12-13-2014, 05:00
|
#38
|
|
Alıntı:
zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı
"Türkiye'nin istikrarını tehlikeye atabilecek uygulama" AKP öncesi %10 barajını kaldırmamak ama AKP iktidarında ise %10 barajını kaldırmaktır herhalde 
|
Alıntı:
zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı
%50'den %37'ye bir düşüş bunun cevabıdır. Ama bunu 2015'te öğrenebileceğiz kesin olarak. (Cunta anayasasının anti-demokratik %10'luk barajı indirilirse AKP'nin tek başına iktidarı kesin olarak bitiyor ama bundan korktukları için milyonlarca oyu heba ediyorlar. AKP'li birinin baraj hakkındaki tehditleri de bunu açığa vuruyor.)
|
Bakın, % 10'luk seçim barajı 1999 Genel Seçiminde yönetimde istikrarı sağlayamamış -1999 Genel Seçimi sonrasında anca 3 partili koalisyon hükümeti (DSP, ANAP ve MHP'den oluşan Anasol-M Hükümeti) kurulabildi- ama; 2002, 2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde ise yönetimde istikrarı sağlayabilmiştir -AK Parti'nin 3 kez üst üste tek başına iktidarı-.
% 10 seçim barajı kaldırısın diyorsunuz. Evet, ben de % 10'luk seçim barajının kaldırılmasını ama mevcut seçim sistemimizin 2 Turlu Dar Bölgeli Seçim Sistemine dönüştürülmesiyle kaldırılmasını istiyorum. Yoksa mevcut sistem devam ederken % 10 seçim barajının kaldırılmasına şiddetle karşıyım ki, çünkü böyle bir uygulama Türkiye'ye büyük bir kötülük yapamak olur ve Türkiye'yi, Allah korusun ki 1970'li ya da 1990'lı yıllardaki koalisyon hükümetleri dönemlerindeki gibi istikrarsız koalisyon hükümetleri dönemlerine döndürebilir.
Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın hüküm sürdüğü 1970'li yıllarda (1 Ocak 1970 - 31 Aralık 1979 tarihleri arasında) Türkiye'de kaç hükümetin kurulduğunu biliyor musunuz? Tam 12 hükümet.... Türkiye'de 1970'li yıllarda tam 12 hükümet kuruldu. Bu demektir 1970'li yıllarda bir hükümetin ortalama ömrü 1 seneyi bile bulmadı. Tam bir istikrarsızlık dönemi... Bu istikrarsızlık dönemi 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle son buldu.
Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın hüküm sürdüğü 1990'lı yıllarda (1 Ocak 1990 - 31 Aralık 1999 tarihleri arasında) Türkiye'de kaç hükümetin kurulduğunu biliyor musunuz? Tam 10 hükümet... Türkiye'de 1990'lı yıllarda tam 10 hükümet kuruldu. Bu demektir 1990'lı yıllarda bir hükümetin ortalama ömrü 1 sene kadardı. Bu istikrarsızlık döneminin sonu da 3 Kasım 2002 Anadolu İhtilali olarak adlandırılan AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle son buldu.
Peki ya, siyasi ve ekonomik istikrarın hüküm sürdüğü 2000'li yıllarda (1 Ocak 2000 - 31 Aralık 2009 tarihleri arasında) Türkiye'de kaç hükümetin kurulduğunu biliyor musunuz? Sadece 3 hükümet... Türkiye'de AK Parti'nin iktidarda bulunduğu 2000'li yıllarda sadece 3 hükümet kuruldu. Aslında normalde 2 hükümet kurulması gerekiyordu; ama AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK tarafından; siyasi, hukuk dışı ve gayrimeşru bir kararla genel seçime sokulmayınca AK Parti'nin 2. adamı olan Abdullah Gül, hükümet kurarak 4 ay kadar Başbakanlık görevinde bulunmak durumunda kaldı.
Görüyorsunuz değil mi 1970'li ve 1990'lı yıllardaki siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın nasıl zararlı olduğunu ve ortalaması 1 yıl kadar olan (1990'lı yıllar) ve ortalaması 1 yılı bile bulmayan (1970'li yıllar) istikrarsız hükümetlerin kurulmaları sonucunda Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ne kadar istikrarsız ve kötü günler yaşadığını...
Mevcut seçim sistemi değiştirilmeden sadece % 10'luk seçim barajının kaldırılarak Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar ve krizler yaşadığı 1970'li ya da 1990'lı yıllara dönmesini mi istiyorsunuz? Çünkü mevcut seçim sistemi değişmeden sadece % 10'luk barajı kaldırmak bir süre sonra büyük ihtimalle böyle sonuçlara yol açacaktır maazallah.
AK Parti'nin oylarının % 37'ye düştüğü meselesine gelince... Ben size, Büyük Türkiye'den bahsediyorum, siz bana, AK Parti'nin oylarının % 37'ye düştüğünden bahsediyorsunuz.
Türkiye'nin, 2013 yılında, IMF'ye olan borcunu sıfırlamış olması siz hiç mi heyecanlandırmıyor? Türkiye'nin, 2013 yılında dış yardımda toplam miktarda ABD ve Birleşik Krallık'tan sonra dünyada 3. sırada yer almış olması, milli gelirine göre yardımda ise dünyada 1. sırada yer alarak dünyanın en cömert ülkesi olmuş olması sizi hiç mi heyecanlandırmıyor? Türkiye'nin, milyonlarca dar gelirli vatandaşına gıda ve kömür yardımlarında bulunuyor olması, bazı dar gelirli vatandaşlarına da nakdî yardımlarda bulunuyor olması siz hiç mi heyecanlandırmıyor? AK Parti iktidarının dikmiş olduğu milyarlarca ağaç sizi hiç mi heyecanlandırmıyor? Marmaray sizi mi hiç mi heyecanlandırmıyor? İstanbul-Ankara hızlı treninin hizmete açılmış olması sizi hiç mi heyecanlandırmıyor? AK Parti'nin bu ve benzeri olağanüstü ve muhteşem hizmetleri sizi hiç mi heyecanladırmıyor?
AK Parti % 37'ye düşmüş olsa ne olacak ki sanki! Bu durumda dahi asıl kazanan AK Parti olacaktır. Niye mi böyle söylüyorum? Kısaca açıklayayım: SONAR'ın o son anketine göre; AK Parti % 37, CHP % 27, MHP % 17, Anadolu Partisi % 8 ve HDP de % 7 oranında görünüyor. Diyelim ki 2015 Genel Seçiminde buna benzer bir sonuç çıktı ve CHP-MHP koalisyonu ya da Anadolu Partisi de % 10'luk barajı aştı ve CHP-MHP-Anadolu Partisi koalisyonu (2. Anasol-M Hükümeti) kuruldu. Bu durumda Türkiye, CHP-MHP'nin ya da CHP-MHP-Anadolu Partisi'nin kuracağı zayıf bir koalisyon hükümetiyle yönetilecektir. AK Parti ise çok güçlü bir ana muhalefet partisi olarak muhalefette bulunacaktır. Ve büyük ihtimalle de CHP-MHP koalisyonu ya da 2. Anasol-M Hükümeti, 1. Anasol-M Hükümeti'nin yaptığı gibi Türkiye'yi kötü yönetecektir. Ana muhalefet partisi olarak ise, iktidarında Türkiye'yi çok iyi yönetmiş ve Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne olağanüstü ve muhteşem hizmetlerde bulunmuş olan AK Parti bulunacaktır. Böyle bir durumda kazanan yine AK Parti olacaktır. Çünkü 2019 Genel Seçiminde milletimiz büyük ihtimalle, başarısız olan CHP-MHP koalisyonunu ya da başarısız olan 2. Anasol-M Hükümetini cezalandıracak ve AK Parti'yi belki % 50 oyla belki de % 50'nin üzerinde bir oyla hem de belki de anayasayı bile değiştirebilecek çoğunlukla iktidara getirebilecektir. Yani AK Parti her hâlükârda kazanıyor ve muhalefet ise ne yaparsa yapsın hep kaybediyor; ne yapsak acaba?!
Konu Cihannur tarafından (12-13-2014 Saat 05:26 ) değiştirilmiştir..
|
|
|