Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 18:30   #36
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Başörtülü yarı çıplaklar... Mine Alpay Gün
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
bu arada sinirsiz özgürlük hic bir zaman olamaz kardes..sonucta benim özgürlügümün siniri, baskasinin özgürlügünü rahatsiz etmeye basliyorsa bitmelidir!...

bu ifade beni çok tedirgin eder;buradan şunu da anlayabiliriz ben içki içtiğim zaman karşıda ki rahatsız oluyor mu? yada ben kız arkadaşımla samimi bir vaziyette dışarda oturuyorsam bu sizi rahatsız edecek mi? ve sizin özgürlüğünüze bir zarar mı gelecek ?

buradan yola çıkarsan ben ramazan ayında içkili bir şekilde metroya binince; çevremdeki insan bu benim özgürlüğüme saldırı derse ne yapacağız?

bence sınırsız özgürlük evet ;ama şiddet içermeyen sınırsız özgürlük.

karşıda ki insana acı vermediğimiz müddetçe sınırsız bir özgürlük

bireyin yaşam alanına müdahele etmeyen bir özgürlük.
iste bu sinir nasil belirlenir o toplumun sartlarina göre belirlenir..iste burada devlet kavrami ön plana cikiyor, devlet ne icindir kisilerin özgürlügünü güvence altina almak icindir, devlet ne icindir bireyler arasindaki özgürlügün sinirini belirlemek icindir..
her insanin özgürlük anlayisi farklidri..sen özgürlükten sinirsizca icki icmeyi, eroin cekmeyi algilarsin ben ise özgürlükten sinirsiz ibadet etme, sinirsiz giyinme özgürlügü algilarim..
simdi olaya birde karsi tarafindan bakalim..simdi türkiyede birilerinin göz zevkini bozyuor diye bazi yerlerde basörtüsü yasak degil mi, bir yerlerde kisilerin tercihine göre ibadet kisitlamasi söz konusu degil mi..
onun icin devlet, bireyin özgürlük hakkini korumalidir, bireyler arasi özgürlügün sinirlarini belirlemelidir..bana tam anlamiyla sinirsiz özgürlüge sahip bir ülke söyler misin..
özgürlükler ülkesi amerika mi?? gördük 11 eylül sonrasi, eroinin serbest kaldigi hollandami gördük yabancilara karsi tutumunu..
birisi cikacak benim degerlerime küfredecek, benim peygamberimi cirkin gösteren karikatür yapacak ve buna özgürlük diyecek?? bumudur senin sinirsiz özgürlük dedigin ;)