Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2017, 08:18   #32
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islampedi.com
Sultan alparslan malazgirt duası

Cuma hutbesinde okunmak üzere.Tüm*İslâm camilerinde 26 Ağustos 1071 yılı Cuma günü okunan zafer duası şöyledir“Allah’ım İslâm sancağını yükselt Sultan Alparslan’a yardımı esirgeme.meleklerinle destekle. Niyet ve azmini hayır ve başarıyla sonuçlandır. Çünkü o senin ulu rızan için Malı ve canıyla buyruklarına uymak amacıyla yoluna düştü. Çünkü sen “Ey iman edenler Allah’a ve Peygamberine inanıyorsanız onun yolunda can ve malınızla savaşırsınız” diyorsun. Senin sözün gerçektir. Allah’ım o nasıl sözüne uyup şeriatına buyruğuna uymuş ve düşmanlarına karşı koyarak dinine hizmet için gecesini gündüzüne katmış ise, sen de ona zafer nasip et. Dualarını kabul et. Kaza ve kaderini tecelli ettir. Onu öyle bir kuşat ki düşmanlarının hilelerini def etsin. Lütfunla güzel sıfatların için onu en emin ve sağlam ellerle korusun. Amin”.*

Sultan Alparslan ordusu ile Malazgirt Ovasında Cuma namazını kılmış*kefen yerine beyaz bir gömlek*giymiş ordusuyla secdeye kapanıp şöyle dua etti“Yarabbi Seni vekil yapıyor azametinle yüzümü yere sürüyor uğrunda savaşıyorum. Allahım niyetim halistir bana yardım et. Sözlerimde hilaf varsa kahret”.*sultan alparslan malazgirt sahrasında duasını yapıp ayağı kalktı askerlerine şöyle hitap *etti Burada Allahtan başka bir sultan yoktur, emir ve kader onundur. benimle savaşmakta veya savaşmamakta serbestsiniz. sultan*Sözlerini bitirdiğinde şu cevap yükseldi;*“Asla emrinden ayrılmayacak Allah yolunda birlikte savaşacağız.”*Sultan, beyler, komutanlar helalleştiler.*Sultan Alparslan atına bindi ve askerlerine son kez “Ey askerlerim şehid olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. ruhum göklere çıkacaktır. Melikşaha ve bağlı kalınız. Zaferi kazanırsak çok hayırlı günler olacaktır.”
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla