Kaynak huzursayfası.com Hz Süleyman hayatı
*Hz. Süleyman ve mü'minler, Allah'ın mülkünü taşımaya lâyık ve ehil kimselerdir. Rabbine ahlâklı, teslimiyetli bir peygamber olan Hz. Süleyman, kendisine verilen nimeti zenginliği
Allah rızası ve Islâm için kullanıyordu. peygamberler Hz. Süleyman gibi tebliğ için büyük bir zenginliğe sahiptirler Hz. Yusuf, Hz. İbrahim, Hz. Süleyman ve Peygamberimiz Hz. Muhammed, bunun en güzel örnekleridir.*Peygamberlerin zenginliği üstün ahlâkları maneviyatı ve maddî ihtişamı Islâmı tanımayan insanlar, gördükleri zenginlik ve ahlâkî merakla Islâma yaklasmışlardır. Ahlâkî üstünlük ve Allah yolunda kalbi Islâma ısındıran peygamberler, Allah'ın izniyle büyük kitlelere dini yaymışlardır.*Süleyman aleyhisselam, Beyt-ül-Makdis'i bitirince, Allahü teâlâdan, takdirine uygun hükmetmeyi Kendisinden başka bkimseye verilmeyen bir mülk istedi. verildi. Beyt-ül-Makdisten insanların anasından doğduğu günkü gibi temizlenmiş olarak çıkmasını diledi.efendimizin ümmetine mescidi aksada namaz kılmak çok sevaptır. Mescid-i Haram'da kılınan namaz, yüz bin namaza denktir buyuruldu.
**Süleyman aleyhisselam, Mescid-i Aksa'ya, Musa aleyhisselamdan nesilden nesile geçen Ahit sandığını koydu.nasr Kudüs'ü alınca, şehri yaktı yıktı. Mescid-i Aksa'daki eserleri alıp, Babil'e götürdü.
*
*Süleyman aleyhisselam ve cin ordusunu rüzgar emredilen yere götürürdü. Sabahtan öğleye kadar bir aylık yol katederdi. rüzgar, duymak istediği sesleri Süleyman aleyhisselama getirirdi.
Süleyman aleyhisselamın ordusu yemek yapar, ekmek çıkarırlardı. havada seyahat ederlerdi. emir verilince Süleyman aleyhisselam ve ordusu, Yemene hareket etti.*Hz Süleymanın ordusu karıncaların çok olduğu Neml vadisine ulaştı. karıncaların reisi karıncalara dedi ki:Ey karıncalar! Süleyman aleyhisselamın ordusu bize geliyor. Bizi öldürebilirler.karıncalar, reislerinin sözüyle yuvalarına girdiler.Süleyman aleyhisselam, dişi karıncanın, sözünü, duydu, tebessüm etti. karıncalar yuvalarına girinceye kadar, ordusunu vadiye bırakmadı.*Karınca, Süleyman aleyhisselamın fazilet ve adaletini bilirdi. Karıncalar Allahü teâlânın ihsanına sahipti faydalı olanı bilirdi. yuvalarına buğday tanesi götürür çimlenmemesi için ikiye böler kişniş otunu dört parça yaparlardı. kişniş otu, iki parça olursa tekrar bitip büyürdü*hayvan sürülerinin reisi topluluğunu korumaya çalışıyordu. Hayvanlarda İnsan için, ibret vardı.insan da emri altındakileri korumalıydı. Çoban, sürüyü nasıl koruyorsa, idarecilerde idaresindekileri korumalıydı
|