10-13-2014, 12:31
|
|
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de Başaramadılar, Tekrar Deniyorlar
Erdoğan: Gezi'de başaramadılar tekrar deniyorlar
Kobani'yi bahane ederek düzenlenen gösterilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi olaylarında başaramadılar, 17 - 25 Aralık'ta başaramadılar. Şimdi tekrar deniyorlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da STK temsilcilerine hitap etti.
Suriye'de yaşananları bu noktaya getiren Esed rejimidir, bu rejim düzelmediği sürece sorun düzelmeyecektir. Artık dünyadan kopuk bir Türkiye yok. Olmazsınız da. NATO, dünyayı nasıl yakından takip ediyorsa bizim de takip etmemiz gerekiyor.
Suriye'den bize ne, Irak'tan, Kırım'dan Bosna'dan bize ne diyenler ile, İstanbul'dan, İzmir'den Kars'tan bize ne diyenler arasında hiçbir fark yoktur.
Kobani'yi bahane etmek suretiyle ülkemizin geneline yaygın, her tarafı kan, ölüm, böyle bir tabloyla karşı karşıya bıraktılar.
Gezi olaylarında başaramadılar, 17 - 25 Aralık'ta başaramadılar, şimdi tekrar deniyorlar.
Benim terör örgütüm iyi, onun terör örgütü kötü anlayışına gitmek ahlâki bir anlayış değildir.
Türkiye'ye geliyorlar fatura kesiyorlar. IŞİD'e biz silah yardımı yapmışız. Hâlâ bunu insafsızca, edepsizce kullanıyorlar. Kimse, Türkiye'nin IŞİD'e böyle bir yardımda bulunduğunu asla ispat edemez, asla söyleyemez.
Biz, terörün her çeşidine bugüne kadar karşı olduğumuz gibi bundan sonra da karşı olacağız.
31 vatandaşımız öldürüldü ve bunların içinde iki tane polisimiz var. Yine bir emniyet müdürümüz yaralı. O gün eşiyle de görüştüm, durumunun iyi olduğunu söyledi. Bir diğer polisimizle bizzat kendisiyle görüştüm. Rabbimden kendilerine şifalar diliyorum. Ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.
Bundan sonraki süreçte bu çok daha farklı süreçte yürüyecek. Bizim ülkemizdeki can, mal güvenliğindeki sorumluluğumuz neyi gerektiriyorsa bunu yapmak durumundayız.
Bizler asla illegaliteye ülkemizde müsaade edemeyiz. Her şey legal çizgide olacak. İllegaliteye başvuranlar bunun bedelini er veya geç ödeyecek.
Kaynak
Yeni Şafak 10.10.2014
|
|
|