Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
çünkü başını örtenlerin büyük kısmı bilinçsizce kapanıyor ailesinden gelen baskı ;va yaşam tarzı o şekilde alıştığı için kapanıyor ;zaten son çalışmalarda da başörtülü ve muhafazakar hayat yaşayanların oranında büyük düşüş var toplum daha esnek hale geliyor ekonominin gelişmesi bunda en büyük etken.
|
Ekonominin gelişmesi ancak münafık zihniyetin ve onları araştıranların şekil şemasını değiştirir. Üstü kapalı sadece alt tabakanın kapandığını vurgalamaya çalışıyorsunuz anlıyorum fakat, sözlerinizin altında kalırsınız haberiniz olsun. Dikkatli olalım.!
VesseLam
|
evet bugün varoşlar denilen kesim kendisini manevi değerlere yönelterek avutuyor;bu dünyada fakirsin ama öbür dünyada mükafatını alacaksın görüşü bu kesimleri dinsel bir yaşama daha çok itiyor;bunun yanında gelir düzeyiyüksek sayılan kesim içinde de kapalılar da var ama onlar ayrı bir tablo avrupa mali parfümler makyaj takımları kullanmaları ;lüksü dinlerinin yasaklamasına rağmen en lüks yaşam biçiminde bulunmalarıda işin ayrı bir yönü ;)
|
bu yorumunuz bence dogruluk payi olmakla beraber cok kaba kacmis..ne demek kendilerini manevi degerlere vererek avutuyor, din insanlari avutur mu?..
evet olayi sosyalijik boyutta inceledigimiz zaman egitim seviyesi ve yasam standardi arttikca dine yöneliste azalma var ama egitim seviyesi ve yasam standartinin iyi olmasi bir kisinin dogru yaptigi anlamina gelmez..
o kesimler daha sorgulayici oluyor, hayat standarlari iyi oldugu icin, bu dünyada gereksinimleri karsilandigi ici dini konularin üzerine o kadar düsmüyorlar..
egitim seviyesi yükseldikce kisi dini daha bir sorgulamabasliyor ve islam dinin mükemmeliyatini cözemedigi icin kolaya kacip dini dogmatik görüyor..;)
|
ben size bu olay doğrudur yada yanlıştır demedim;sadece gelişmeleri sundum.
dini dogmatik görmüyorum.
bireylerin eğtim seviyesi artıkça dinden uzaklaşma nedeni;duygusallaşma eğilimi azalıyor ;daha önce kafasında yücelltiği olayları; kişileri gerçek boyutlarda görmesini sağlıyor .örnekle açıklamam gerekirse eğtim seviyesi düşük birisi; bir tarikat şeyhinin mürdileri tarafından öne sürülen manevi kerametlerine hemen inanıyor iken ;eğtim seviyesi yüksek bir kişi o tarikatın parasal bağlantılarını görebiliyor;tepe noktalarında dönen güç savaşlarına şahit oluyor ve böyle bir kişinin büyük kerametler gösteremeyeceğine inanmaya başlıyor bu inanış onu mistik bir yaşamdan koparıyor.