Kaynak Onedio.com Padişah sözleri.
Sultan IV. Murad Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne?!
Sultan Abdülhamid
Tarih değil, hatalar tekerrür ediyor!
Savaş*yalnız sınırlarda olmaz .Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir.Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi,yenilgi kaderdir.
Bir karış vatan toprağını satmam, bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim toprakları ancak aldığı fiyata verir. bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!
Beni evhamlı sanıyorlardı HAYIR!*Ben sadece gafil değildim, o kadar.Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. Onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim.
Düşmanın kurtuluş reçetesi öldürmek içindir. Esaretin bir çeşidi de borçlandırmadır.
Millet birbirini kırıp geçireceğine bırakın beni öldürsün.İcabı halinde donanmayı kaybetmemek için canımı vermeye hazırım.
Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.
Fatih Sultan Mehmet
Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın telini koparır ve yakardım..*
Dünya devleti ebedi değildir.Fani cihanda hiç kimse de ölümsüz değildir.İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ölümsüzlük kapısı kapalıdır.
Yavuz Sultan Selim
Cesaret insanı zafere , kararsızlık tehlikeye , korkaklık ise ölüme götürür.
Bu*dünya iki padişaha yetecek*kadar*büyük değildir.
Kılıcımız parladıkça düşmanın gözü bizi göremez. Ama Allah esirgesin, bir gün paslanır da yaltırıklanmazsa düşman bizi görmek değil, bir de tepeden bakar.
Yıldırım Bayezid
Yenileceğinden korkan, daima yenilir.
Sarı Selim (II. Selim)
Ayrılıktan sızlanmanın vaktinde acılı bülbülüz,*ateş kesilir*saba*yeli gül bahçemizden geçse.
Sultan III. Murad Han
Uyan ey gözlerim gafletten uyan*
Uyan uykusu çok gözlerim uyan*
Azrail’in kastı canadır inan*
Seherde uyanırlar cümle kuşlar*
dillerince tesbihe başlar*
Tevhid eyler dağlar, taşlar, ağaçlar*
Semâvâtın kapıların açarlar*
Mü’minlere rahmet suyun saçarlar*
Seherde kalkana hülle biçerler*
Bu dünya fanidir sakın aldanma*
Mağrur olup tac-u tahta dayanma*
Yedi iklim benim deyu güvenme*
Benim, murad kulun, suçumu affet*
Suçum bağışlayıp günahım ref’et*
Rasûl’ün sancağı dibinde haşret*
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
III. Mehmet
Valide, biz Sultan oğlu sultanız, kullanmayacaksak Eyüp Sultan Camii'nde bu kılıcı niçin kuşandık? Kararımız karardır, sefere çıkacağız. Taht uğruna devleti feda etmeyiz.
Ceddimiz, devletimizin kurucusu Osman Gazi Hazretlerinden, büyük dedemiz Sultan Süleyman'a kadar bütün padişahlar askerin önünde sefere çıkmışlardır. Dedemiz Sultan İkinci Selim'le cennetmekan pederimiz Sultan III. Murat bu usulü bozdular. Biz seferi paşalarımıza ısmarlamakla hataya düştük.
Asker evlatlarımız bizi başlarında görmek isterler. Kararımız odur ki yakında sefere çıkacağız. Hazırlıklar tamamlansın. Küffara haddini bildirmeye gitmek gerekir.
III. Ahmed
Sancak-ı Şerifi sana, seni Yüce Allah'a emanet eyledim. amel eyle, onun sözünden dışarı çıkma!
II. Mustafa
Bana ağırlık ve hazine lazım değil. kuru ekmek yerim. Vücudumu din uğruna esirgemem. Halka hizmet tamama ermeyince seferden dönmem. Elbette kendim giderim!
II. Mustafa
Zevk, sefa ve rahatı kendimize haram eylemişizdir.
|