Sandık Ak Parti'ye ne demek isteyecek?
Önümüzdeki seçimlerde 276-329 arası bir vekil çıkarırsak, Anayasa için referandum şansımız bile olmayacak.
330-366 arası Referandum
367+ Meclis'te değiştirebilme çoğunluğu verecek.
Eğer 276-329 arası bir vekil çıkarırsak, demekki toplumdan, Başkanlık sistemi için yeterli karşılık bulamadık anlamını çıkartabiliriz. Israr etmenin diretmenin mantığı yok, zaten Sayın Recep Tayyip Erdoğan 3.dönem kuralı olmasa CB olacağını felan sanmıyordum. Şuan kendiside bu yüzden mutlu değildir bence. Sürekli Anayasal sınırları ihlal ile karşı karşıya kalmayı kendisi de istediğini sanmıyorum. Ancak 276-290 arası bir vekil çıkarırsak, Davutoğlu başarısız olmuştur ve açıkça görüyoruz ki partide bir heyecan kalmamıştır. Bana göre o heyecanı geri getirecek kişi'de Abdullah Gül'dür.
290-310 arası vekil çıkarırsak başarısızlık olmasada, yinede Başkanlık Sisteminin halk tarafından benimsenmediği ortaya çıkar.
310-330 arası vekil durumu HDP baraj altı kalırsa mümkün olabilir. Buda referandum için yeterli bir çoğunluk değil.
330+ 367+ Şu an için çok düşük ihtimal gözüküyor. %47 almamız lazım, Hdp'nin baraj altı kalması lazım ki 330 vekil çıkaralım. Seçim sonrası başkanlık ısrarından vazgeçip, Abdullah Gül'ün dönmesi sağlanmalı. Yeniden %50 bandına yükselip, partiye heyecan sağlayacak kişi Abdullah Gül'dür.
İtibarı sarsılmamıştır ve toplumun %80'i kendisine karşı değildir.
|