Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-20-2017, 08:19   #52
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak 2.abdülhamit.com
Filistin meselesinde Abdülhamid ve İttihat Terakki

*Sultan Abdulhamid: 'Ben bir karış toprak satmam, vatan milletimindir Milletim imparatorluğu kanlarını dökerek kanları ile mahsuldar kılmıştır... Yalnız cesetlerimiz taksim edilebilir. Ben canlı bir bedende ameliyat yapılmasına müsaade etmem”
*Canlılar âleminde, insan haricinde kimse kendi cinsini yok etmemiş ve insanoğlu kendi cinsini yok etmiştir İnsanoğlu, canavarlığı icat etmiş meşrulaştırmış övünülecek bir hale getirmiştir.*
*canavarlık, devam etmekte İsrail’in Filistin’de yaptıklarıyla gözler önüne serilmektedir. Bütün dünyanın izlediği Filistin Meselesi, Davos çıkışı ile yeniden gündeme gelmiş Yunan kanalı herkesin aklında olanı o seslendirmişti” diyerek Türkiye’nin Filistin hassasiyeti ifade edilmişti.**Filistin Meselesi Filistinde Yahudi devletinin kurulması Abdülhamid döneminde ortaya çıkmıştı. kutsal topraklarda Yahudi devletinin kurulması görevini İsrail’in kurucusu Herzl üstlenmişti.*Herzl Abdülhamid hanı ikna etmeyi düşünmüş Polonyalı Newlinski aracılığıyla Abdülhamid’le görüşmüştü. Abdülhamid Filistin’e Yahudi Yerleşimine soğuk bakmış şunları söylemişti Bay Herzl ikinci bir adım atmasın. Bu vatan milletimindir her topraklarıyla satın almıştır

*Ben toprak satmam,vatan milletimindir kanlarıyla kazanmıştır Suriye ve Filistin alaylarım Plevne’de şehit düşmüşlerdir. geri dönmemek üzere muharebe meydanında kalmışlardır. Türk imparatorluğu Türk milletinindir. Ben onun parçasını vermem. Yahudiler imparatorluğum parçalandığında Filistin’i ele geçirirler, yalnız bizim cesetlerimiz taksim edilebilir. Ben canlı bedende ameliyat yapılmasına müsaade etmem”*
*İstanbul’u terk eden Herzl, amacından sapmadan Filistin’de özerk Yahudi devleti kurulması için beş defa daha İstanbul’a gelmiş Osmanlı Devleti’nin borçlarının ödenmesi, Avrupadan yardım sağlanması Jön Türklerin lideri Rıza Bey’in ortadan kaldırılmasni Abdülhamid’e teklif etmiş Fakat sürekli reddedilmiştir*Abdülhamid borçlardan kurtulmak için herzl dan faydalanmaya çalışmış. Mezopotamya’ya yerleşin çağrısı yapan, Abdülhamid’in teklifini Filistini isteyen Herzl reddetmiştir. Filistin meselesi İkinci Meşrutiyet’in ilanı, ve Abdülhamid’in halline kadar rafa kaldırılmıştır
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla