Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı
Ben ilkokul öğretmeni değilim ve o dersler hakkında bilgim yok bunu söyleyim...
bilgim olan konulara gelince öncelikle sizde bilirsiniz ki müfredatı uygulamak öğretmenin görevidir. aksaklıklarada çözüm bulabilir... size bir örnek vereceğim mesela benim bildiğim kadarıyla ilkokulun ilk dönemi oyun ve benzeri eğlenceli aktivitelerle geçirilecekti ama ilkokula giden birisi yeğenim 3 ayrı çocuk var üçününde öğretmeni farklı... birisi birinci dönem bitmeden okuma yazma öğrendi okuldan kaçmanın yollarını arıyor öğretmen o kadar zorlamış ki... yeğenimin öğretmeni yeni müfredata çok yakın uygulama yapmasından dolayı hergün koşa koşa okula gidiyor, diğer tanıdığım ise 1, sınıfın sonuna okuma yazmayı çat pat öğrendi... şimdi müfredat bu kadar berbatsa bu farklar niye? sakın yanlış anlamayın muhteşem bi sistem var demyorum ama sizede el insaf diyorum...
siz başka ülkede yaşıyorsunuz galiba...
Benim kardeşim ve diğer yeğenimde imam hatipe gidiyorlar... bizim yaşadığımız yer kasaba ihl ilçede... yol parasını devlet veriyor, yemeklerini veriyor, okula ufak tefek ihtiyaçlar dışında bir kuruş alınmıyor... haaa bu arada cemaatçi hocalar bişeyleri bahane edip meb'de para topluyorlar cirit atıyorlar tabi buda devletin suçu!...
anlayacağınız bizimde haberimiz var bazı konulardan 
|
Tabi farklar olur. Bİr sınıfta 2006 çocukta var, 2008 li çocukta var. Arada 24 ay var. Öğretmen napsın buna aynı sınıfta. 2008 li çocuklar için uyum haftası var 16 haftalık (4 ay) bunu yapacaksın diyor. Uyum haftasında boyama, çizgi filan gidiyor. Harf filan asla yok. Büyük çocuk patlar tabi sıkıntıdan. Sen uygulamayı değiştirince müfettişi sen napıyorsun diyor. Müfredat bu diyor. Bizi anaokulu öğretmeni yaptılar resmen.
Bir önce geçer, diğeri sonra geçer. Bu öğretmene ve diğer öğrencilere haksızlıktır, zulümdür. Sen sistemle zırt pırt öğretmene sormadan oynarsan, sonra öğretmenden iyi iş beklersen bu öğretmene haksızlıktır.
4+4+4 dedi de noldu. Al bu sene 60 aylıktan vazgeçti, tepkilerden geri adım attı. Bak yine 69 ay oldu. Veli bile bilinçlendi de göndermemeye başladı.
Kitap olayı bir senelik değil iki senelik olay. Bana hem kaynak almayı yasaklayacak, hem de yanlış kitapla eğitim yap diyecek. E sonrada siz diyeceksiniz ki öğretmen bu hataları düzeltsin. Kimse kusura bakamasın ama herkes işini iyi yapsın. Sadece öğretmen değil. Bunda el insaf diyecek bir durum da yok.
Ben Bursa merkezde yaşıyorum. Çocuğumum gittiği İmam Hatip, Lise bünyesinde halen. Yani iki yıldır liseli çocuklarla beraberler. Hocalarının bir kısmı lise öğretmeni. Öğretmen devamsızlıkları had safhada. Seviyelerine inemiyorlar. Sınıflar 47 kişi. İmam Hatip Dersi ile ilgili kitapların bir kısmı eksik. Biz bu olayı destekledik ve gönderdik. Kötü mü ettik. Kötü yanları varsa eleştirince niye hemen tepki koyuyorsunuz.
Bu yıl dershaneye gönderme ihtiyacı hisettim. Ne yapaydım. Ek bir eğitim almasını istemek kötü mü?
Bide cemaatçilerin para toplamasını anlamadım. İmam hatipin meslek dersi öğretmenleri pekde cemaati sevmez.