Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-30-2007, 01:21   #62
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart avrupa yakası adlı dizinin terbiyesizliği
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ayse42 Nickli Üyeden Alıntı
Benimde anlamadığım millet bu kadar tepki gösteriyor sonra da dizi reyting rekorları kırıyor.Şuan şu tartışmanın (ya da tartışma değilde fikir alışverişi diyelim ) yapılması bile bizlerin dizi hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğumuzu gösteriyor.Ne şekilde izlediğimiz hiç önemli değil.Bizimki aynı sabah kadın programlarına katılıp ahuyu semra kaynanayı sedayı hülyayı tartışan kadınların biz başkalarının özel hayatını televizyonda görmek istemiyoruz demesi gibi bir şey.Eğer bu bir problemse toplum olarak çözüm alınmalı.-Ki bana göre ben ne kadar izlemesemde kanal listemdende çıkarsam çocuğuma ne kadar terbiye versemde içinde bulunduğumuz ortamda (staj yaptığım ortamlardan biliyorum 1 sene 4.sınıflara girdim sınıf öğretmeni olarak)9-10 yaşındaki çocuklar bile gafurları bide o türkçeyi abuk subuk konuşan kadının konuşma şeklini konuşuyor mesela sonra etkileşimle bu sınıf içinde yayılıyor olumsuz bile olsa örnek alınıyor.Nasıl önüne geçilir bunun?Hele bu konuda sıkıntını ya da iyi gördüğün bir programı bildireceğin kurumun en üst düzeyindeki insan çıkıp "Avrupa Yakası ailemizde toplu olarak oturup izlediğimiz tek dizi" açıklamasını yapıyorsa sorunu çözmek daha zor bence.Yanlış anlamayın sözlerim Avrupa yakasına değil,konu o olduğu için örnek verdim hep.Ama bir şekilde dur demek lazım.Çünkü bu toplumsal bir sorun bence.Ayrıca unutmayalım ki kulağımıza duyurduğumuz her körü kelimenin hesabını vereceğiz.HAddimi aşmışsam hakkınızı helal edin..
bu yaziyi okuyunca oha filan oldum ama bu yaziya OK diyorum ben ;)
OK değil kardeşim :D :D Ayıp kelimeler onlar ;) :D
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ZAksu Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar sizin düşünceniz size benimki bana diyerek artık bitirmek istiyorum kendi yorumlarımı. Ama yine de bencillikten çıkıp biraz toplumsal duyarlılığa davet ediyorum.Hayırlı Akşamlar...
nasil bir toplumsal duyarlilik..reyting rekorlari kiran, en fazla izlenen bir dizi hakkinda konusuyoruz!..bana biraz acarmisiniz madem toplum bu kadar bu konulara duyarli, neden bu dizi reyting de ön siralarda..
Ben az önce de dedim ya biz eleştiririz ama kendimizde izleriz.toplum sadece sözde duyarlı,fiili olarak tek tepki yok.BEn Allah'a şükür hiç izlemedim ama nasıl yalan söyleyeyim evimizde izleniyor özellikle erkek kardeşim diziden sonra gafur kesiliyor,sonra bir başka gün polat..İşte sorun burda başlıyor kimlik karmaşası..Bence kimse kimseyi eleştirmesin bilinçli olsun önce kanal listesinden falanda silmesin hiçbir kanalı izlenmeyecekse izlemesin ama öyle bir bilinç versinki çocuguna o kanalı listeden cıkarmadan ya da sacma sapan yasaklar koymadan kızmadan bagırmadan cocuguna kazandırsın.İyi ve kötü ayrımını yapabilen bireyler yetiştirsin.Bu her anne babanın sorumlulugu.yanısıra bir abinin,ablanın,babaannenin,dedenin...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla