Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2013, 02:19   #4
Kullanıcı Adı
ribat
Başörtüsü konusundaki en kapsamlı iyileşmenin bu hükümet döneminde olduğu kesindir. Başbakanın ve arkadaşlarının bu konuda hassasiyetleri olmadığını söylemek de haksızlık olur.

Ne var ki vatandaşlardan sabır beklerken ortaya zımnen ya da açıkça konulan bahaneler geçerliliğini yitirmiştir. Ve maalesef kanaatim -bunun kesin bir ispat zemini yok elbette ama- hükümetin başörtülüleri siyasi destek anlamında çantada keklik olarak gördüğü yönünde. En çok sabretmesi gerekenler neden hep en faziletli insanlar?...

Rejimin duvarlarından korkuluyor olamaz, zira öyle bir korku varsa Öcalan'la müzakerelerde bulunmak vs.. gibi bundan çok daha sarsıcı hadiselerin gerçekleşmesi düşünülemezdi. Başörtülülerin gündem belirleyecek, siyasetin dengeleriyle oynayacak bir gücünün olmaması; bir silahlı gücünün olmaması onları ikinci-üçüncü-dördüncü plana atmayı gerektirmez. Bu btutum adaletin reeelpolitiğe feda edilmesidir.

Bence müslümanlar oylarını kullanırken Merve Kavakçı ve onun gibi tesettürlü hanım müslümanların kamu görevinde yer alıp almamasıyla ilgili hükümetin somut girişimlerini göz önünde bulundurmalılar, umalım ki iyi gelişmeler olsun. Ben öyle yapacağım. Bir latin atasözü "adalet gerçekleşsin de isterse dünya yıkılsın" der. Her konuda açılımlar yapılırken başörtülü hanımlarla ilgili pasif olunmasını adil bulmuyorum.
ribat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla