Kaynak islamveihsan.com
MAZLUM MÜSLÜMANLARA OKUNACAK DUALAR
Rasûlullah şöyle buyurmuştur: Allah katında, kulun اَللّٰهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ رَحْمَةً عَامَّةً demesinden daha sevimli bir dua yoktur: Allah’ım! Ümmet-i Muhammede rahmetin ile merhamet eyle!»”*
Rasûlullah buyurmuştur Kim mü’minlerin affedilmesi için istiğfâr ederse, Allah Teâlâ ona her mü’min için bir hasene yazar.”*
Rasûlullâh buyurmuştur: Kim sadaka bulamazsa, duasında Allâh’ım, kulun ve Rasûlün Muhammed’e Mü’min erkek kadınlara müslüman erkek ve kadınlara da salât ve rahmet eyle!» desin! Bu sadaka yerine geçer.”*
Rasûlullah Efendimize Allah Teâlâ şöyle buyurdu:
Eğer rahmetimi istiyorsanız mahlûkâtıma merhamet edin!».
Hz. Ömer*(r.a)’in üzerinde tam on altı yama vardı… ve Şöyle dua ediyordu Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i benim yüzümden helâk etme!”
Kerhî (k.s) şöyle buyurur: Kim her gün on defa:
Allâh’ım, ümmet-i Muhammed’in ıslâh eyle! sıkıntılarını gider! Allâh’ım, ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle» derse Allah dostlarından yazılır.
Dahhâk*şöyle anlatır: Rüyamda Şurayh bin Yûnus’u gördüm Rabbimiz sana nasıl muâmele etti?” diye sordum. O da: affetti ve lutuf olarak sarayımı Muhammed bin Beşir’in sarayı yanına yaptı” dedi. hayretle:Ama sen bizim yanımızda daha üstün ve değerliydin?!” dedim.Öyle deme!” dedi. “Allah Teâlâ mü’minlerin amellerinden ona nasîb ihsân eyledi. o Allah’a dua ederken:اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْكَائِنِينَ مِنْهُمْYâ Rabbî, mü’min ve müslüman kullarını ve nesilleri affeyle!» derdi.”
Allah dostları, dualarında hep ümmet-i Muhammed’i düşünerek şu şekilde ilticâ etmişlerdir:اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ أُمَّة مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍاَللّٰهُمَّ انْصُرْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍاَللّٰهُمَّ احْفَظْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ للّٰهُمَّ اجْمَعْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّة مُحَمَّدٍ Allah’ım! Ümmet-i mağfiret eyle rahmet eyle Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle!Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i yekvücût eyle Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle sıkıntılarını gider!
|