ALO 147'yi arayıp rica ettim. Yine aynı cevabı vermişler.

Yetkililere sesleniyorum:

1. Kızım istemediği halde sıraya erkek bir öğrenci ile oturtularak kızımın demokratik hakkı çiğneniyor.
2. Kızıma psikolojik ŞİDDET uygulanıyor.
3. Kızım hemcinsimle yani bir kız öğrenci ile oturacağım dediğinde, öğretmeni tarafından aşağılanıyor, hakaret işitiyor.

Ne olur duyun sesimizi ve biz velileri bu duruma yol açan uygulamalardan kurtarın.

Saygılarımla…

Ali USLU
Öğrenci Velisi

Habervaktim.com

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder