Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2007, 15:16   #9
Kullanıcı Adı
erenon
Standart türkiyenin dindarlaşmasından kaygı duyanlar
kötülükten nehyedip iyiliği emretme ise özgürlüğün en büyük garantisi.

bu nasil bir garanti anlayamadım doğrusu;şimdi bu düşünceye göre içki kötü,bayan erkek yakınlaşması kötü bunlar o halde men edilmeli dimi? bunları men etmeyip devam etmesine izin mi verecek? ben bunların hepsini yaşamak istiyorum ne olacak yaşıyamıycak mıyım,yoksa yaşıyamıyacakmıyım.

sivasta maraşta malatyada olanları görünce hani insanın içine korku düşüyor;yada ramazanda taşra ünv delerinde oruç tutmadığı için dayak yiyenler;yada ramazan dönemi kantinlerin resmen göz hapsine alınması? yada nette erotik içerkli sitelere yasaklamaların artması ha bunlar öyle herkesin ulaştığı sitelerde değil,özel üyelik gerektiren siteler ama bunlara bile yasak gelmeye başladı? bu dalga büyük kentlerin ünv delerine de sıçradı ,bahar şenliklerinde içki satışını yasaklamak isteyen çeşitli öğrenci grupları oluşuyor bu öğrenci gruplarının hepsi muhafazakar eğilimli kişiler.görüyorsunuz ki bizler ihtimallere değil somut verilere dayanıyoruz.

bu ülkede başörtülülere büyük bir baskı var ama bu baskı,devlet eliyle örgütleniyor,ve mutlaka bu haksızlık bir gün çözülecek oysa muhafazakarlaşmayanlara yönelik baskı toplumun bireylerinden geliyor tehlike burada.

bu ülkeye çok güçlü bir hukuk sistemi lazım dindarında,dindar olmayanında hakkını koruyacak bir sistem.
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla