Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Duygusalık elbetteki doğru sonuca götürmez.
Hatta, hata yapma oranı çok yükselir..
Duygusal bakmak iki tarafıda yanıltır..
Gerçekler duygusal değildir..
Duygusallık çok yönlüdür..
Taraf olan duygusallık,karşı-düşman olan duygusallık veya bu ikisi arasında olabilecek kendini anlatma gibi , fikrini yorumunu doğrulatmak için zorlama yorumlar yapmakta bir nevi duygusallıktır..
Peki duygusal bakıldığını kim tesbit edecek. taraflardan biri ise bu kişi o zaman yine duygusallıktan kurtulamayız.. tarafsız olsa o zamanda meseleden uzak birini tercih etmiş oluruz.. tarafsız konunun dışında demektir bir nevi..
o zaman iki tarafta empati ile yaklaşacak birbirlerine. gerçeği herşeyin ve dahi kendininde üstünde tutacakki o zaman birlikte doğruya ulaşılabilsin..
|
duygusallıktan uzak olmak demek,arşivler neyi söylüyorsa onu yazmak demektir,nur cematinin lideri fetullah gülenin bir konuşmasında saatlerce güldüm niçin mi osmanlı padişahları 9. dereceden sahabi diyor ya fetullah gülen sahabi nedemek bunu bilmiyor yada osmanlı tarihini bilmiyor çünkü 9. dereceden sahabi dediği,osmanlı padişahlarından birisi fatihin oğlu bayezid içki düşkünlüğü ile ün salmış birisidir bu uydurmada değil, dönemin kaynaklarında geçiyor bakınız (
şakaik tercümesi sayfa 308. ve bu topkapı sarayı vesikasi )hatta fatih oğlunu şiddetle azarlıyor içkiyi bırak diyor
gerçi beni bu ilgilendirmiyor ben padişahların özel hayatıyla ilgili tarih ancak hoş bir hobi olarak görürüm beni ilgilendiren osmanlının işleyen mekanizmasidır. bu örneği vermemin nedeni acı ama gerçek bu tip hocalar yüzünden bilimsel bilgiyi yakalamadık hep ortaya çıkıp ideolojilerimizi konuşturduk
kimisi çıktı osmanlı sosyalist dedi kimisi şeriatçı dedi baskın oranın ifadesi ile osmanlı hiçbiriydi osmanlı arşivlerde yazan neyse o idi ama biz bunu göremedik ve o yüzden osmanlı tarihiçiliği çalışmalarını ne yazikki bilimsel çerçeveye amerikalilar otturtu ve bu alanda bir çok hocamızı kaybettik kemal karpatlar,halil inalcıklar,ömer lütfiler,hepsi beyin göçünün kurbanı oldu ama onların açtığı bilimsel yol şimdi tüm ideolojileri yıkıp gelişiyor