Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı
meb'de de var, diyanette de var diğer yerlerde de var bunu kimse inkar edemez... kişiler "devletin malı keriz" duygularıyla dolduruldu yıllarca bunun sonucu olan ortada... düşünsenize 10-15 yıl önce rüşvet cok olağan bişeydi...
öğrenmenlerin ek kaynak aldırmalarının sebebi sınav sorularının ders kitaplarından değilde diğer test usulu hazırlanan kitaplardan sorulması ve tabi menfaat sahipleri için aldırılan kitaplarda mevcut... şimdi ise o işe çözüm sağlanıyor kitaplarda hatalar eksiklikler olsa dahi artık daha dengeli ve yeni sınav sistemiyle de kitaba bağlı sorular sorulacak ayrıca tek sınav olmayacağı için daha dengeli olacak...
sistemde değişme oldu ufak aksaklıkları düzeltmek öğretmenin görevi... size göre tek gerçek dershane gerisi laylaylom ama asıl laylaylom dershane...
|
Hocam ne testi. Ben ilkokul 1. sınıf okutuyorum. Devletin gönderdiği okuma yazma kitabını gördün mü hiç? Planlama 1 harf , 1 hafta ama kitapta 2 sayfa.
Hadi onu geçtim. Hayat Bilgisi ders saati geçen sene haftada 5 dersten 4 derse düşürüldü. Ama kitaplar hala eski sistemde geliyor bi sürü konu fazlası var.
Aynı şey matemetik içn geçerli Maemetik ders saati geçen sene haftada 4 dersten 5 derse çıkarıldı. Ama kitaplar yine 2 yıldır eski düzen basılıyor. Bu seferde konu eksikliği ortaya çıkıyor.
Şimdi bu kitaplarla neyi işleyeceksin. Sürekli fotokopi çekmek lazım ama devlet 1 top kağıt bile vermez. Okulda bir tane kadrolu hizmetli yok. 1500 kişilk okul 4 tane görevli para ile tutuluyor. Bunların parasını devlet mi veriyor hocam. İlkokulda elektrik, su, doğalgaz dışında devlet 1 lira vermiyor.
Sonrada para toplamak yasak. Eğer siz bir eğitimci olarak bunları dile getirmiyorsanız ben ne diyeyim.
Çocuğum İmam Hatip ortaokulu 6. sınıfta iki yıldır. Onuda anlatayım istersen.