|
Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac
Efendimiz Miracda Cenab-ı Hakka sorduğu sualleri hadisde şöyle anlatır
*Dedim ki: "Ya Rabbi! İsrail oğullarına kudret helvası ile bıldırcına benzer kuş eti indirdin."*Hak teâlâ buyurdu ki:Sana ve ümmetine, dünya ve ahıret nimetini ihsan ettim. *Ya Habibim! Sana bir sure verdim o sure Tevrat'ta ve İncil'de yoktur. O sure*Fatiha'dır. kim o sureyi okusa, vücudu Cehnnem'e haram olur.okuyan kimsenin ana ve babasının azabını hafifletirim.**Ya Habibim! Ben, senden ekrem kıymetli, üstün, şerefli kimse yaratmadım.**Ya Habibim! Her kim beni kabul ederse ortak koşmaz ise Cennet onlarındır.* onlara Cehennem'i haram ettim. Ümmetine karşı rahmetim, gadabımı aşmıştır.*Ya Habibim! Benim katımda* ekremsin, şereflisin. Kıyamet günü sana o kadar ikram yaparım ki, cümle alem hayret eder.
*Ey Habibim! Sen Cennet'e girmeyince, diğer enbiya giremez. Senin ümmetin girmeyince, gayri ümmet giremez.**Ya Habibim! İster misin sana ve ümmetine* hazırladıklarımı göstereyim İsterim ya Rabbi!" dedim. Ey İsrafil! Kulum eminim ve resulüm Cebrail'e de ki, Habibimi Cennet'e iletip, Habibim ve ümmeti için*Cennet'te hazırladığımı göstersin. mübarek hatırı endişeden halas ola" buyurdu."**Alemlerin efendisi Peygamberimiz, İsrafil aleyhisselam ile Cebrail aleyhisselamın yanına geldiler. Allahü teâlânın emriyle*Cebrail efendimizi Cennet'e götürdü.**Melekler, ellerinde nur dolu tabaklarla bekliyorlardı. Cebrail aleyhisselam;Ya Resulallah! Bunlar, Âdem aleyhisselamdan seksen bin yıl önce yaratıldı.* tabaktakileri sana ve ümmetine saçmak için sabırsızlanırlar.**Kıyamet günü Hazretin ve ümmetin, Allahü teâlânın emriyle Cennet'in eşiğine ayak basınca, melekler tabaklardaki cevahiri üzerinize saçacaklardır"
*Efendimizi Cennet'te vazifeli Rıdvan meleği karşıladı. efendimize müjdeler verdi Hak teâlâ, ikisini ümmetine, birini de diğer ümmetlere vermek için Cennet'i üç kısım etti" dedi ve Cennet'i* gezdirdi.*Habib-i ekrem efendimiz buyurdular ki:*Cennet ortasında ırmak gördüm. Arş'ın yukarısında akar. Bir yerden su, süt ve bal çıkar. Asla birbirine karışmaz. O ırmağın kenarı zebercedden idi.**Cennet ırmağının İçindeki taşlar cevahir, balçığı anber, otları za'feran idi. Etrafına gümüş bardaklar koymuşlar, sayıları gökteki yıldızlardan ziyade idi. Çevresinde kuşların boyunları deve boynu gibi idi. Her kim etinden yese ırmaktan içse, Hak teâlânın rızasına mazhar olur.
*Hz Cebrail Bu ırmak Kevser'dir. Hak teâlâ, onu efendimize vermiştir. Sekiz Cennetteki bostanlara bu Kevserden akar" Irmağın kenarı inci ve yakuttan idi.çadırlardaki hurilerin Yüzleri güneş gibi parlardı
*Cennet melekleri . Derlerdi ki: Biz sevinçli ve neş'eliyiz. Bize üzüntü gelmez. Biz gençleriz, yaşlanmayız. iyi huyluyuz, hiç kızmayız. Biz hiç ölmeyiz."**Cennetteki Saadet köşkleri ve ağaçlarının* nağme ve sedaları her yeri kaplar. hoş sesleri vardır o nağmeler dünyaya gelseydi, ölüm ve mihnet dünyada olmazdı.**Cebrail as Bir çadırın kapısını açtı. Öyle güzel suretler gördüm ki, ömrümce güzelliğini anlatsam, bitiremem. Yüzleri sütten beyaz, yanakları yakuttan kırmızı ve güneşten parlaktı. Derileri ipekten yumuşak ve ay gibi ışıklı, kokuları miskten* güzeldi.**Cennet meleklerinin Saçları siyah, örülmüş,* toplanmış, salıverilmişti otursa, çadır gibi olur, kalksa, ayağına uzanırdı. Her birinin önünde bir hizmetçi dururdu.*
*efendimiz buyurdu ki:Sekiz Cennet'in bağ ve bostanını nimetlerini gördüm. Cehennem'i görsem diye hatırıma geldi."Cebrail elimi tutup, Cehennem'in en büyük meleği Malik'e
Ey Malik! aleyhisselam, asilerin Cehennem'deki yerlerini görmek ister O'na Cehennem'i göster" dedi
*Malik, as cehennemin Yedi tabakasını açtı
Efendimiz, Cehennemdekilerin haline çok üzüldü. Merhametinden ağladı. Bütün melekler onunla ağlaştılar.**Alemlerin efendisi Cehennemdekilerin haline ağladı. Allahü teâlâya yalvardı. Ümmetinin zayıflığını ve azaba takat getiremeyeceklerini söyleyerek, o kadar çok ağladı ki, Cebrail aleyhisselam ve cümle melekler de ağlaştılar.
*Allahü teâlâdan hitap geldi ki:"Ey Habibim! hürmetin ve kıymetin katımda büyüktür, duan kabul olunmuştur. Hatırını hoş tut. Seni, muradına eriştiririm.öyle bir makam veririm ki, asileri, senin şefaatin ile bağışlarım. Ta ki, sen yeter diyene kadar."**efendimiz miracta gördüklerini anlatmaya devam ederek buyurdu ki:Semavattan geçip hz, Musa'nın makamına geldim.*Bana; "Hakk* ümmetine ne farz eyledi" dedi. Ben de; "Her gün ve gece için elli vakit namaz farz kıldı" dedim. "Rabbine dön, hafiflik dile. Çünkü ümmetin altından kalkamaz", dedi.Ya Rabbi! Ümmetimden hafif eyle." Diyince namaz elli vakitten beş vakite indirildi.
*Allahü teâlâ şöyle buyurdu:*namazı beş vakte indirdim. Her namaza on sevab vardır. her kim* sevaba kastedip yapamazsa, onun için bir sevab yazılır. Fakat yaparsa, bire on sevab yazılır. günaha kasdedip de yapmazsa, hiç bir şey yazılmaz. bir günah olarak kayda geçer."**Allahü teâlâ Peygamberimizin sıkıntılı ve yaralı mübarek kalbini, teselli eyledi. Hiç bir mahlukuna vermediği, kimsenin bilemiyeceği, anlayamıyacağı nimetleri, O'na ihsan eyledi.
|