Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-27-2017, 09:59   #94
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak enfal.de.com kudüs ve fetihler

*Yahudilerden önce de haçlılar gelmişti kudüse Papanın teşvikiyle yola çıkan 600 bin kişilik haçlı ordusu 1099 da Kudüs’e girdiğinde komutan Buillon, Kıyame Kilisesi’ne gitmek için 70 bin müslüman cesedini çignedi ve kan deryasına gömüldü müslümanlar kudüs için sehit düştü canları pahasına kudüsü teslim etmediler
*İkinci Haçli Seferinde, haçlılar Kudüs’e varamadı Şam’dan geri döndü Suriye ve Mısırda Eyyubî sultanı Selahaddinin odasındaki mum sönmedi, hep yandı veziri sebebini sordu. Eyyubî dedi ki Allah Rasulü’nün miraca çıktığı, müslüman kıblegâhı üçüncü harem düşmanın elinde iken bana uyumak yaraşır mı*Selahaddin uyumadı. Adım adım Kudüse dayandı. mukaddes şehirde kan dökmek istemiyordu. Şehir halkına inaniyorum ki, Kudüs Allahın mukaddes beytidir. beytullaha saldırmak hürmetini çiğnemek istemiyorum.” Şehir direndi Müslümanlar, bir haftalık kuşatmayla şehre girdi. Fakat kan dökmedi Eyyubî, hiristiyanlara şehri terk etmeleri için kırk gün verdi

*dünya tarihinde yahudilere ve hiristiyanlara müslümanlar eziyet etmedi Zaten, Sevgili Peygamberimiz s.a.v., “zimmiye eziyet veren bana eziyet vermiştir.” buyurmuştu islâmda gayri müslime insanca muamele yapılması emir buyurmuştu zaten bir müslüman nasıl başka türlü davranabilirdi ki?..*Haçlılar Kudüs’ün müslümanlara yar olmasına çok sinirlendi.Almanlar Fransızlar İngilizler haçlı seferi düzenlediler. başarısız oldular. yılmadan dokuz haçlı seferi düzenlediler. Dokuzuncu Haçlı Seferi, haçlı seferlerinin sonuncusudur haçlı seferi her Batılının içinde ukdedir. Siyasette “sporda her yerde her firsatta maskeli bir haçlı seferi yapmak için fırsat aramaktadırlar*Haçlı savaşları, sömürge savaşları siyonizm, sömürgecilik, Hepsi küfrün parçalarıdır. Küfrün ve şirkin amacı ise, islâm’a karşı olmak fitnelerle islamı ve müslümanları parçalamaktır*13. yüzyılda mukaddes kudüs Osmanlı’ya kavuşmuştur. Kudüs müslümanların elinde huzur dolu bir hayat yaşadı. Osmanlı, Avrupaya geçit vermedi haçlılar yüzyıllarca var olma mücadelesi verdiler. 1290’da ingiliz Edward, ingiliz topraklarindaki yahudileri sürgün etti 1306’da Fransiz Philip 1498’de Louis, yahudileri Fransadan sürdü .Almanya, Rusya Avrupada yahudiler, istismar edildi aşağılandı osmanlılar yahudilere insanca davrandı Yahudiler, haklarını Fransız Ihtilali’nden sonra 1874’de elde ettiler

*yahudiler Avrupa’da ezildiler Islâma sığındılar Engizisyonda yakilmaktan Kemal Reis kurtardı II. Bayezid 1493’te yahudilere insanca muameleyi emreti yahudiler ülkeye hakim oldular Sultan Bayezid, yahudilere ilâhi emir çerçevesinde Ehl-i Kitap muamelesi yaptı Allah, sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayanlara iyilik yapmanizi ve adil davranmanizi yasaklamaz.” (Mümtahine, 8)*Osmanlı yöneticileri, yahudilerin islâm topraklarındaki emellerini anladı yahudiler Filistin’den arazi satın almak ve Filistin’e göçmek istiyordu Osmanlı yönetimi engellemişti 1888 de Kudüs mutasarrıfı Rauf Pasa, Filistindeki yahudileri atmıştı Ne zaman kudüsten Osmanlı çekildi, sömürgeci ingiliz ve Fransızlar bölgeye hakim oldu...Filistin ve Kudüs o günden beri ağlıyor Kudüs. Kılıçtan keskin müslüman merhametini arıyor..
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla