Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-13-2018, 09:25   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Hz. Adem Kıssası

*Kur'an-ı Kerimde kıssalar sürekli kullanılmıştır. Kıssalar peygamberin kalbinin sağlamlaştırmış akıl sahibi müminlere öğüt ve ibret olmuştur Hz. Adem ve yaratılış kıssası önemlidir kıssa Bakara, A'raf, Hicr, İsra, Taha ve Sa'd surelerinde açılardan anlatılmıştır. Hz. Adem ve yaratılış kıssası insanoğlunun yeryüzüne gelişidir bizlere sayısız müjde, uyarı haber iletilir. *insan, melek ve iblis hakkında Kur'an-ı Kerimde bilgiler ve ibretler vardır
*Allahu Teala topraktan insan yaratıp ruhundan üfleyeceğini meleklerine haber verir. Ve meleklerden ona secde etmelerini isteyecektir. Meleklere: 'Ben yeryüzünde halife yaratacağım' deyince, melekler: 'Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? biz seni hamd ile teşbih ediyor ve takdis ediyoruz! dediler.
*Allah Ben sizin bilmediğinizi bilirim' dedi ve Adem'e isimleri öğretti. Sonra meleklere 'Haydi doğrulardansanız şunların isimlerini bana söyleyin' dedi. Melekler karşılık olarak: 'Sen yücesin, bizim senin öğrettiğinden başka bilgimiz yoktur. Yüce ve hakim olan sensin dediler. *Allah Adem'e isimleri meleklerin yanında haber vermesini istedi. Adem isimleri haber verince Allah: 'Demedim mi ben göklerin ve yerlerin gaybını bilirim. Sizin açıkladığınızı da, gizlediğinizi de bilirim! dedi.*
*Allah meleklere Adem'e secde etmelerini emretti. Melekler secde ettiler. İblis secde etmedi, yüz çevirdi ve kafirlerden oldu. Allah Ey İblis, niye secde etmiyorsun, nedir bu hal? deyince, İblis 'Ben üstünüm. Beni ateşten onu topraktan yarattın. Ben hiç topraktan yarattığına secde eder miyim?' dedi.*
*Allah: 'Çık oradan. Artık lanetlendin. Ceza gününe kadar lanetim üzerindedir. büyüklenmek sana düşmez, defol sen aşağılıklardansın' buyurdu.

*İblis Allah'tan insanların diriltilecekleri kıyamete kadar süre istedi. Allah da ona süre verdi İblis anlatmaya başladı: 'Beni azdırdığın için ben de onları saptırmak için pusu kuracağım. onlara onlara sokulacağım. İhlaslı kulların hariç hepsini senin yolundan ayıracağım. dedi. *Allah İblis'in halis kullara karşı hiç bir gücü olmadığını İblis'e ancak azgınların uyacağını onunla ve ona uyanlarla Cehennemi dolduracağını" söyler.**Ve allah İblis'e şöyle hitap eder: 'Şeytan aldatmadan başka bir şey va'detmez-. Mü'min kullar üzerinde hiç bir hakimiyeti olamaz. Rabbin vekil olarak yeter.'*
*Allah ile İblis arasındaki konuşmalardan sonra Allah Adem'e İblis'in düşman olduğunu kendilerini cennetten çıkarmaya çalışacağını söyler. Allah Adem'e şöyle der: 'Sen ve eşin cennette yerleşin, dilediğiniz gibi yiyin için. Burada acıkmak ve Susamak yoktur. Yalnız şu ağaca yaklaşmayın. bu ağaca yaklaşırsanız zalimlerden olursunuz.
*İblis lanetlenip de Adem ve eşi de cennete yerleştirildikten sonra İblis Adem ve eşine karşı fırsatlar kollar. Rabbinizin sizi ağaçtan men etmesinin sebebi sizin melek olmanız ve burada hakimiyete sahip olmanız ve ebedi yaşamamanız içindir. Yemin ediyorum, tek amacım öğüt vermek iyiliğinizi istemektir' dedi. Adem ve eşi yasak ağaçtan yediler

*Yasak ağaçtan yiyen hz adem ve eşinin çirkin yerleri gözüktü. Üstlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar.*İblis onları aldattı mevkilerinden indirdi ayaklarını kaydırdı cennetten çıkardı. Adem Rabbinin buyruğuna karşı geldi, yolunu şaşırdı. Allah onu azimli bulmadı.*
*Allah: 'Ben sizi ağaçtan men etmedim mi? Şeytan düşmandır demedim mi?' buyurdu. Adem ve eşi: 'Rabbimiz kendimize zulmettik. bizi bağışlamaz, merhamet etmezsen ziyana uğrarız dediler.
*Allahi teala şöyle emretti ey adem yeryüzüne inin sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalıp geçinme vardır. Orada yaşayacak, orada ölecek ve yine oradan diriltilip çıkarılacaksınız*Adem allahın inayetiyle ve tam bir teslimiyetle Allah'a tevbe etti. Allah tevbesini kabul etti. Şüphesiz o tevbeyi çok kabul edendir ve çok bağışlayandır (et-Tevvabu'r-Rahim)*Allahu Teala emretti benden hidayet geldiğinde kim hidayetime tabi olursa o sapmaz sıkıntıya düşmez.kim benden yüz çevirirse, ona sıkıntı vardır. kıyamete kör kaldırırız.*O Allah'ım ben daha önce görürken şimdi niçin beni kör ettin deyince, Allah: 'Sana ayetlerimiz geldiğinde sen onları unutmuş görmezlikten gelmiştin. bugün de sen böyle unutuldun buyurdu
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla