Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2018, 18:29   #175
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
akses Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu yeni sistem devam eder. Halk Ak Parti ye tepki için YIKIM İTTİFAKINA OY VERİRSE, kazanan Erdoğan bunu halka anlatmak için yine meydanlara iner. Ta ki halk karını zararını anlayana kadar.
Anlaşamadığımız nokta şurası: Eğer bu sistemi samimiyetle savunuyorsanız çift başlılığı arızi bir durum olarak görmemeniz gerekir. Cumhurbaşkanlığına Erdoğan'ın seçilip meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'nın elde edip yönetimde tek başlılığın oluşması nasıl doğalsa, cumhurbaşkanlığına Erdoğan'ın seçilip meclis çoğunluğunu Millet İttifakı + HDP'nin elde etmesiyle yönetimde çift başlılığın oluşması da bu sisteme göre o kadar doğal bir durumdur. Tersinden bir misal verirsem cumhurbaşkanlığına Meral Akşener'in ya da Muharrem İnce'nin seçilip Millet İttifakı + HDP'nin meclis çoğunluğunu elde edip yönetimde tek başlılığın oluşması nasıl doğalsa, cumhurbaşkanlığına Meral Akşener'in ya da Muharrem İnce'nin seçilip meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'nın elde ederek yönetimde çift başlılığın oluşması da o kadar doğaldır.

24 Haziran 2018 akşamı yönetimde muhtemel bir çift başlılık oluştuğu yani cumhurbaşkanının siyasi görüşüyle meclis çoğunluğunun siyasi görüşünün birbirlerinden farklı veya birbirlerine karşıt olduğu bir durumda bu sistemi savunanlar olarak 'eyvah' diyeceksiniz aradığınız yönetim sistemi bu değildir! Ve eğer seçim sonucunda cumhurbaşkanının siyasi görüşüyle meclis çoğunluğunun siyasi görüşünün birbirlerinden farklı olduğu bir siyasi tablonun ortaya çıkmasını büyük bir sorun olarak algılıyorsanız gerçekte bu sistemden yana değilsiniz demektir. Çünkü ısrarla vurguladığım üzere başkanlık sistemi de cumhurbaşkanlığı sistemi de çift başlılık ihtiva eden yönetim modelleridir ve bu sistemlerin iyi birer yönetim modeli olduğunu samimiyetle savunanların bu sistemlerin temel özelliklerinden biri olan çift başlılık durumunu doğal karşılamayıp yadırgamaları düşünülemez.

Konu Cihannur tarafından (05-10-2018 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla