Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-14-2018, 08:39   #13
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
KAİNATIN EFENDİSİ HAZRET-İ*MUHAMMED
(Sallallahü aleyhi ve sellem) yazan Mehmet ORUÇ

*Hadis-i şerifte şöyle bildirilmiştir Allahü teâlâ insanları yarattı. Beni insanların en iyi kısmından vücuda getirdi. Sonra, kısımlarından en iyisini seçti. Beni vücuda getirdi. evlerden, ailelerden en iyisini seçip, beni meydana getirdi. benim ruhum ve cesedim mahlukların en iyisidir. silsilem, ecdadım en iyi insanlardır."*Yaratılan ilk insan Âdem aleyhisselamda, Efendimizin nuru parlıyordu. Nur zerresi Hazret-i Havva'ya, ondan Şit aleyhisselama temiz erkeklerden temiz kadınlara ve temiz kadınlardan temiz erkeklere geçti.aleyhisselamın nuru alınlardan alınlara geçti *Âdem aleyhisselam oğlu Şit aleyhisselama şu vasiyette bulundu Yavrum! alnında parlayan nur, son peygamber hz Muhammed nurudur. Bunu, mümin, temiz hanımlara teslim et ve oğluna vasiyette bulun*Muhammed aleyhisselama gelinceye kadar, en asil erkekler en kibar kızlar ile evlendiler. Nur, kadın erkek, temiz alınlardan geçerek sahibine ulaştı.efendimizin nuru, en şerefli ve hayırlı tarafta bulunurdu. Her asırdaki zatlar yüzündeki nurdan belli olurdu.*Efendimizin nurunu taşıyan seçilmiş bir soy vardı bu soydan olanın yüzü güzel ve nurlu olurdu.nuru kardeşleri arasında seçilir, kabilesi başka kabilelerden üstün, ve şerefli olurdu.*Peygamber efendimiz buyurdu dedelerim zina yapmadı. Allahü teâlâ, beni, temiz, baba ve analardan getirdi. Dedelerimin iki oğlu olsaydı, ben en hayırlısında, en iyisinde bulunurdum."
Topluluğum ne zaman ikiye ayrılsa Allahü teâlâ beni muhakkak en hayırlı tarafda bulundurmuştur." buyurdu.*adem aleyhisselamdan beri, evladdan evlada geçen nur, Taruh'a, ondan oğlu İbrahim aleyhisselama, sonra oğlu İsmail aleyhisselama geçmiştir. Onun alnındaki güneş gibi nur,
sıra ile intikal ederek asıl sahibi osevgili peygamberimiz aleyhisselama ulaştı.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla