Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-17-2018, 08:36   #36
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)
Hz. Hamza'nın şehadeti

*İslâmiyetin yayılması müşrikleri çıldırtıyor... İslâmiyet'in yayılmasına mani olunamıyordu
efendimiz, Safa Tepesi'nde müşrikleri imana davet etti. Kafir olanlar Peygamberimize hakaret ettiler efendimiz üzüldü... *efendimize selam vererek;"Ya Resulallah! Kafirler size münasib olmayan şeyler söylemiş. Ben, onu öldürdüm. yarın Safa Tepesi'ne teşrif eder misiniz? Siz İslâmiyete davet edersiniz. Ben de sizi medhederim" dedi.*Peygamberimiz, müşrikleri imana davet ettiğinde Cehil de vardık. Müslüman biri, müşriklerin putunun içine girip, Peygamberimizi ve İslâmiyeti anlata sözler ve şiirler söyledi.Müşrikler, putu parçaladı ve Resulullaha saldırdılar. Mübarek saçları darmadağın oldu. Mübarek yüzü kana boyandı. Onların cefalarına tahammül gösteren efendimiz Ey Kureyşliler Bana vuruyorsunuz; ama ben sizin peygamberinizim" buyuruyordu... *hazret-i Hamza, dağda avlanırken Bir ceylan dile gelerek Ya Hamza! Bana ok atacağına, kardeşinin oğlunu öldürmek isteyenlere ok atsan daha hayırlı olur" dedi.*Hazret-i Hamza süratle evine gitti. Harem-i şerife tavaf yaparken, bir hizmetçi kız, Ebu Cehil'in, Efendimize yaptıklarını haber verdi. Hazret-i Hamza, Silahlarını alarak müşriklerin yerine geldi:
Kardeşimin oğluna söz söyleyen, inciten İşte benim dinim O'nun dinidir. Gücün yetiyorsa o yaptıklarını bana yap diyerek, Cehil'in başını yardı.
*kafirler hazret-i Hamza'ya saldırmak istediler. Cehil,Hamza haklıdır. kötü sözler söyledim, ona ilişmeyin kızar da Müslüman olursa Muhammed kuvvetlenir, diyerek Hamza'nın Müslüman olmaması için, cahil kafasının yarılmasına razı olmuştu. *Hz Hamza hatırı sayılan, kuvvetli ve kıymetli biriydi. Hamza, efendimize Ya Muhammed! Cehil'den intikamını aldım. Onu, kana boyadım. Üzülme, sevin! dedi. Peygamberimiz
- Ben, böyle şeylere sevinmem!..Ey amcam! Ben senin iman etmen ve kıymetli bedenini Cehennemden kurtarman ile sevinirim *Efendimuzin sözleri hz hamzanın Hamza hemen Müslümanlığı kabul etti ve hazret-i Hamza oldu...*
Dengeler değişmeğe başladı*

*Hazret-i Hamza, müşriklere Müslüman olduğunu Allahü teâlânın Habibi aleyhisselamı canı pahasına koruyacağını bildirirdi. Kalbimi, İslâmiyet'e, meylettiren, Allahü teâlâya hamdolsun. Bu din, herkese lütfu ile muamele eden, kudreti her şeye galip alemlerin Rabbi Allahü teâlâ tarafından gönderilmiştir.
*Kur'an-ı kerim okunduğu zaman, kalb ve akıl sahiplerinin gözlerinden yaşlar akar. Kur'an-ı kerim, ayetler halinde aleyhisselama nazil olmuştur. Muhammed Mustafa sözü dinlenen, boyun eğilen mübarek bir kimsedir Ey müşrikler! Aklınız başınızdan gidip, gözünüz kararıp sert, ağır ve kaba sözler söylemeyin. biz Müslümanların cesedine basıp geçmeden, hiç kimse O'na dokunamaz"*Hazret-i Hamza'nın Müslüman olmasıyla Peygamberimiz sevindi. Müslümanlar, çok kuvvetlendi Mekkeliler onun; cengaver, cesur, mert, pehlivan olduğunu biliyorlardı. Kureyş müşrikleri Müslümanlara, dokunamadı Hamza'nın kılıcından çekindiler.*İslâm yayılıyor, Kur'an-ı kerimin nuru, ruhları aydınlatıyordu. Karanlıktaki insanlar, Allahü teâlânın ihsanına iman ediyor, hidayete kavuşuyordu Eshab-ı kiramlan şereflenen mübarekler el ele, gönül gönüle veriyor, efendimizin etrafında pervane oluyorlardı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla