Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-27-2017, 09:59   #93
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak enfal.de.com

KİM MEDENİ, KİM VAHSİ KUDÜS'ÜN FETHİNDE KUDÜS KIMLERE AĞLIYOR ZULMÜN HAKİMİYETİ BİR ANDIR, ADALETİNKİ KIYAMETE KADAR

*Hiristiyanlar kudüsü teslime gelen devlet başkanı halife ömeri karşılamak için Şam Kapısında toplanmıştı. Patrik ve Halk, hz ömerin kölesi için secdeye kapandı. Köle, Yazıklar olsun size...” kaldırın başınızı. Sadece Allaha secde edilir.”Patrik ağlıyordu Hz ömer patriğe Üzülme. Değmez. Dünya Bir güldürür, bir ağlatır.” patrik Saltanat için değil hakimiyetiniz kıyamete dek devam edeceği için ağlıyorum. zulm bir andır. Adalet kıyamete kadardır. Ben sizi fethedip kaybolan bir yönetim zannetmiştim.*Ubeyde ve islâm orduları Kudüs’ü kuşatmış, patrik bir şartla eman üzere teslim olacaktı. Ubeyde Emir benim. Buyurun görüşelim.” demişti. Patrik “Hayır komutana değil, şehri devlet başkanına teslim ederim.” diye ısrar etmişti. Hz. Ömer r.a., Medine’de yerine Hz. Ali r.a.’i vekil bırakıp Kudüse gelmişti*Hz. Ömer r.a., Ey Ilyalılar, lehimize olan lehinize, aleyhimize olan aleyhinizedir...” dedi Hz. Ömer r.a., patriğe “nerede namaz kılayım?” diye sordu. Rahip, “olduğun yerde.” dedi. Hz. Ömer r.a.: “Ömer, Kıyame Kilisesi’nde namaz kılmadı mescit inşa etti abasını yere sererek namaz kıldı. müslümanlar mescid inşa etti. mescid hâlâ ayaktadir ve Mescidi Ömer adıyla anılmaktadır.

*Hz. Ömer r.a. namazdan sonra Patriğe Mescid-i Aksa’ya götürmesini istedi. Mescid’i çöplükten temizledi ve mescit insa etti*Kudüs müslümanlarca teslim alındı. Hz. Ömer r.a. zamanında silah ve füze yoktu. Tanklar, gürlemiyor, bombalar patlamıyordu. Ama müslümanlar mancınıkla şehri bombalayabilir kapıları koç başlıklarıyla parçalayabilirdi Cinayet ve katliam için silahlara ihtiyaç yoktu. o günün silahlarıyla katliamlar, yapılabilirdi dünyada ilk çağdan beri katliam vardı Fakat müslümanlar, hiç bir zaman katliam yapmadılar Çünkü onlar ne haçlı sürüsüydüler, ne de yahudi kasaplar...
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla