Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-27-2014, 03:08   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart AK Parti, Ankara'da Kızılay-Çayyolu Metrosunu Hizmete Açtı
Kızılay-Çayyolu metrosu açıldı



Metro hattının açılmasıyla, Kızılay-Çayyolu arası 25 dakikaya indi.

Geçen ay açılışı gerçekleştirilen Batıkent-Sincan metro hattının ardından, Ankara'da trafiği rahatlatması beklenen Kızılay-Çayyolu metro hattı da bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Kızılay-Çayyolu metro hattının hayırlı olması dileğinde bulundu.

"ODTÜ'de olduğu gibi biz çocuklarımızın eline molotof kokteyli vermiyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, biz çocuklarımızın eline taş, sopa vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline sapan, bilye vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline tablet bilgisayar veriyoruz, kalem veriyoruz, kitap veriyoruz, bizim farkımız bu." dedi.

16.5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Toplam uzunluğu 16.5 kilometre olan ve 11 istasyon bulunan Kızılay-Çayyolu metro hattıyla iki bölge arasındaki mesafe 25 dakikaya inecek.

İlk durağı Batıkent hattının da yolcu indirme-bindirme durağı olan Kızılay Metro İstasyonu olacak hattın güzergâhında, "Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Tarım Bakanlığı-Danıştay, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu ve Koru" istasyonları bulunuyor.

Kaynak


TRT Haber 13.03.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder