Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-23-2015, 04:53   #16
Kullanıcı Adı
ak61
Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak burada yanıldığın veya aldandığın nokta da; M.Kemal'in diktatör olmadığı algısı var sende.Oysa cumhuriyet tarihi, devrim ve inkilaplara baktığımızda binlerce masum insanların zorla bu inkilapların uygulanması için baskılar, zulümler, sürgünler ve işkencelerle ancak devrim ve inkilaplar halka dayattırıldı.Mustafa Kemal, halk tarafından seçilmiş değil, bizzat o zamanda ki ittihad ve terakki cemiyeti ile jön türkler denilen; kimisi mason kimisi yahudi asıllı olan milletvekillerinden müteşekkil bir meclis oluşturulmuştu.Aralarında çok az hilafet yanlısı milletvekili olmuşsa da bunların sözü geçmiyordu.Hülasa;aslında birinci cumhuriyet 1922'de kuruldu,Bu cumhuriyetin kuruluş amacı yeniden hilafetin olması ve Mustafa Kemal'in halife olması meselesi idi.Mustafa Kemal buna asla razı olmadı.Kendisine muhalif olan diğer paşaların haberi olmadan, kendi istediği adamlarla şimdi ki cumhuriyeti kurmuştur. Lakin, M.kemal'in kendi kafasına göre kurmuş olduğu bu şimdi ki cumhuriyetle kendisinden üstün ve tecrübeli olan Kazım Karabekir, Mareşal Fevzi Çakmak, Ali Suat Cebesoy gibi hilafet yanlısı paşalara yapılan baskıları tasfiye oyunlarını bilmiyorsunuz.İşte bu minval içinde cumhuriyet, halkın rızasıyla değil, Lozan antlaşmasına göre yönetim şekli almıştır.Mustafa Kemal'in ölümünden 12 sene sonra (1950'de )çoğulcu demokrasiye geçildi.Halk o zaman biraz nefes aldıysa da bu yetmedi yine de eskisi gibi baskı olmasa da çeşitli entrikalarla siyaset güdülüyordu.Halkımız o zaman eski yönetimi (hilafeti aramış olsa da bu artık mümkün olmadı.Şimdi ise ülkemizde demokrasinin adı var kendisi yok.Az da olsa AKP hükümeti ile bazı özgürlüklerin önü açıldı.Bilhassa din ve vicdan özgürlüğü halkın arzusuna bırakıldı.Buna da şükürler olsun ki İsmet inönü gibi bir diktatör gelmedi ülkemize.

Cumhuriyetin kuruluşu, cumhuriyet tarihi başlıbaşına karma karışık, ne idüğü bilinmeyen o zaman ki ayak oyunlarını hakkıyla kimse bilmiyor.Bu yüzden, cumhuriyet tarihi, çetrefelli ve katakulli işlerle doludur.Yalan yanlış ne varsa kemalistlerin uydurdurdukları bu cumhuriyet tarihi aslında muammalı bir tarihtir.ŞU BİR GERÇEKTİR Kİ BU CUMHURİYETİN KURULUŞUNDAN HALKIMIZ KESİNLİKLE RAZI DEĞİL İDİ.ÇÜNKÜ BİR ÇOK İSLAMİ DEĞERLER YOK EDİLMİŞ, ADETA OSMANLI TAMAMEN TARİHE GÖMÜLMEK İSTENMİŞTİR.HALK ARASINDA Kİ O GÜZEL ADET VE GELENEKLER BATILILAŞMA UĞRUNA YOK EDİLMİŞTİR.

13 yıllık AKP hükümeti bazı reformlarla halkın önünü açtı ama bu yetmedi.İnşaallah önümüzde ki seçimlerde onlardan çok daha umut beklemekteyiz.Ben AKP'li değilim ama yapmış olduğu bazı düzenlemeler ve icraatları da tasdik ediyorum ve bundan da umutluyum..

Ne ilginçtir ki Cumhuriyet'in kuruluşu hakkında pek emin bilgilere sahip olmadığımızı söylerken, Osmanlı döneminin gelenek ve göreneklerini yaşamış kadar emin olarak konuşuyorsunuz. Baştan taraf olan Tarihi yorumlayamaz. Mustafa Kemal Atatürk bir diktatör değildir, evrensel değerleri bir topluma öğreti olarak sunmak diktatörlük değildir.

Tek parti Chp'sinin diktatörlüğe benzer yanları vardır ancak dediğim gibi Demokrat Parti Mars'tan gelmedi, birçoğu Chp nin içinde vekillik yapmış en kötü Chp de görev almış kişiler Adnan Menderes buna dahil. Dersiniz ki siyasetin alternatifi yasak olduğu için ordaydılar saygı duyarım ama tek parti Chp'si başlangıçta bir koalisyondur Atatürk'ten sonra temsilde çok sıkıntılar doğurmuştur ve esas diktatörlük 40 lı yılların başıdır. Dayatmalarda en çok bu dönemde olmuştur.
Bizim Atatürk ilke ve inklapları olarak bildiğimiz şeylerin %95'i zaten evrensel değerler. İçlerinde yanlışlarda ve saçma uygulamalarda vardır. Hiçbir insan yoktur ki kusursuz olsun. Bir resmin büyüğüne bakmak ile küçük ayrıntılarında saplı kalmak arasında çok fark var.
Velevki Türkiye'nin 1923'te toplumunun %90'ı Atatürk ilkelerine karşı olsun, yani merhumun cenazesine baktığımızda bunun mümkün olmadığını görüyoruz, Anadoluda ziyarette bulunduğu yerlerdeki Anılarından, kendi notlarından birçok sonuç çıkarabiliyoruz keza kendi üst soylarımdan da biliyorum ama velev ki %90'ı karşı olsun. Atatürk'ün getirdiği ilkeleri tarafsız olarak değerlendirelim.
Hiç bir toplum bir anda saltanattan demokrasiye geçemez. Bunun geçişi olacaktır. Sened-i İttifakı Tanzimatı Meşrutiyeti Cumhuriyeti ve 1950 ve sonrası ve bugün. Hala demokrasinin tam olarak kazanımını sağlayamadık. Çünkü Biz Türkler özünde bir Doğu toplumuyuz binlerce yıllık bir idari yapılanmamız bu tür bir yapıda olmamış. Öyleki Adnan Menderes artık DP'nin gittiği yoldan rahatsız olmuş ve Atatürk'ü koruma kanunun çıkarttırmıştır. Bu bilinenin aksine bizzat DP'nin çıkarttığı bir kanundur. Türkiye halkı demokratik seçimlerde hiç yanılmamıştır hak edene hakkını teslim etmiştir. Eğer %55 lerden Dpyi 45 lere %30 lardan chp yi %40 lara çıkarmışsa 57 seçimleri sanırım birşeylerin yolunda gitmediği kesindir. Keza bu toplum Ecevit'i de sağcı solcu dememiş bağrına basmış %41 gibi bir oy vermiştir ki chp de heralde Atatürk hariç kim gelirse gelsin alamayacağı bir oydur o oy oranı. Ben halkımızın demokratik iradesine milli iradeye her zaman saygı duydum yine duyuyorum. Bugün içinde %50'den %41 e düştüysek burda aynaya bir bakmamız lazım.

Ben demokrasinin tarafı değilim, Hilafetin tarafıyım derseniz o başka bir tartışmadır. Ben sadece yapılan değişimin ne olduğuna bakıyorum. Cumhuriyetin ilk 100 yılının dolmasına az kaldı ve henüz demokrasinin Türkiye için bir kazanç getirdiğini görmüş değilim. Doğru düzgün ne bir bilim adamı ne bir mucit nede bir güç unsuru üretimine ulaşamadık ama 90 yılın büyük bölümü idarenin cumhurda olmadığı süreyle geçti. 50 seçimlerini çoğulcu tanımlıyorsun ama o seçimde coğulcu değildir. Öyle bir seçim sistemi çoğulcu olamaz. Burun farkıyla kazananın 2.partinin 5 misli vekil çıkardığı sistem çoğulcu olamaz. Chp nin nasıl olsa ben 1.olurum mantığı ile getirdiği model kendi ayağına sıkmıştır aslında. 40 lı yıllardaki Chp bizzat seçim sistemi ile kendi diktatörlüğünü hedeflemiş ama ilk adil diyilebilecek seçimde ilk açık tasnifde kendi ayaklarına sıkmıştır. 50 seçimlerinden sonraki seçimleri iyi okumak gerekir. Örneğin 60 darbesi öncesi son seçimde neden chp %40 larda bir oy almıştır ? Demekki bu sefer chp nin yaptığı hatalara Demokrat parti düşmeye başlamıştır. Bu bizim doğu kültüründen gelmemizin sebebidir, örneğin Kırşehirde vekil çıkaramayan bir DP nin burayı ilçe yapması felan gibi. Doğu topluluklarında demokrasi bir araçtır. Sayın Cumhurbaşkanımız yıllar yıllar önce bu sözü söylemişti, Demokrasi amaç değil araçtır o zaman herkes kızmıştı. Bu doğru doğu topluluklarında bu böyledir. Bizdede böyledir.

Neyse konudan çok sapmadan Atatürk'e dönersek ben bu ülkeye kattıklarını değerlendiriyorum Mustafa Kemal'in, bugün benim Memleketim Trabzon Rize'de bunca çay tarlası varsa, devlet demir yolları varsa, kadın toplumda bir birey olarak artık görülebiliyorsa, medeni kanun varsa, beni idare edenleri hem seçim hepde eleştirme hakkım varsa bunların hepsi 23 ün eseridir.

Ben dini yok ettiği felan konusuna asla katılmıyorum, Kemalistlerin Atatürk ilke ve inklaplarını yorumlaması ile Atatürk'ü eleştirmeyin. Kemalistlerin Atatürk'ü ile bizim Atatürk'ümüz aynı kişi bile değil. Evine 20 tane Atatürk posteri asmayla Atatürkçü olunmaz. Burjuva chp lilerin gardrop Atatürkçülüğü Kemalizmi bizim savunmamız mümkün değildir. Kendileri gibi olmayan herkesi vatan haini gören %10 luk bir azınlık ve bu görüşün benimsenme ihtimali % 0 bizim toplumda. Yakında yok olacaktır zaten. Yok olmasının en büyük mimarlarından biriside AK PARTİ 'dir.

Bizim savunduğumuz Atatürk, Din devletini kaldırmıştır ama Dine bir yasak getirmemiştir. Herkes Ezanın Arapça okunmasının yasaklanmasından bahseder o 1942 dir. Atatürk yoktur. Atatürk döneminde Türkçe okunmuştur ama Arapça yasak değildir. Keza Ezan'ı Türkçe okutmak hatadır ama din düşmanlığı değil, Fransız Milliyetçilik akımının bizim coğrafyamıza yansımasıdır. Her medeniyete başka bir iz bırakmıştır Fransız Milliyetçiliği bizdede böyle anlamsız işlere de yol açtığı doğrudur. Elmalı tefsirinde yine Atatürk'ün emekleri vardır. Amerikalı bir gazetici mi birisi ile bir röportajı vardır, TBMM arşivinde hala mevcut olan "Komunizmi ve dinsizliği sert şekilde eleştirdiği." Ben deli saçması görüyorum Mustafa Kemal'in din düşmanı olduğunun iddia edilmesini.

Her fırsatta da söylediğim gibi bizim sahiplenmemiz lazım Atatürk'ü, bu Chp zihniyeti böyle bir tarihi figürümüzü kendine aitmiş gibi kullanamaz. Bir Türk olarak buna ben hiçbir ortamda izin vermem, sevmeyen insanada saygı duyuyorum. Dediğim gibi kişisel ideolojisi olan hilafet isteyen birisi sevmiyor olabilir. Benim bir ideolojim yok, benim ideolojim Türkiye Cumhuriyetinin refahı ve daha büyük bir devlet olması. Herşey Türkiye için. Ne rejimle ne Cumhuriyetin temel ilkeleri ile ne Anayasanın ilk 3 maddesi ile ne Bayrak ile ne İstiklal Marşımız ile sorunum yok. Demokrat birisi olarak en fazla Anayasa'da Atatürk ilke ve İnklaplarına bağlılık bölümünün çıkarılmasını isteyebilirim. Böyle bir şey benim demokrasi anlayışıma uygun değil. Resmi ideoloji istemiyorum. Resmi ideoloji insan haklarıdır, resmi ideoloji saygı sevgi birlik ve beraberliktir, demokrasidir. Umarım darbe ruhunu taşıyan bu Anayasadan en kısa sürede kurtuluruz ve sivil bir Anayasa yaparız.

İnsanlara Ak Parti'den korkmamaları gerektiğini her fırsatta anlatalım. 12 Eylül Referandumunda bu konuda çok çabaladım. O gün HSYK'nın yeni düzene karşı olmama rağmen EVET oyu verdim, benim aklımdaki Adalet sisteminde Yürütme Erkinin temsilcisi Adalet Bakanı bir Yargı Merciinin başkanı olamaz ama Yargı o kadar rezil bir durumda ve Kemalist ve Darbeci zihniyetin esiri olmuştu ki, İdare mahkemelerinden Danıştay'a AYM'ye kadar hepsi işi gücü bırakmış Ak Parti ile uğraşır olmuşlardı. Allah o günleri bize yaşatanları tekrar tekrar kahretsin. %47 oy almış bir partiye kapatma davası açanları tekrar tekrar kahretsin. Bu halkın iradesine saygısızlık yapan kendini toplumdan üstün görenleri kahretsin. İşte Kemalist diktatörlük odur. Bu zihniyetin Atatürk ile uzaktan yakından alakası olamaz. Bunlar Atatürk'ü paravan olarak kullanıp kendi iktidarlarını sürdürmek isteyen sefillerdir. Önder Sav ve türevleri de yıllarca siyaset ayağı olmuştur bunların. Yargı da bunlardır Ordu da. Ne oldu AK PARTİ oyunu bozdu. Atatürk'ün ilkelerinin uygulanabileceği bir ortam getirdi. Hepsimi doğru yaptıklarının hayır ama o diktatörel anlayışa göre 100 kere Ak Partiye oy veririm daha iyi. Dediğim gibi Ak Parti Chp ye de hizmet etti, o yapıyı şuan dışlıyor bile chp, vatan partisi felan kuruldu işte aldıkları oy ortada 200-300 bin. Bu ülkeyi 1 milyon kişi olmayan bu azınlık burjuva kitlesi yıllarca geriye götürdü ve bunları Atatürk'e mal etmek günahtır ayıptır. Nutuk'u okuyun tarafsız bir insan olarak ben ne bir Osmanlı düşmanı ne bir din düşmanı Atatürk gördüm Nutukta kendimi gördüm, Anadolu insanını gördüm.
Allah rahmet eylesin, Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla