Bu konu Çok önemlidir...Hemen güncelleyelim ve peşini de bırakmayalım.
Bilhassa hanım kardeşlerimizin bu konuda çok duyarlı olmasını temenni ediyorum.
Devlet büyüklerimiz ve diyanetimiz büyük bir gaflet örneği göstermiştir..Bu mesele meclise sunuldu mu onu bilmiyorum ama dini yönden bu projenin gelecek nesil için büyük zararı vardır.
Bu projenin bir maddesinde "isteye bağlı razı olunursa din ve mezhep ayırımı yapmadan gönül rızasıyla başkasının çocuğunu emzirip süt anne olabilir" diye şerh düşürmüşler.Yahu bu kadar cehaletlik olur mu?Mezhepler her neyse ki, ya din faktörünü nasıl hallediyorlar onu anlamış değiliz.
MÜSLÜMAN BİR ANNEDEN DOĞMUŞ, LAKİN HIRİSTİYAN VEYA YAHUDİ BİR KADINDAN SÜT EMMESİ DİNiMİZİN NERESİNDE VARDIR?
HIRİSTİYANLAR DOMUZ ETİ YERLER.BUNA GÖRE, EMZİRİLECEK ÇOCUĞA DA HALİYLE SÜTÜ GEÇECEKTİR.BÖYLE BİR ORTAMDA SİZLER BUNA NASIL RAZI OLABİLİR MİSİNİZ??BİR BEBEK HANGİ ANNEDEN SÜT EMMİŞ İSE ONDAN AHLAKİ VE IRSİLİK GEÇECEKTİR.TECRÜBE EDİLMİŞTİR
Diyanetimiz diyor ki:"Her emzirilen çocuk kayıda geçirilecek ve 5-10-15-20-25 yaşlarına gelince her 5 yılda bir evlerine tebligat gönderilip "senin filan kadın süt annendir" denilecekmiş.Düşünün bir kere; bu çocuklar, annesi vefat ettiğinde veya her hangi bir sebeple öz annesinden ayrıldığında diğer süt annesinin yanında büyürlerse onların yanında ki süt kardeşleri büyüyünce kendi aralarında, süt annesi vefat etmiş olsa, miras kavgası olmayacak mı?Zaten öz kardeşler bile mirasta birbirilerine kurşun atarken nasıl olur da bunlar anlaşabilecekler?Bunlar ileride hep sorun olacak meselelerdir.Bütün bu çalışmaların asıl maksadı bu neslin ahlakını ve ırkını bozmak, ileride ne idüğü belli olmayan çeşitli ahlak sahibi olmuş nesiller türeyecektir. .Bunlar Türk neslini mahfetmek istiyorlar.Bunlar siyonizmin bir oyunudur.Bu tuzaklara düşmeyiniz
Eğer bir bebeğin öz annesinde her hangi bir sebeple sütü kalmayınca veya kesilince yapılacak tek şey, saliha olup, namazlı abdestli tanıdık komşu veya akrabadan olan bir hanıma çocuğunu emzirse bu çok güzel olur.Zira böyle yapıldığı takdirde sütten geçecek ahlaki ve ırsi durum Allah'ın izniyle sorunlu olmayacağına inanıyorum.
Ha, aklıma gelmişken söyleyeyim; anne ve babası bulunamamış veya her ikisi de ölmüşler ise; sahipsiz, yani yetim ve öksüz kalmış ise, onu emzirmek merhamet açısından bu da hayırlı olur..Elbette ki kimsesiz, sokağa atılmış, veya bir camii avlusuna terkedilmiş olup, annesi bulunamamış ise insanlık için Allah rızası için onları emzirebilirsiniz.Bunları yapmak için kanunen kayda geçirmeniz icap eder.Aksi takdirde bu çocuklar rüşde erince sizden gelecek mirastan resmi olarak hak alamayacakları malumunuzdur.
Meselenin maddi yönünü ele almışlar ama manevi yönünü hiç hesaba katmamışlar.Yahu sütlerin birbirine karışmaması meselesi de bu pek inandırıcı olmamaktadır.Zira bu ülkede sahtekarlar üçkağıtçılar cirit atarken bunlara güvenilmez.Hastanelerimizde veya süt bankalarında skandal olmayacağını kim garanti edebilir ki?Bunlardan kesin bir teminat istenmelidir.Ben şahsen hiçbir kimseye güvenmiyorum.Bu proje biz müslümanlara göre değil, gavurlara göredir.Dinimizde de yeri yoktur.
Bu çalışmalar dinlerarası diyalogçuların işidir.Zira onlar gavurlara kucak açanlardır.AB kriterlerine göre bizim vatandaşlarımızı yönlendirmeye çalışıyorlar.Bunlar tehlikeli gelişmelerdir.Ben şahsen gelecek neslimizden kaygı duymaya başladım...Allah sonumuzu hayırlı etsin!.
Taze anne sütü kadar değerli bir süt yoktur.Hijyenik bir ortamda da saklansa bile bu verimli olmaz.Zira bekletilen anne sütü bebekte bir takım hastalıkların bulaşmayacağını garanti edebilirler mi?Biz çok gördük hijyenik bir ortamda neler döndüğünü..Para için yapamayacakları şey yoktur.
Faruk Başer hocaefendi videoda tam tesbitte bulunmuş... Aynen benim dediğim gibi bu proje sakıncalı ve sorunlu olacağı kesindir.Bu proje bize göre değildir.Avrupalılar bile bu projeden vazgeçtiğine göre bu bir siyonistlerin tuzaklarıdır.
Hanımlar bilhassa aman sakın hata etmesinler bunun vebali maddi ve manevi olarak hesap vermek mecburiyetinde kalırlar.
.BEBEĞİ EMZİRECEK SÜT ANNE SALİHA BİR KADINDAN OLMALIDIR.AKSİ TAKDİRDE ÇOCUĞUN AHLAKINDA ANORMALLİKLER DOĞACAKTIR.TECRÜBELERİMİZ BİZİ YANILTMIYOR..
Bizler müslümanlar olarak çok çok titiz olmalıyız...
Fetvayı kim verirse versin bir de kendi vicdanımıza, kendi kalbimize sormalıyız...
Hatta ve hatta en sağlamı; fetva ile değil takva ile hareket etmektir inşallah...
Bu konuya çok önem veriyorum.Zira neslimiz mahf edilmek istenmektedir.
Emzirecek olan kadın, bebeğin süt annesi olacaksa o kadının bütün kimlik ve açık adreslerini bizzat yerinde görüp, ondan sonra ona göre emzirmeye çalışılmalıdır.Bunda sakınca olmaz.Bu şekilde muamele ve anlaşma resmiyete dökülürse sorun çıkmaz.
Mezheblerin farklılığını kabul etsek de din farklılığı bu meselede pek olumlu görülmüyor.Zira emzirilen bebek büyüyünce hangi dinden olacağını nasıl bir ortamda yetiştirileceğini iyi bilmek lazımdır ki müslüman bir bebek kafirlerin veya hıristiyan veya yahudi kadınların elinde heba olmasın..O bebek büyüyünce din değiştirme meselesi de ayrı bir sorun olacağını da unutmayalım.
Yıllar geçtikçe ülkemize turist olarak gelen hıristiyan kadınlar, anne sütüne ihtiyacı olan sahipsiz müslüman bebekleri emzirip sonradan onları alıp ülkelerine götürürlerse akibeti ne olur diye hiç düşündünüz mü?..Bu meseleyi devlet büyüklerimiz veya diyanet hocalarımız hiç düşünmüşler midir?Veya yıllar geçtikçe para kazanmak için ülkemize yoğun bir şekilde hıristiyan kadınların gelmeyeceğini düşünebilirmisiniz?İsteğe bağlı razı olunursa eğer,zannedersem ülkemize yoğun turist akını olacağa da benziyor.Bu, ülkemiz açısından maddi yönde çok iyi olur ama ilerisi çok sakat bir durumdur..
Nereden baksanız bu proje hep pürüzlü, sakat, sorunlu ve faydasız olacağı ta başından kesinlik kazandı.. İnşaallah bu projeyi rafa kaldırırlarda dahada tartışma olmaz ülkemizde ...
Evet, bu fikirlerimde her hangi bir yanlışlık varsa onu da sizinle beraber müzakere etmeye hazırım...
Konu MEÇHUL ADAM tarafından (03-02-2013 Saat 03:20 ) değiştirilmiştir..
|