Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-21-2007, 21:32   #5
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart 1. Hafta Maçı.. Ehl-i münazara-----CAN YOLDAŞLARI
ÖSS KALDIRILMALI

Eski öss siz sistem nüfusun çok olmadığı eski yıllarda
uygulanıyordu. Her okul kendi sınavını yapıyordu. Aslında öğrencinin istediği okulu ve mesleği seçmesi açısından düşünürsek güzel bir sistem gibi gözüküyor. Her öğrenci istediği okulların, istediği bölümlerine gidip sınava girecek. Maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine az gelişmiş bir sınav görülmemiştir. İngilizlerin IGCSE ya da Amerikalıların SAT sınavlarına bakın hiçbirinde gençleri böylesine strese sokan, posasını çıkarıp üniversitenin kapısına adeta suyu çıkarılmış limon halinde bırakan bir acımasız sınav hiçbir gelişmiş ülkede yok.Günlerce önceden televizyonlarda, yok gençler şunu yemeliler bunları yerlerse mideleri bozulur mazallah sınav güme gider gibisinden lafları duyduk. Bütün bunlar gençlerimizin tüm geleceğinin 3 saate sıkıştırılmasının açık kanıtıdır. 12 sene okula giden bir gencin ilgi, bilgi ve yeteneklerini 3 saatte ölçmeye çalışmak gibi bir saçmalık asla kabul edilemez.ayrıca 12 yılda ögrendigimiz bütün konuları 3 saatte hiç kimse ölcemez .sınav tersi olanlar var bayılnlar var yad ogün kendilerini iyi hissetmeyip kazanamayanlar var.acıkcası 3 saatte hiçbirseyin ölçülecegini ben kabul etmiyorum.bende bu sene öss ye hazırlanıyorum ve kaygılarım cok.ayrıca kazanamayıp koskaca 1 senelerini 3 saatte kaybedenler için ne demeli sizce.ve bu 1 senesini kaybedip kötü davranıslar içinde bulanların sayısı oldukca fazla.peki aile baskısı ön palnda tabikide.kazanamayanlar bunlara magruz kalacaklarını biliyorlar ve sadece bu yüzden intihar gibi kötü ve ahlaksız yolu secenler mevcut bence öss sistemi tam bir ucurum ya ucurumun iyiy tarafında olacaksın yada ucurumdan kayıp gideceksin.türk milletinin zekasını 3 saatte ölçmek mantıksızlıktır.benim söyleyeceklerim bukadar herkes bu yollardan gecti yada gececek birde kendi yasadıklarınızı düşünüp nasıl sonuclar dogurdugunu yada doguramadıgını düşünün....

bize münazara imkanını saglayan bütün arkadaslara tesekkür ediyorum.ayrıca degerli jüri üyelerimizi selamlayıp bu güzel olayda bizlerle birlikte oldukları için hepsine tesekkür etmeyi bir borc biliyorum
SAYGILARIMLA....
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır