Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-13-2018, 07:04   #108
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak habertürk.com murat bardakçı
Hayatta en hakiki mürşid, sansürdür!

*Sultan Abdülmecid’in kızı,Abdülhamid’in de kızkardeşi Seniha Sultan 4 Mart 1924’te, Hilâfet kaldırılıp Osmanlı ailesi sürgüne gönderildiği sırada*Reisicumhur Mustafa Kemal’e* telgrafında*“78 yaşındayım. Odadan çıkmaya gücüm yetmediğinden, alınan karara uymam mümkün değildir. Hayattan nasibi kalmamış benim gibi bir ihtiyarın son günlerini odasında geçirmeye müsaade buyurmanızı istirham eylerim”*diyordu ama dikkate alınmamış ve sürgüne gitmeye mecbur kalmıştı.bu telgrafı yayınlayınca neden yayınladın eline ne geçti? Atatürk’e hangi hakla hakaret edersin? gibisinden abuk-subuk, değerlendirme yeteneğinden uzak gerçeklerden* kaçmayı iş zannedenlerin dillerine pelesenk ettikleri ifadeler geldi*Atatürkü konuştuğumda babam yaşında* bir ayağı* çukurda adamlar bu yaşa gelmiş* bana Atatürk’e lâf ediyorsun”*diye yazıyorlar Mâlûm korodan, tıngır tıngır tepkiler gelip duruyor: Atatürk’e ne hakla hakaret edermişim, birilerinin ekmeğine yağ sürüyormuşum Atatürk’ten*“Mustafa Kemal”diye bahsetmeyecekmişim Altında*“Atatürk”*imzasının bulunduğu belgeyi yayınlamayı“Atatürk’e hakaret”*addediyorlarmış bu memleketteki kamplaşma ve 95 senelik rejimin* zayıf olduğuna inanmaktır kamplaşma* belgeye* karşı çıkacak kadar şiddetlenmiştir! Mustafa Kemal Paşası’na*“Atatürk”*denmesini istemek, belgenin imzası bile*“Mustafa Kemal”*olduğu halde“krizlere girmek idelojik körlüktür!

*hayatımda, tarihi* belgeye dayandırdım; tarih yorum, yahut kalpten geçenlerle değil,* belge ile yapılan bir ilimdir. Türkiye bir*“belge cennetidir aramayı bilirseni istediğinizi bulursunuz paylaştıklarımda suç teşkil eden hususî hayata giren kısımları sansürledim; bana göre aynı kanaatte olmasanız bile kanunlara karşı gelmek ucuz kahramanlık, özel hayatı gözler önüne sermek edep ve terbiye dışı bir iştir Zamanı sakın yayınlama!”gibisinden çığlıklara ise* gençlik senelerimden âşinayım. 25* sene önce* “Şahbaba”yı yazdığımda dört Sakın yapma,* zamanı değil, bekle tavsiyelerinin hiçbirini ciddiye almadım akıllara kulak asmamam sayesinde bir hakikatin de farkına vardım zamanı değil”*diyenlerin sözünü ettikleri o*“zaman”ın gelmesini asla istemiyorlardı *Türkiye’de belge yayınlamak devletin arşivlerindeki orijinal evrakı neşretmek bir kesimin gözüne batıyorsa* memlekette ilim irfan da bitmiş demektir aynı yolda gitmeye hadiseleri*“yazmaya devam edeceğim merak ediyorum: Mürşidlerin en hakikisi olan“ilim”in yerini sansür ve belge gizlemek mi aldı, ne oldu?
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla