Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-22-2018, 02:53   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak ülkücüdünya. Com

Taha suresi

Ey Muhammed! Kur'ân'ı sıkıntıya düşesin diye indirmedik.*Allah'tan korkan için bir öğüt* indirdik.

Rahmân kudret ve hakimiyyetiyle Arş'a hakim oldu

gök ve yerdekiler, toprak altında olanlar O'nundur.*

Sen Allah'a dua ve zikirle sesini yükseltirsen O şüphesiz gizliyi de, gizlinin gizlisini de bilir.*

Allahtan başka ilâh yoktur. En güzel isimler O'nundur.*

Habîbim! Musa'nın başından geçen hayat* sana geldi mi?*Hani o bir ateş görmüştü de, "Yerinizde durun, gözüme bir ateş ilişti, belki size kor getiririm, yahut ateşin yanında yol gösterici bulurum" demişti.*Ateşe vardığı zaman şöyle çağrıldı: "Ey Musa!*Ben şüphesiz senin Rabbinim. Hemen ayakkabılarını çıkar, çünkü sen kutsal bir vadi olan Tuvâ'dasın."Ben seni seçtim, şimdi* vahyolunacak şeyleri dinle."*

Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka* ilâh yoktur. bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl.*

kıyamet muhakkak gelecektir. Onun vaktini gizli tutuyorum ki, herkes yaptığının karşılığını görsün.

Sakın kıyamete inanmayıp, heva ve hevesine uyan kimse seni, iman etmekten alıkoymasın; sonra helak olursun.*

Ey Musa! Sağ elindeki nedir?* Musa dedi: "O* asâmdır, ona dayanırım, onunla davarlarıma yaprak silkerim ve onda başka hacetlerim de var"*
Allah: "Ey Musa! onu yere bırak dedi.*Musa bir de ne görsün o yılan olmuş koşuyor.*Allah buyurdu ki: "Tut onu, korkma; biz onu eski durumuna çevireceğiz"*Bir de bir mucize olmak üzere elini koynuna koy ki, embeyaz çıksın."*Bunları mucizelerimizi gösterelim diye yaptık."*

Firavun'a git, çünkü o hakikaten azdı."*

Musa dedi ki: "Ey Rabbim göğsüme genişlik ver,*
İşimi kolaylaştır,*Dilimden düğümü çöz Ki, sözümü anlasınlar.*bana ailemden bir vezir ver.*Kardeşim Harunla Onunla arkamı kuvvetlendir.*Elçilikde onu bana ortak et.*seni çok tesbih edelim.*Seni çok analım.*Şüphe yok ki sen bizi görüp duruyorsun."*
Allah buyurdu: "Ey Musa! Dilediğin sana verildi."*

And olsun biz, sana ihsan etmiştik"*Hani bir vakit şu ilhamı annene verdik:*Onu* tabuta koy* denize bırak. Deniz onu sahile atsın. Onu hem bana düşman, hem ona düşman olan biri alsın." benim gözetimim altında yetiştirilmen için, üzerine katımdan bir sevgi bırakmıştım. Ey Musa

Hani kız kardeşin Firavun'un sarayında "Ona bakacak birini size buluvereyim mi? diyordu. Böylece seni tekrar annene verdik gözü aydın olsun kederlenmesin. sen, bir adam öldürdün de seni gamdan kurtardık. Seni musibetlerle imtihan ettik. yıllarca Medyen halkı içinde kaldın. ey Musa! peygamberlik yaşına geldin.*Ben, seni kendime peygamber seçtim.*

Sen kardeşinle birlikte mucizelerimle Firavun'a gidin, çünkü o azdı.*İkiniz de beni anmakta gevşeklik etmeyin.*Varın da ona yumuşak söz söyleyin; olur ki, öğüt dinler, yahut korkar.*
Musa ile Harun Rabbimiz! Onun bize kötülük yapmasından veya azgınlığından korkarız" dediler.*
Allah buyurdu ki: "Korkmayın, zira ben sizinle beraberim, işitir ve görürüm."*

Firavun'a deyin ki: "Biz Rabbinin* elçileriyiz. İsrailoğulları'nı bizimle gönder azab etme; biz sana Rabbinden bir mucize ile geldik. Selam doğru yolda gidenleredir."

Bize vahyolundu ki, azab şüphesiz gerçeği inkâr edip ona sırt çevirenleredir."*

Firavun: "Ey Musa! Sizin Rabbiniz kimdir?" dedi.*
Musa: "Bizim Rabbimiz her şeye şeklini veren, sonra da yolunu gösterendir." dedi.*

Firavun geçmiş asırlar insanların durumu nedir?" dedi.*Musa dedi ki Onların bilgisi Rabbimin katında kitapta yazılıdır. Rabbim yanlış yapmaz ve unutmaz."

Yeryüzünü sizin için bir döşek yapan, oradan sizin için yollar açan ve gökten bir su indiren O'dur."

İşte biz su ile türlü türlü bitkilerden çiftler çıkardık.*
Hem siz yiyin, hem hayvanlarınızı otlatın.

Akıl sahibleri için nice ibretler vardır!*

Sizi topraktan yarattık, ölümünüzden sonra ona döndüreceğiz. sizi bir kere daha çıkaracağız.*

And olsun ki, Firavun'a mucizelerimizi gösterdik. o yalan sayıp kabulden çekindi.*

Firavun Musa'ya şöyle dedi: "Ey Musa! Sen sihrinle bizi yerimizden çıkarmak için mi geldin O halde biz de senin sihrin gibi bir sihirle geleceğiz şimdi bir buluşma yeri tayin et ki caymayacağımız bir yer olsun."*Musa: "Sizinle buluşma zamanı, süs* günü ve insanların toplanacağı kuşluk vaktidir." dedi.*
Firavun bütün hile vasıtalarıyla geldi.*

Musa dedi ki: Yazıklar olsun size! Allah'a yalan uydurmayın. Sonra bir azab ile kökünüzü keser. Allah'a iftira eden hüsrana uğramıştır."*

Sihirbazlar tartıştılar ve Musa ve Harun'u göstererek şöyle dediler: "Bu ikisi sihirbazdır; büyülerle sizi yurdunuzdan çıkarmak ve dininizi yok etmek istiyorlar."*

bütün tuzaklarınızı bir araya getirin, hep bir sıra halinde gelin. üstün gelen muhakkak zafer kazanmıştır."*

Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün galib geleceksin

Büyücü her nerede olursa olsun başarıya ulaşamaz."*

bütün sihirbazlar secdeye kapandılar, "Musa ile Harun'un Rabbine iman ettik" dediler.*

Firavun: "And olsun ki, ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim* sizi hurma dallarına asacağım. hangimizin azabının şiddetli ve devamlı olduğunu bileceksiniz" dedi.*

Sihirbazlar: "Ey Musa! Ya sen at, yahud ilk* biz olalım" dediler.*Musa dedi ki: "Hayır, siz atın." Bir de ne görsün!* ipleri ve değnekleri, sihirden ötürü kendisine sanki yürüyorlarmış gibi geldi.*Musa içinde bir korku hissetti.*dedik ki: "Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün galib geleceksin
Sağ elindekini atıver, o, onların yaptıklarını yutar. Çünkü o büyücü tuzağıdır. Büyücü ise, her nerede olursa olsun başarıya ulaşamaz."*Sonunda bütün sihirbazlar secdeye kapandılar, "Musa ile Harun'un Rabbine iman ettik" dediler.*

Firavun: "Ben izin vermeden mi* iman ettiniz? O, muhakkak size sihir öğretendir. And olsun ki, ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim muhakkak sizi hurma dallarına asacağım. hangimizin azabının şiddetli ve devamlı olduğunu bileceksiniz" dedi.*İman eden sihirbazlar şöyle dediler: "Bize gelen mucizeler ve bizi yaratana karşı, asla seni tercih edemeyiz. Ne hüküm vereceksen ver. Sen, ancak bu dünyaya hükmedebilirsin."*

biz hem günahlarımıza, ve sihre karşı, bizi bağışlasın diye, Rabbimize iman ettik.

Allah sevabça sdaha hayırlı ve azab verme bakımından da daha devamlıdır."*

Her kim Rabbine suçlu olarak varırsa, şüphesiz ki ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de dirilir.*

Kim de bir mümin olarak salih amellere varırsa, ionlara en yüksek dereceler vardır.*

Adn cennetlerinin altlarından ırmaklar akar, onlar, orada ebedî olarak kalırlar. işte bu, küfür ve isyandan arınanların mükafatıdır.*

Musa'ya şöyle vahyettik: "Kullarımla geceleyin yürü Mısır'dan çık asânı vurarak denizde kuru bir yol aç; firavundan korkmazsın ve boğulmaktan endişe* etme

Firavun ve ordularını* denizde korkunç bir boğulma sarıverdi*

Firavun kavmini yanlışa sürükledi ve doğruya götürmedi.*

Ey İsrailoğulları! Sizleri düşmandan kurtardık Tûr dağında size söz verdik, üzerinize de kudret helvası ve bıldırcın indirdik.*Size verdiğimiz rızıkları yiyin taşkınlık etmeyin, sonra üzerinize gazabım iner. Kime gazabım inerse, muhakkak mahvolur.*

ben, tevbe eden, iman edip salih amel işleyen, hak yolda sebat gösteren kimse için çok bağışlayıcıyım.*

Ey Musa! Seni kavminden ayırıp gelmeye sevkeden nedir?" dedik. Musa Onlar benim izimdeler Ben sana acele geldim ki, hoşnud olasın" dedi.*
Allah biz senden sonra kavmini imtihan ettik. Sâmirî onları saptırdı" dedi.*

Musa öfkeli ve üzgün olarak kavmine* şöyle
dedi: "Ey kavmim! Rabbiniz size güzel bir vaad vermedi mi? Size süre mi uzun geldi, yoksa Rabbinizden gazab inmesini arzu ettiniz de mi, vaadinizden caydınız?"*

Onlar dediler ki: "Biz verdiğimiz sözden, kendiliğimizden caymadık.* biz o Kıbtî kavminin eşyasından ağırlıklar yüklenmiştik. Onları ateşe attık. Sâmirî de kendi mücevheratını atmıştı."*
böğüren bir buzağı heykeli çıkardı. Sâmirî ve adamları: "İşte sizin de, Musa'nın da ilâhı budur, ama o unuttu" dediler.*Onlar görmüyorlar mıydı ki, buzağı,* hiçbir söze karşılık veremiyor; onlara ne* zarar, ne bir yarar veremiyordu.*

And olsun* Harun daha önce onlara: "Ey kavmim! Siz* imtihana çekildiniz. Sizin* Rabbiniz Rahmân'dır. Gelin uyun ve emrime itaat edin" demişti.*Onlar şöyle demişlerdi: "Musa bize gelinceye kadar, biz buzağıya* tapmaya* devam edeceğiz."*

Musa gelince kardeşine şöyle dedi: "Ey Harun! bunların sapıklığından , seni engelleyen ne oldu?"*
Neden yolumu takip etmedin, emrime karşı mı geldin?"*Harun: "Ey anamın oğlu! Sakalımı ve başımı tutma. Ben senin 'İsrailoğullarında ayrılık çıkardın, sözüme bakmadın' diyeceğinden korktum." dedi.*

Hz. Musa Ey Sâmirî! Senin yaptığın nedir?" dedi.*
Sâmirî: "Onların görmediklerini gördüm: Sana gelen Cebrail'in izinden bir avuç toprak aldım onu mücevherata attım. Bunu, nefsim hoş gösterdi" dedi.*Musa şöyle dedi: "Haydi çekil git. Artık senin için 'benimle temas yok'* vahşi gibi yalnızlığa mahkum olacaksın senin için* kaçamayacağın bir ceza daha vardır. ibadet edip durduğun ilâhını yakacağız, sonra kül edip denize savuracağız."*

Sizin ilâhınız, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah'dır. Onun ilmi her şeyi kuşatmıştır.*

Ey Muhammed Sana geçmişi* anlatıyoruz. Şüphe yok ki, sana katımızdan bir zikir ve ibret alınacak bir kitab verdik.*

Kim ondan yüz çevirirse, şüphesiz o, kıyamet günü bir günah yüklenecektir.*Devamlı azabın altında kalacaklar.

Kıyamet günü ne fena bir yüktür

Sûr'a üfürüleceği gün ki biz suçluları gözleri göğermiş olarak mahşerde toplayacağız.*

gizli gizli konuşurlar konuştuklarını biz çok iyi biliriz

Ey Muhammed* Sana dağların kıyametteki durumunu sorarlar, de ki: "Rabbim onları ufalayıp savuracak."*yerlerini dümdüz boş bir halde bırakacak."*ne bir çukur, ne de bir tümsek göreceksin."*

O gün, hiçbir tarafa sapmadan o davetçiye Sûr'un çağrısına uyarlar. Rahmân'ın heybetinden sesler kısılmıştır. bir fısıltıdan başka* işitemezsin.*

O gün, Rahmân'ın* izin verdiği ve hoşnud olduğu kimselerden başkasının şefaatı fayda vermez.*

Allah, onların geleceklerini de, geçmişlerini de bilir. Onlar ise O'nu ilmen kavrayamazlar.*

Bütün yüzler, diri ve bütün yarattıklarını gözetip duran Allah'a baş eğmiştir.

Bir zulüm yüklenen gerçekten hüsrana uğramıştır.*

Her kim mümin olarak salih amel işlerse, o, ne bir haksızlıktan ne de çiğnenmekden korkar.*

biz Arapça bir Kur'ân indirdik. tehditleri açıkladık belki sakınırlar, onlara bir ibret ve uyanış verir.*

Hükmü gerçek ve* hükümdar olan Allah en yücedir.

Ey Muhammed Kur'ân sana vahyedilirken, vahiy bitmeden önce Kur'ân'ı okumada acele etme; "Rabbim! benim ilmimi artır" de.*

Âdem'e ağaçtan yeme diye emrettik, fakat unuttu biz onda bir azim ve kararlılık bulmadık.*

Bir vakit meleklere: "Âdeme hürmet için secde edin" demiştik; İblis'ten başka hepsi secde etmişti.*

Biz Âdem'e şöyle demiştik: "Ey Âdem! Şüphesiz İblis sana ve eşine düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın, sonra* perişan olursun

senin acıkmaman ve çıplak kalmaman ancak cennettedir. sen orada ne susarsın, ne de güneşin sıcağında kalırsın"*

şeytan vesvese verdi. Şöyle dedi "Ey Âdem! Sana sonsuzluk ağacını ve çökmesi olmayan bir saltanatı göstereyim mi?"*ikisi de ağaçtan yediler. ayıp yerleri* açıldı cennet yaprağından örttüler Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı.*

Rabbi, onu seçti de tevbesini kabul buyurdu doğru yolu gösterdi.*

Artık benden size bir hidayet geldiği zaman, kim hidayetime uyarsa io, sapıklığa düşmez ahirette zahmet çekmez.*

Her kim zikrimden ve Kur'ân'dan yüz çevirirse, ona darlık vardır ve onu kıyamette kör* haşrederiz.*

Kur'ândan yüz çeviren Rabbim! beni niçin kör haşrettin, oysa ben gören bir kimseydim" der.*
Allah sen âyetlerimizi unutmuştun, der

haddi aşanları, Rabbine âyetlerine inanmayanları biz cezalandırırız.

muhakkak ki ahiret azabı* şiddetli ve devamlıdır.*

yok edilen nesiller onları doğruya sevk etmedi mi

bunda ibret alacak aklı olanlara nice deliller vardır.*

hüküm zamanı olmasaydı, hemen azaba uğrarlardı

güneşin doğmasında ve batmasında sabret

Rabbini hamd ile tesbih et.

Gece ve gündüz tesbih et ki hoşnudluğa eresin.

Kâfirlerden sınamak için dünya hayatının zineti
mal ve saltanatı verdik

mal ve saltanata sakın rağbetle bakma.

Rabbinin ahiret rızkı hayırlı ve devamlıdır.*

Ey Muhammed Ehline namaz kılmalarını emret,

senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız.

Güzel akibet takva sahiplerinindir.*

De ki: "Hepimiz beklemekteyiz, siz de bekleyedurun.

Şüphesiz düz yolun sahiplerini ve kimlerin doğru yolda olduğunu yakında bileceksiniz.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla