09-16-2015, 23:42
|
|
|
Alıntı:
ak61 Nickli Üyeden Alıntı
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. (Bu cümle yeryüzünde halkın yönetimde tek belirleyici olacağı ve Milli İradenin tek yol olduğu manasında söylenmiştir. Bu söz artık Padişahlığın, sultanlığın, halka rağmen diktatörlüğün ve yöenten bir sınıfa karşı olarak söylenmiş bir sözdür.) Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenmiştir.
Bu sözü tekrarlaması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza yüklenilmesi akıl ve mantıkla açıklanamaz.
Bu sözün İslam dini ile asla çelişkisi tezatı yoktur.
En sonra Ziya Paşa'nın o güzel sözü güzel olmuş ama, hem Mustafa Kemal'in hem Recep Tayyip Erdoğan'ın zaten bu ülkeye kattıkları ve yaptıkları ortadadır. Lafa değil İcraata bak sen yinede ;)
|
Alıntı:
Bu sözü tekrarlaması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza yüklenilmesi akıl ve mantıkla açıklanamaz.
Bu sözün İslam dini ile asla çelişkisi tezatı yoktur.
|
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir". sözünü hangi delile dayanarak bunu söylüyorsun.Yoksa sana vahiy mi geldi d eöyle konuşuyorsun?
Mustafa Kemal bunu kasıtlı söylemiştir.Yani "Allah'ın kanunları mecliste geçmez, kanunları biz koyarız.Millette bizi tasdik eder, onlardan güç alırız" demektir.Sizin İslam anlayışınız kıt, biraz Allah'ın hüküm ayetlerinin mahiyetini öğrenmelisin..
Hak ile bâtılı birbirinden ayırmak herkes için değil, ER kişi işidir.Bu da ilim ve basiret ile elde edilir.Düşmanın niyetini biliyorsan zafer senindir.İyi niyet her zaman geçerli olmayabilir.Ancak aklın yolu birdir.
GÖZ; DAĞIN ARKASINI GÖRMELİ, AKIL BAŞA GELMELİDİR.MESELELERE BASİRET GÖZÜYLE BAKARSAN YANILMA PAYIN SIFIR OLUR. TECRÜBE EDİLMİŞTİR.
Demokrasi İslam'a asla geçit vermez.
Demokrasi yönetime talip olanlara emreder:
"Falan'ın ilke ve inkılaplarına yemin edileceğine ve o ilke ve inkılaplara göre yönetim yapılacağına..."
Sonra anıt ziyaretini emreder demokrasi yönetime talip olana:
"Ey Büyüğüm! Huzurunda eğiliyorum yönetimde seni memnun edeceğim" şeklinde...
Bunu İslam putçuluk ifade eder...
Demokrasi ise bunu kendisi için farz kılar...
İslam'da hak ve adalet olmasaydı, taa başladığı günde tarihe karışırdı.Demokrasiyi savunanlar bilsinler ki kendilerini oyalamaktan başka hiçbir şey elde edemezler.Bunun semeresini mutlaka ahirette göreceklerdir.Allah'ın hidayet yolu olan Kur'an nizamını ve ahkamını rafa kaldırıp da onun yerine demokrasiyi ilah edinenler yarın cehenneme sürülürken; "ahlar,vahlar, "keşkelerle boğuşup büyük bir nedamet içinde kıvranacaklardır.
Huzur İslamdadır.Ondan başka yollar aramak ancak şeytanı sevindirir.Şeytan ise, insanları büsbütün cehenneme çağırır.Demokrasi eğer bir kurtuluş yolu olsaydı herkesten önce ben onu tercih ederdim..Lakin onda hiçbir hayır yoktur.Beşeri sistemler gelip geçici olup iktidarda olanlar diğer geçmiş hükümetleri eleştirirler.Niye?. Çünkü demokrasi bir menfaate, makama ve mevkiye göre şekil aldığından yap-boz oyunu gibi olmuştur.Güzel akibet, hakkıyla İslam'ı yaşayan ve yaşatanlarındır.
|
|
|